Nordsjö 13, fem rum och kök

Stranda fint vid Nordsjön

Att drömma om en röd stuga vid sjön, ingår i nationalsjälen. Här, knappt tre mil från Huskvarna, kan du sluta drömma. Bara att bromsa in utmed Nordsjöns norra strand och svänga av den lilla vägen, dra i handbromsen och sätta dig i solstolen. Eller ro ut på sjön. Bryggan ligger på plats, och barnen kan plaska bäst de vill på den lilla sandstranden. Här stör du ingen, möjligen fru svan eller gammelgäddan som slår i vassen intill. Fiskerätten gör att både den där gäddan och andra firrar kan hamna på matbordet, sommar som vinter.

Nordsjön är ett betydligt gästvänligare vatten, än havet med samma namn. Temperaturen stiger snabbt i maj, och vågorna går knappt över fotknölarna, ens vid storm. Vägen hit är levandes grann. Enarna står som spön i hagarna, och korna ligger rofullt och idisslar dagens rätt. Du tar av vänster strax innan Järsnäs och följer vägen knappt 5 kilometer. När du ser den gröna platta gräsmattan som går enda ner till sjön har du kommit rätt. Helt rätt. I livet.

Snabbfakta
Adress Nordsjö 13
Område Ryd - Nordsjö
Bostadstyp 1-planshus med loft
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 65 + 20 kvm
Tomtareal 1309 kvm
Byggår 1902 / 1970
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Fastigheten

"Tomten är på ca 1200 kvadrat, med fiskerätt en bra bit ut i vattnet; sandbotten fortsätter ganska långt ut, och förr om åren har vi haft en brygga en bit ut."

Hall - Sovrum

Storstugan

"Vi tog över huset 1970, sen har vi byggt på åt alla håll kan man säga; glasveranda, kök och senast ett sovrum på nedervåningen för att slippa trappan på äldre dar."

Vind

"Det ursprungliga huset var en hölada med gammalt spåntak, som faktiskt är kvar och synligt i en av gavlarna. "

Kök - Matplats

Badrum

"Glasverandan sitter vi på för jämnan, att isolera taket vore en lätt match, men vi har inte tyckt att det behövts, vi är här mest på vår och sommar."

Glasveranda

Stranden

"Vill man bada på en större badplats finns det en fin strand en bit bort som sköts av fiskeföreningen."

Växthuset

Friggebod

"Växthuset brukar flöda över av blommor, men nu får nästa ägare fylla det; vinrankan är ju såklart kvar."

Omgivningar

Här vid Nordsjön befinner du dig ungefär lika nära Lekeryd som Aneby, om du tänker på bekvämligheter som att handla mat, eller köpa med en pizza hem. I Aneby kan du dessutom få med dig en flaska vin hem, från systembolaget. Där har du all service och omsorg du kan behöva för övrigt också. Vägen förbi sjön och huset är vindlande vacker i båda riktningarna. Trafiken minimal. Längtar du till skogs finns det många små grusvägar och stigar att slå in på som tar dig ut till både lingontuvor och blåbärsris. Lite norrut finns myrmark där även hjortronen behagar växa sig mogna. Leta dig ut på Ärtsoppevägen så får du snart en fin promenad.

Planritning

Tomtkarta

Mäklaren informerar
Härligt avkopplande sjöställe där nuvarande ägare är fastighetens första!
Nedan följer en kortare sammanfattning med information om bostaden, ex. om utförda förändringar, och även annan information som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Vid önskemål kan övertagande av denna härliga sommaridyll ske redan nu till antågande sommarsäsong!
Huset som i grunden är en äldre spannmålslada flyttades hit i början av 1970-talet av nuvarande ägares far. Huset byggdes samtidigt till med en glasveranda och fick för ca 10 år sedan även en ny entréhall och intilliggande sovrum tillbyggt.
Badrummet renoverades 2015 och har plastmatta på golvet och våtrumstapet på väggarna.
Egen strandtomt där fastighetens gräns går en bit ut i vattnet! Ägaren av denna fastighet har rätt till samfällt fiske samt kräftfiske i del av sjön. För att fiska i hela sjön krävs fiskekort.
Vatten till huset delas från en grävd vattenbrunn på intilliggande fastighet. Servitut finns.
Vatten från dusch och handfat samlas idag i kärl vid husets gavel. Vatten från köket leds ner till stenkista. Aneby kommun godkänner anläggning av trekammarbrunn, alternativt en sluten tank. Ägare av intilliggande fastighet kan tillåta anläggande av detta på sin angränsande mark.
I badrummet finns en förbränningstoalett från Cinderella, vilket sattes in i samband med renoveringen. Toaletten drivs med el och förbränner effektivt både urin och fekalier och lämnar endast en liten mängd aska att tömma ca en gång i månaden. Läs mer på www.cinderellaeco.com
Granne har rättighet genom servitut att ha en båt liggande på land vid sjön i gräns mot öster, samt att kunna gå ner till båten utanför häcken mot öster. Rättigheten gäller enbart ägaren till den fastigheten.
Vissa inventarier kan ingå i köpet i överenskommelse med säljarna.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Nordsjö 13
Område
Ryd - Nordsjö
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rum och kök
Bo & biarea
65 + 20 kvm (säljarens information)
Tomt
Areal: 1309 kvm
Tillträde
Enligt överenskommelse.
KARTA