Norra Klevaliden 6, sex rum och kök

Vildare och vackrare

Det här är en investering med goda utsikter. Stabil avkastning med milslång horisont. Ett mer dramatiskt panorama är nog svårt att hitta som nytt basläger här i Vätterbygden. Den här klippavsatsen är dessutom ganska stor så att du både kan lira lite boll, kubb och krocket utan fara för svinn till naturen. Kanske dags att byta upp dig till kommunens verkliga solsida, om du inte redan bor i Huskvarna.

Huset är en stabil tegelbit från tidigt 1980-tal som har genomgått en arkitektonisk liberalisering, när i princip hela entréplanet öppnades upp till en enda stor volym. Ingen risk att du missar en enda akt av himlaspelet över Vättern, vars humörsvängningar är som en tonårings. Kök, matplats och vardagsrum helt öppet, och med trappan ner mitt i rummet. Ett större skjutglasparti ser till att du snabbt kan njuta av både sol och utsikt. Ofiltrerat.

Snabbfakta
Adress Norra Klevaliden 6
Område Huskvarna
Bostadstyp Tvåplansvilla med suterrängvåning
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 191 + 14 kvm
Tomtareal 1179 kvm
Byggår 1983
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Kvällsbilder

"Vi såg inte huset, det var bara utsikten som drog när vi själva var på visningen. Och vi har inte tröttnat på över 20 år."

Husets konstruktion

Trädgård

"Sanningen är att du inte hittar ett bättre läge än detta, men nu är det någon annans tur att njuta av solens vandring längs horisonten i takt med årstiden."

Entré

Kök

"Vi har bott här i mer än 20 år, och gjorde ett stort omtag för lite mer än 10 år sedan när vi öppnade upp övervåningen ännu mer mot utsikten."

Terrass utanför köket

Vardagsrum

Utsikten

"Stora uteplatsen var från början en liten smal balkong, sen grävde vi ut under, flyttade ut väggen och satte dit glaspartiet."

Sovrum 1 vid vardagsrum

Badrum

"När barnen flyttade ut, passade vi på att bygga ut och bygga om huset. Vi ville verkligen bo kvar."

Sovrum 2

Allrum i nedre plan

"Naturreservatet ovanför huset ger oändlig möjligheter att motionera, njuta och upptäcka, med cykel, skidor eller vandringskängorna."

Sovrum 3

Sovrum 4 - kontor

"Många undrar om vägen på vintern, men på 20 år har det bara hänt två gånger att vi inte kommit upp; kommunens bäst skötta väg vintertid."

Dusch och bastu

Dubbelcarport

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset under 20 år. Nedan följer en kortfattad renoveringshistorik och annan information som kan vara bra att ha med sig vid ett eventuellt förvärv.
Båda badrummen renoverades under 2002 och 2003, allt jobb är gjort med hjälp av hantverkare från Gärahovs Bygg AB och Lindfeldts VVS AB.
Under 2008 gjordes en större ombyggnation då ytterväggen närmast köket flyttades ut mot väster för att skapa ett större kök. Här fanns tidigare en balkong, men denna ersattes med en ordentligt mycket större terrass som även har nedgång till trädgården.
Köket kommer från Marbodal och samtliga köksmaskiner från Siemens förutom diskmaskinen som kommer från Asko. Allt jobb i samband med köksombyggnaden gjordes med hjälp av hantverkare från Pålssons Bygg AB.
Vattenburen golvvärme finns på ett flertal ställen i huset; i köket, i hall/huvudentré, i båda badrummen och i allrum/TV-rum en trappa ner.
Under 2009 gjordes en hel del större markarbeten på baksidan/västersidan av huset. Trädgården grävdes ur och mer yttervägg frilades vilket öppnade upp för ett till sovrum i detta plan. Under terrassen utanför köket skapades en stor uteplats och denna stensattes under 2011. På framsidan av huset lades nya plattor under 2013.
Huset värms via en bergvärmepump från Thermia som installerades 2012. Borrhålet är hela 180 meter djupt och allt jobb utfördes med hjälp av Tenhults Rör AB.
Huset är kopplat till larm via Verisure och detta abonnemang och den utrustning som sitter i huset idag. kan övertas av kommande ägare om så önskas.
Huset är anslutet till fiberoptiskt bredband via Jönköping Energi, så kallat Wetternet. För mer information om olika TV-paket och bredbandslösningar som kan ordnas via detta, besök gärna www.wetternet.se
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Norra Klevaliden 6
Område
Huskvarna
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
191 + 14 kvm (faktisk uppmätning enl SS21054)
Tomt
Areal: 1179 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass C , 56 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt önskemål
KARTA