Norra Apollovägen 11, fem rum och kök

Majestätiskt i trädgårdsidyllen

Det här är ett hus med historia, även om det mesta ser flong nytt ut från utsidan. Och egentligen är det två hus. Den lilla skomakarverkstan är ett sött bidrag i stadsbilden, och kan bli ett sött bidrag även i plånboken som studentbostad. Stor härlig trädgård, helt omgärdad av grönska i form av spaljéträd, magnolia, bambu och manshög sparris som fått gå upp i blom så här i slutet på säsongen.

Med växthus, stort garage och glasveranda är denna fastighet som en hel egen by mitt i gamla Vättersnäs. Alla byggnader i mycket fint skick och väl investerade i under nuvarande ägares förvaltarskap. Nu senast är garaget nyrenoverat med nytt tak och nygjutet golv. Stora huset har en mer än hundraårig historia bakom sig, och känns redo att ta sig an hundra nya utan några större bekymmer. Renoverat från topp till tå, bokstavligt.

Snabbfakta
Adress Norra Apollovägen 11
Område Vättersnäs
Bostadstyp 2-plansvilla med källare, gästhus och separat garagebyggnad
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 157 + 72 kvm
Tomtareal 985 kvm
Byggår 1932
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

"Så fort vi flyttade in gjorde vi en 10-årsplan för huset, som började med taket, sen har vi betat av det mesta. Vi har haft hantverkare till mycket, men gjort en del enklare moment själva."

Trädgården

"Magnolian stod tidigare på framsidan, men vi gjorde ett försök att flytta den när vi dränerade om grunden. Den är lite mindre nu, men blommar magiskt fint."

Växthuset

"Jag var först lite tveksam till växthus, men det blev riktigt fint, och vi har använt det på många sätt under åren."

Gästhuset

"Vi har fått det berättat att lilla huset användes av en skomakare som hade sin verkstad där under många år."

Glasveranda

"Det inglasade uterummet fanns när vi flyttade in, men det blev så att vi byggde om och bytte det mesta i alla fall."

Entré

Kök

Matsal

Vardagsrum

TV-rum

"Med mitt jobb på Ryhov så cyklar jag ofta dit, men det är smidgt både med buss och bil att ta sig dit man vill."

Balkong på övre plan

Hall och arbetsrum

Badrum på övre plan

"Att ha varsitt tvättställ är skönt, och att badrummet överhuvudtaget är stort för två uppskattar vi båda."

Sovrum 1

"När vi flyttade in eldades huset med olja, men vi valde att installera fjärrvärme när det drogs in på parallellgatan."

Sovrum 2

Vindsplan

Tvättstuga och gym

Badrum - Bastu

Övriga källarutrymmen

Som sagt, nuvarande ägare har gjort ett grundligt arbete med huset, här i källaren är det bokstavligt så. Dränerat och isolerat så att det inte finns tillstymmelse till spår efter den gamla källaren. Men några gamla spegeldörrar är kvar från det gamla huset, bland annat in till bastun och matkällaren.

Huset värms numera med fjärrvärme vilket har frigjort gamla pann- och oljetanksrummet för precis vad du vill. Cykelverkstad, syateljé, frisörsalong, sjukgymnastik eller någon annan typ av hobby eller kommersiell verksamhet som du drömt om i alla år. Fördelen är att du har en separat ingång på gaveln som är mer än representativ, med glasöverbyggnad så att dina kunder eller patienter slipper stå ute om du nu skulle vara sen.

Garage

"Vättersnäs är ett område med blandad bebyggelse och med blandade åldrar. Närheten till Vättern och sandbankarna är en fin förmån."

Vättersnäs

Planritning

Situationsplan

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2001. Nedan följer lite information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Fjärrvärme installerades 2003 av Jönköpings Energi.
Köket som totalrenoverades under 2004 kommer från IKEA och har följande maskinell utrustning: Spis med ugn och induktionshäll (Husqvarna), spisfläkt, diskmaskin (Miele), kyl (Electrolux) och frys (Electrolux). Spisfläkten är installerad 2004, diskmaskin samt kyl och frys 2010, och spisen 2015.
Taket på huset är omlagt 2006 och på garaget 2017 i bandtäkt plåt På balkong och frontespis är taket från 2007. Dessa arbeten är utförda av Höglunds Plåt AB.
Badrummen i huset samt gästhuset har renoverats enligt följande; i gästhuset 2008, källaren 2011 och det på övre plan 2014. Dessa arbeten är utförda av Perssons Rör och Värme, Värme och sanitet i Huskvarna AB samt av Golvteam i Huskvarna AB.
Fönster och dörrar på huset, ovan mark har bytts 2010. Sedan har källarfönster samt fönster och dörr på gästhus bytts 2011. Dessa arbeten är utförda av Snickarn Holst AB.
Fasaden på huset reviterades 2010 (grunden i samband med dränering 2011) och på gästhuset 2013. Dessa arbeten utfördes av J.M. Fasadservice AB.
Huset har dränerats om 2011. Detta arbete utfördes av Lekeryd Byggvaror och Entreprenad.
Tvättstugan renoverades 2011. Tvättmaskinen är utbytt 2013 och av märket Miele. Torktumlaren installerades i samband med renoveringen 2011.
Vidare är altanen utanför hus och gästhus från 2006, växthuset är byggt 2012 och garagegolvet från 2018. Under 2009 har nytt golv lagts in i nuvarande datarum samt hall på övre plan. 2016 lades nytt golv i sovrum samt förråd.
Gästhuset är 26 kvadratmeter stor och garaget 85 kvadratmeter.
Braskaminen i entréplan ger, förutom värme även en hög mysfaktor. Brandskyddskontroll finns tillsammans med övriga dokument.
Fastigheten är ansluten till Wetternet för framtidssäker uppkoppling. Läs gärna mer på wetternet.se för mer information om aktuellt tjänsteutbud.
Såväl huset som garaget är utrustat med jordfelsbrytare.
Nuvarande ägare har ett hemlarm från Verisure. Möjlighet finns att överta detta om så önskas.
Solen går upp på morgonen på husets baksida med uppiggande strålar på altanen, där solen är kvar till eftermiddagen. Från balkongen på övre kan sedan kvällssolen avnjutas. Även på uteplatsen i trädgårdens sydöstra hörn stannar solen länge (cirka 19-tiden).
När nuvarande ägare flyttar lämnar de kvar två garderober och sideboard i källaren. I garaget lämnas två bord, snickarbänk och tre hyllsektioner av märket Runeland. För att kunna fortsätta hålla häcken i trim lämnas även häcksaxen med tillhörande sele och skyddsvisir. Även fågelvattenbadet, asktunna till öppen spis, ved samt diverse plank och målarfärg följer med köpet. Däremot kommer nuvarande ägare ta med sig multigymmet, kyl samt frys som står i källarplanet.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Norra Apollovägen 11
Område
Vättersnäs
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rum och kök
Bo & biarea
157 + 72 kvm (faktisk uppmätn norm SS 21054)
Tomt
Areal: 985 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass E , 132 kWh/m2 och år
Tillträde
April eller enl. ö.k.
KARTA