Nergårdsvägen 7, åtta rum och kök

Stort hus för de stora drömmarna

Hur du än tänker och planerar inför framtiden, så är det här ett hus som lätt rymmer stora drömmar. En stor familj, kompisar som kommer och går, släktkalas i långa banor. Stora rum och många rum att bre ut sig på. Dessutom en vind med väldigt stor potential om du inte råkar ha både tummen eller intresset mitt i handen. Annars är det mesta väl i ordning och startklart för ett ganska lättlagt livspussel, med närhet till skolor, förskola och affärer i ett litet samhälle med tryggheten som närmsta granne.

Huset är ett mycket gediget 50-talshus med murade väggar, gjutna valv och där till och med trapporna är gjutna precis som i ett flerfamiljshus. Och detta hus har i alla fall haft två familjer i tanken från början, men disponeras numera av en familj med två barn, men det funkar bra om både tre och fyra ingår i planen också.

Nuvarande ägare har låtit sina drömmar förverkligas i ett svårslaget uterum, eller ett multirum, för här kan du både odla grönsaker, träna yoga, soft-hänga i soffgruppen, men ändå vara startklar för stor fest, med grillen i högan låga precis utanför. Men gamla hus saknar aldrig projekt, vinden är ett sånt, där det finns stora potential till boyta. En del har landvunnits i en tidigare renovering under sent 80-tal, och är inflyttningsklar som kontor eller ateljé.

Snabbfakta
Adress Nergårdsvägen 7
Område Tenhult
Bostadstyp 2-plansvilla med källare och delvis inredd vind
Antal rum 8 rum och kök
Bo & biyta 220 + 86 kvm
Tomtareal 1543 kvm
Byggår 1953
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Uterum

"Det var fantastisk fart på tomaterna förra sommaren, och gurkorna växte så det knakade."

Uteplats

Vardagsrum

"Jag kommer sakna att det är lite högre i tak, och de öppna spisarna."

Matsal

Kök

"Badet i Tenhultasjön är en favorit på sommaren, när vi väl kan slita oss från vårt uterum."

Entré - Hall

Badrum 1

Gym - Sovrum

"Jag fick mitt hemmagym, vilket inte hade varit möjligt i ett vanligt mindre hus. Här kan man hitta på mycket kul."

Övre plan

Sängkammare

Badrum 2

"Att pendla till stan, eller vidare till Nässjö eller Eksjö, blir väldigt smidigt. Du är snabbt ute på vägen."

Sovrum 1

Allrum

"Här kunde vi få var sitt hobbyrum, både ett gym och ett syrum."

Sovrum 2

Vind

"Nästa projekt var tvättstugan, och att göra en dusch i torkrummet, avloppsstammen är redan på plats."

Källare

Trädgård

"Visst hörs tåget, men det går så sällan, och ljudet går snabbt över. Det är inte som att bo vid en stor väg med konstant ljud."

Tenhult

Som sagt, i Tenhult blir vardagspusslet ganska enkelt att lägga, med den mesta servis du kan behöva på när håll: familjecentral, folktandvård, apoteksombud och två pizzerior och en hel del småbutiker. Och dessutom både Coop och Ica att välja på. Med badsjö, friluftsområde och storskogen inpå knuten borde inte friluftslivet vara något problem, det svåra blir kanske att välja.

Att cykla runt Tenhultasjön kan vara en lagom utmaning för stora och små, med en liten bit grusväg på östra sidan, men vackert hela varvet. Att springa runt kräver en mer vältränad hjärt-lung-apparat. På vintern kan du dock gena över isen, eller stanna och pimpla upp en firre till middagen. Tenhult är redo, att för din stund på jorden. Är du?

Planritning

Tomtkarta

Mäklaren informerar
Ett stort före detta 2-familjshus som sedan några år tillbaka i tiden disponerats som ett generös 1-familjsboende. Här finns redan plats för en stor familj, och dessutom finns ytterligare ytor att vidareutveckla om behoven finns. Vinden är och har varit delvis inredd. Tak och väggar är isolerade så här kan man vidareutveckla ytterligare ytor för exempelvis en ungdomsvåning, gästvåning eller liknande. Källarplanet har många stora ytor för förvaring och plats för olika hobbyaktiviteter!
Huset har ett fint och ljust läge med fantastiska sollägen där både bostad och utemiljöre över hela dagen får del av det fantastiska ljuset. Solen går upp mot huset framsida och följdaktigen ner på baksidan. Solen kommer runt mot uteplatsen bredvid uterummet redan under förmiddagen och håller sig där till den går ner mot uterummet på kvällen.
Huset har under de senaste åren genomgått flertalet renoverings- och förbättringsarbeten. Nedan nämns de större åtgärderna bland många övriga som skett under de senast åren;
Köket renoverades 2008 med inredning från kökstillverkaren Interhem i Habo. Efter det har här monterats ny spis 2011 samt diskmaskin 2016.
Vardagsrummet renoverades och öppnades mot matsalen 2009. Därefter renoverades rökgång från öppna spisen och monterades en insatskassett 2012 av Eldstaden i Jönköping AB.
Badrummen renoverades 2010 samt 2015 i ägarnas samarbete med Tenhults Byggnads AB. Badrum på övre plan 2010 och på entréplan 2015.
Elsystemet har gåtts igenom och delvis bytts ut, samt installerat jordfelsbrytare under 2011-2012. 2011 sattes nya elcentraler i källare samt i entréplan.
Runt hela huset utfördes 2012 en ny dränering av Hakarps Jord & Entreprenad AB. Dräneringen utfördes med dränerande isolerskivor så huset även fick en varmare källardel!
Avloppsstammar i betongplattan byttes 2013 och samma år renoverades även gjutjärnsstammarna i övriga huset genom rörinfodring av Gullstrands VVS AB samt Proline.
Insatser till öppna spisarna i vardagsrum på entréplan samt i allrummet uppe monterades 2012 av Eldstaden i Jönköping AB.
Allrummet på övre plan renoverades 2012, även här renoverades den öppna spisen samt fick en kamininsats monterad för fin värme vid eldning!
Ett stort och påkostat arbete gjordes under 2013-14 då uteplats samt ett stort helt fantastiskt uterum byggdes! Uterummet är ca 35 kvm stort och har ett helt underbart ljus under dagens alla timmar! Detta uterum borde användas året om, även om man får ta på sig en jacka när det är som kallast...
Kring på tomtens södra del, kring garageinfart och den nya uteplatsen skapades under 2015-16 en nyanlagd utemiljö med murar, nya gräsytor och mer ordnade ytor för bilparkering o.d. Snyggt och prydligt nu!
I tvättstugan finns dubbla tvättmaskiner, en Miele ca 2014 samt Hoover ca 2006.
Fiberanslutning genom Wetternet har just blivit inkopplad till huset. Nu är det bara för den blivande ägaren att beställa tjänster! Bra tajming!
Larm genom Sector Alarm finns installerat i huset. Larmet kan ev tas över enligt överrenskommelse.
I källaren finns två extra kylskåp som ingår i köpet.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Nergårdsvägen 7
Område
Tenhult
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
8 rum och kök
Bo & biarea
220 + 86 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 1543 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass G , 162 kWh/m2 och år
Tillträde
Juli 2017 eller enl. ö.k.
KARTA