Norgårdsplan 8, två rum och kök

Tystaste torpaläget

Norgårdsplan är ett landmärke för de som söker centraliserad lugn och ro. Precis bakom Torpaskolan och med en lugn innergård som stänger ut all trafikljud, men som inte hindrar att blicken ser den klorofyllda backen upp mot Mariebo, där lövskogen alltid har en ny skiftning att lägga märke till.

Lägenheten ligger på andra våningen, med alla fönstren mot väster. Här väntar flera ljusa timmar på balkongen efter att du slutat jobbet. Balkongerna är en nyare addering som blev betydligt behagligare med lite mer djup än de gamla. Väggen konserverar värmen bra även några timmar efter solens nedgång.

Snabbfakta
Adress Norgårdsplan 8
Område Torpa - Söder
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Bo & biyta 68.8 kvm
Vån & Hiss 2 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 3.018 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Rrezarta Veliqi

Reg Fastighetsmäklare
036- 333 60 85
rrezarta@vastanhem.se
Läs mer

Hall

"När jag själv valde lägenheten, var det för läget i dubbel bemärkelse. Dels närheten till både 1:ans och 3:ans bussar, dels lägenhetens otroligt skyddade läge. Ingen trafik som stör."

Vardagsrum

Balkong

"Det är låga hus runt omkring och du har solen in på balkongen hela året, och ser trädens skiftningar upp mot Mariebos höjder. Jag har alltid sovit med fönstret öppet."

Sovrum

"Att ha förråd både på vinden och i källaren passar mig bra, det är många föreningar som byggt om förrådsutrymmen till annat."

Kök

"Köket renoverade vi efter något år i lägenheten, flyttade några skåp till motstående vägg och fick det lite ljusare. Den skarpa ekkanten på luckorna fångar upp de gamla trädörrarna på ett bra sätt."

Badrum

Föreningen

Innergården

Omgivningarna

Det här är mitt i hjärtat av gamla småskaliga Torpa och du kan smörja kråset både på restauranger och kaféer som du har på löjligt kort avstånd. Risken finns att du vaknar av doften från Lindströms bageri i nästa kvarter. Mataffären är bara två språng bort.

Vill du träna benen ordentligt, så går du runt Munksjön på knappa timmen, eller beger dig upp i Vattenledningsparken eller Stadsparken som är lika nära. Med cykel är du snabb till alla stadens delar, cykelvägar finns i alla riktningar. Snart har du nya Munksjöstaden fullt utbyggd och då öppnar sig Torpa åt ytterligare ett håll med en schyst kajplats att sitta och dingla med benen vid.

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2004. Nedan följer en kortare sammanställning av de förbättringar som utförts under de senaste åren samt annan info som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Under 2018 målades hela lägenheten om.
Köket är av märket Marbodal och monterades upp år 2005. Den maskinella utrustningen består av följande; ugn, häll, fläkt, inbyggd mikro, integrerad diskmaskin, kyl och frys. Samtliga vitvaror är av märket Siemens förutom kylen som är av märket Elektro Helius.
Stamrenovering av badrummen genomfördes år 2000, som föreningen stod för.
Solens strålar skiner från tidig eftermiddag till sen kväll, beroende på årstid.
Föreningen har inga planer på att ändra månadsavgiften (uppgift från ordförande 2018-09-12).
Under 2019 är det planerat att byta ut termostaterna i föreningen (uppgift från ordförande 2018-09-12).
För närvarande finns det en parkeringsplats ledig (kontrollerat med parkeringsansvarige 2018-09-12) samt att nuvarande ägare hyr en plats som sägs upp i samband med frånträdet. En parkeringsplats kostar 125 kr/mån. Det finns inga lediga garageplatser och ingen står i kö. En garageplats kostar 250 kr/mån (uppgifter från föreningen 2018-09-12).
Ett vindsförråd och en matkällare hör till lägenheten. Det finns även ett övernattningsrum, en gemensam tvättstuga och cykelrum som är till för föreningens medlemmar.
Föreningen har avtal med Com Hem avseende bredband och kabel-TV.
Trädgårdsskötsel och trappstädning ombesörjs av föreningen.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Norgårdsplan 8
Område
Torpa - Söder
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1959
Våningsplan
2 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
68.8 kvm (föreningens information)
Energideklaration
84 kWh/m2 och år
Månadsavgift
3.018 kr/mån Värme, vatten och kabel-tv
Specifikation Drift
Säljarens kostnad för hushållsel uppgår till cirka 200 kronor per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA