Norra Klevaliden 4, fem rum och kök

Klevens klaraste stjärna

Detta är huset många pekar på, talar om och kanske drömmer om. Nu finns chansen att göra denna bo-dröm till din egen. När arkitekter ritar sitt eget drömhus, ja då snäpper det ofta till högre på den sofistikerade skalan. Som här. Inte överdådigt, inte ängsligt överdrivet. Bara raffinerat enkelt, benådat och bedårande. Några små pricksäkra detaljer gör hela upplevelsen särklassig. Kolla in ytterdörren som lappar över på lärkpanelen. Att lås och dörrhandtag hamnar långt in på dörrbladet snappar ögat direkt. Och sen har vi några stora detaljer som sätter detta hus tydligt både på den svenska arkitekturkartan och på Huskvarnaberget. Utsikten.

Tomten är inte bara unik för den högfärdiga utsikten över nejd och byggd. Du hör en liten bäck porla i backen ovanför huset. Stigar, spår och vandringsleder startar precis runt knuten och tar dig upp och ner och utmed bergets branter bäst du vill. Mtb-cykling, löpning, orientering, skidåkning; om du inte var motionsfreak innan lär det vara svårt att undvika nu. När Strutsa-backen är öppen är det ski-in ski-out, som i fjällen. Afterskin är lika vacker som i Lake Tahoe. Så fort du öppnar dörren in bakom fjällpanelen på huset har du den öppna spisen mitt i siktlinjen. Eldstaden är helt i glas så den stör inte utsikten nämnvärt.

Snabbfakta
Adress Norra Klevaliden 4
Område Huskvarna
Bostadstyp 1-plansvilla med källare
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 147 + 66 kvm
Tomtareal 1189 kvm
Byggår 2004-2009
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Kvällsbilder

Husets konstruktion

Tomten

Uteplats i norr och väster

"Totalt har du sex dörrar ut på altanerna om vi har räknat rätt. Du kanske inte använder alla, men de finns där också för ljuset ska hitta in snyggt från topp till tå."

Altan utanför vardagsrum

Entré

Vardagsrum

"För att lasta av taket står fyra rostfria stålpelare någon decimeter in från glaset. En klassisk funkis-konstruktion för att bygga lätta luftiga fasader."

Matplats

Kök

Altan i öster och söder

"Full frihet att göra inne till ute, och låta både gäster och kvällssol flöda fritt, in och ut, och runt hela huset. Solskyddet består av både bredbrättade persienner och automatiska markiser."

Sovrum 1

Sovrum 2

Bad och dusch i entréplan

Sovrum 3

"Öppna spisen är som du ser både öppen och sluten, skjutdörrar i värmesäkert glas på tre sidor gör att du får både värmande kamineffekt och enorm mysfaktor från alla håll. Ett mästerverk."

Nedre plan

Kontor

Allrum - Sovrum

"Denna tvättstuga skulle vi Västanhemmare ranka som en av de bästa vi satt foten i. Självklart sobert vitt precis som förväntat, men det är funktionerna vi vill hylla här."

Tvättavdelning

Duschrum

Förrådsrum

Ytterligare ett stort rum finns här nere som du kommer få mycket nytta av när du vill hålla din minimalistiska image intakt en trappa upp. Fritt fram att stuva in allt du inte behöver men inte vill ta beslut om riktigt än, om det ska kastas eller inte. Just nu står bara värmepumpen här och gör ett snålt jobb. Källaren väl isolerad och dränerad så det är inget problem med fukt.

"Garaget är minst sagt rejält med plats för två bilar och hur mycket förvaring som helst, och här kan man dessutom göra en separat gästavdelning då vatten och avlopp finns draget."

Dubbelgarage

Trädgård

Omgivningar

Platt eller brant, långt eller kort, skog eller stad? Gillar du friluftsliv är variationen stor här på Huskvarna-berget. Stigarna i skogen börjar direkt utanför huset och tar dig så långt bort du vill till fots eller med mtb-cykeln. Bara en liten bit upp på berget kan du skarva på Bauerleden och då kommer du ända till Gränna om benen är villiga. Men hela berget är spritsat med slingriga stigar som generationer orienterare spårat upp runt omkring IKHP-stugan. Till vintern är skidor som gäller i alla dess former. Vill du åka alpint eller längd, kan du anmäla dig som frivillig snökanonsoperatör. Det går åt en del arbetstimmar att få snön på plats. Är du rädd för att inte komma upp för backen på vintern så kan vi meddela att denna backe och några till i Huskvarna är prioriterade med plogning och saltning.

Arkitekturen

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2011. Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar som gjorts och annan information som kan vara bra att ha med sig vid ett eventuellt förvärv.
Huset och garaget uppfördes under 2004-2005 och källarvåningen gjordes klar 2009. I båda planens samtliga rum ligger vattenburen golvvärme ansluten till en bergvärmepump/frånluftsvärmepump (IVT 495 Twin).
Garaget är cirka 55 kvadratmeter invändigt och fullt isolerat. Detta hålls uppvärmt året om med hjälp av två elradiatorer. Porten är tillräckligt bred för att man ska kunna köra in två bilar bredvid varandra. I taket sitter spotlights som tänds automatiskt vid inpassering och lysrörsarmaturer som tänds och släcks manuellt. Här finns också en egen varmvattenberedare och vattenkran med grovvask.
Både hus och garagebyggnad är helt klädda i liggande lärkträpanel och även de olika altanerna och uteplatserna har trallgolv av lärk.
2011 - Spackling och vävning av samtliga ytskikt (väggar och tak) samt ommålning av hela huset interiört (Jensens Måleri AB).
2012 - Installation av flertalet motorstyrda markiser och automatiska solgardiner (SunOff i Jönköping AB).
2012 - Installation av glasräcke i trappa till nedre plan (Nilssons Glas AB).
2013 - Putsning av husgrund och omdragning av dagvattenledning (Göran Ericssons Byggnads AB).
2013 - Byte av sammanlagt 48 meter överliggare på glasräcke utomhus (Nilssons Glas AB).
2013 - Grävning och gjutning av flaggstångsfundament och fundament för brevlådor - en vid huset för tidning, en längre upp i backen för post (Göran Ericssons Byggnads AB).
2013 - Omfattande arbete i trädgården med ny L-stödmur mot fastigheten nedanför vilket gjorde att trädgården mot söder blev planare och mer disponibel (Holst Entrepenad AB).
2014 - Montering av glasräcke ovanpå de nya L-stöden (Nilssons Glas AB) samt byggnation av trästaket längs med övriga L-stöd (Tenhults Byggnads AB).
2014 - Installation av markbelysning vid träd, 14 nya belysningspollare och dragning av elkabel till eventuell framtida bastu (Erixsons El AB).
2014 - Omdragning/uppdatering av datanät inne i huset, installation av belysning vid brevlåda, installation av belysning under köksskåp, byte av spotlights i tak i källarvåning, byte av uttag och brytare i källarvåning (Erixsons El AB).
2015 - Installation av säkerhetskameror (Lunden Säkerhetssystem AB).
2016 - Byte av innerdörrar (Göran Ericssons Byggnads AB).
2016 - Ny led-belysning vid köks-ö samt ny belysning på mur vid slänt mot väster (Erixsons El AB).
2017 - Byte av cirkulationspump i bergvärme/frånluftsvärmepump (AB Kyl & Värmepump).
2018 - Nya styrdon och ny reglercentral till golvvärme i källarplanet (AB Kyl & Värmepump).
2019 - Ny kyl/frys från Smeg (Kök & Tvättexperten i Taberg AB).
Visa mer

Planritning

Tomtkarta

BOSTAD
Adress
Norra Klevaliden 4
Område
Huskvarna
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rum och kök
Bo & biarea
147 + 66 kvm (faktisk uppmätn norm SS 21054)
Tomt
Areal: 1189 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass B , 98 kWh/m2 och år
KARTA