Neptunusvägen 18, fem rum och kök

Trädtoppat parhus

Här har barn och fåglar samma frihet att flaxa runt bäst de vill. Hela bostadsområdet är som en stor lummig grön park. Biltrafik i snigelfart gör att barnen kan springa, cykla, hjula och rulla skateboard desto snabbare. Lekkompisar lär inte saknas, och när sommaren böljar kommer det springas in och ut överallt. Inte minst ut i kojskogen precis intill. Ett mer naturnärande läge är svårt att tänka sig med sta’n så nära. Med cykel rullar du ner till city på 10 minuter.

Huset är ett spännande bygge på utsidan, med många vinklar och vrår och utsprång. Och denna spänning fortplantar sig självklart till insidan, där taket i matsal och vardagsrum tar höjd nästan dubbelt upp mot 240-standard. Svensk byggnorm var flexibel redan på slutet av 1980-talet. Stort luftigt kök med matplatsen nästan som i ett burspråk. Köket och badrummet uppe är fint renoverat, men även tvättstugan kommer göra att du - nästan - längtar efter att kicka i gång första kulör-tvätten.

Snabbfakta
Adress Neptunusvägen 18
Område Mariebo
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 124 kvm
Vån & Hiss 1 av 1 (Hiss finns ej)
Avgift 5.701 kr/mån
Pris 2.900.000 kr eller högstbjudande
Visning

Visning hålls om

50 dagar


Visning 30 augusti


Samt 31 augusti


Intresseanmälan
Mäklare

Rrezarta Veliqi

Reg Fastighetsmäklare
036- 333 60 85
rrezarta@vastanhem.se
Läs mer

Framsida

Uteplats 1

"Vi har trivts så sjukt bra i detta område; vi bodde från början i en lägenhet i samma förening, innan vi flyttade in här i huset."

Hall uppe

Kök

Tvättstuga

Vardagsrum

"Jag jobbar nere i centrum och rullar på cykeln ner till stan på tio minuter, lite mer ansträngning för att komma hem; vi har klarat oss med en bil."

Balkong

Matplats

"Här får du den maxade villakänslan utan att själv ha ansvar för allt underhåll och all yttre renovering. Trots offensivt underhållsprogram har vi kunnat sänka avgifterna."

Badrum uppe

"När vi flyttade in var huset helt original, sen har vi gjort vid alla ytskikt precis överallt, utom badrummet nere som vi lät va som det var."

Sovrum 1

Hall nere

Badrum nere

"Det finns en smidig cykelväg direkt ner till Gräshagen och Torpa. Bor man här tillhör barnen Gräshagsskolan, vilket blir nära och bra."

Sovrum 2

Sovrum 3

"Vi har bott här med fyra barn nu på slutet, och det har gått det också. Redan tidigt byggde vi om förrådet till en sängkammare."

Sovrum 4

Uteplats 2

"Det är så otroligt lummigt och grönt i området och i lövskogen intill. Sen är det väldigt nära upp till området runt vattenledningsparken."

Trädgård

Förening

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2014. Nedan följer en kortare sammanfattning av sådan som gjorts och annan info som kan vara bra att ha med sig vid ett eventuellt förvärv.
Föreningen har en mycket god och stark ekonomi där medlemmarna har fått en avgiftsfri månad de två senaste åren. 2018 sänktes avgiften med 5% och i år sänktes den ytterligare med 10%.
Kvitton, kvalitetsintyg och fotodokumentation finns för samtliga renoveringar som gjorts. Ett externt besiktningsprotokoll finns också.
2012 - nya tak (inkl. plåt) på samtliga hus, installation av fjärrvärme och fiber.
2013 - nytt ventilationsaggregat och fläkt.
2014 - ommålning/tapetsering av alla väggar och innertak, nytt golv i hela bostaden, byte av strömbrytare och eluttag, el indraget i sovrum 1.
2015 - ommålning av trädetaljer, nya stuprör.
2016 - totalrenovering av kök (HTH).
2017 - ny trall.
2018 - byte av samtliga termostatventiler.
2019 - nytt balkongräcke och balkonggolv, besiktning av balkong, ny spaljé vid carport, byte av lås i ytterdörr till Yale Doorman, nya dörrar (balkong och sovrum 2), spolning av avloppsstammar.
2020 - totalrenovering av badrum uppe och tvättstuga, ny spaljé, utvändig trappa och avsats.
I HTH-köket finns följande maskinell utrustning: integrerad diskmaskin, induktionshäll, spisfläkt, ugn samt full-size kyl och frys. Samtliga vitvaror är av märket Siemens förutom spisfläkten som är av Fläkt Woods. En mikrovågsugn har installerats vid ett senare tillfälle (2018) och står skåpet ovanför ugnen. Bänkskiva i granit.
Badrums- och tvättstugerenoveringen stod Badhuset för. Elburen golvvärme installerades i båda rummen. I den praktiska och smidiga tvättstugan står en tvättmaskin (2015) och torkmaskin (2019) och är av märket Bosch.
Två väl tilltagna förråd i anslutning till huset finns att tillgå, ett på vinden och det andra är vägg i vägg med sovrum 2.
Huset är anslutet till Jönköping Energis öppna fiberoptiska bredband, för mer information om olika bredbandslösningar och olika TV-paket som kan beställas, besök gärna www.wetternet.se
Jordfelsbrytare finns installerad.
Solen kan man följa hela dagen och de första strålarna träffar balkong, trädgård och uteplats 1. På uteplats 1 har man sol hela dagen och fram till sen eftermiddag/kväll.
Fjärrvärme, vatten och ventilation sköts av föreningen och en gång varje år byts ett filter ut till ventilationen.
I föreningens registeruppgift är bostaden registrerad som fyra rum och kök, men är idag omgjord till fem rum och kök. Sovrum 1 är ursprungligen ett förråd.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Neptunusvägen 18
Område
Mariebo
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Radhuslägenhet i två plan samt suterrängplan
Byggnadsår
1989
Våningsplan
1 av 1 (Hiss finns ej)
Antal rum
5 rum och kök
Boarea
124 kvm (säljarens information)
Energideklaration
104 kWh/m2 och år
Månadsavgift
5.701 kr/mån
Pris
2.900.000 kr eller högstbjudande
Driftskostnad
23.500 kr/år
Specifikation Drift
Uppvärmning: 19.000 kr/år
Renhållning: 2.700 kr/år
Försäkring: 1.800 kr/år
Beräknat antal pers: 5
I uppvärmningskostnaden ingår hushållselen. Säljarnas kostnad för larm via Verisure har under den senaste 12-månadersperioden uppgått till 150 kr/mån.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
FÖRENING
Typ
Bostadsrättsförening
Förening
Brf Neptunus

Bostadsrättsföreningen Neptunus äger fastigheten Mörten 27. Byggnaderna består av totalt 96 lägenheter med en total bostadsyta om 9566 kvadratmeter. Lägenheterna är fördelade på 62 stycken i flerbostadshus och 34 stycken i småhus och fastighetens adress är Neptunusvägen 1-37 och Vattenledningsvägen 1 och 3. Fastigheten, som bebyggdes 1989 har inga större renoveringsbehov, utan underhålls löpande i samförstånd mellan föreningen och rekommendationer från den tekniska förvaltaren. Föreningen följer en årligen uppdaterad underhållsplan, och det som står på tur de kommande åren är byte av utomhusbelysning samt mindre småjobb såsom målning.

Föreningen har en stabil och stark ekonomi och har kunnat sänka avgiften två gånger under de senaste åren, 2017 med sju procent och 2020 med tio procent. Föreningen har idag lån på cirka 38,6 miljoner kronor och samtliga lån har en bra ränta. Belåningsgraden vid årsskiftet 2019/2020 var 4 035 kr/kvm bostadsyta vilket anses vara en sund nivå på samma sätt som att årsavgiften/kvm om 613 kr ligger kring medianen. Föreningen har idag inga planer på att justera månadsavgifterna utan ser en trygg och stabil ekonomi framöver.

Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen. Även den tekniska förvaltningen sköts av Riksbyggen där de ansvarar för bl a trappstädning och skötsel av de gemensamma utrymmen och utomhusmiljöer. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Gårdsmiljöerna är under sommartid enkelt möblerade med sittmöbler som fritt nyttjas av medlemmarna. Gemensamma tvättstugor finns i källarplan i varje huskropp. Tvättstugorna är väl utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp i varje. Även mangel och strykbräda finns att tillgå. Då många av bostäderna i föreningen har egen tvättmaskin är det relativt lätt att få tvättid. I källarna på husen finns även generösa förrådsytor, där varje lägenhet har ett väl tilltaget traditionellt förråd.

Till varje bostad finns en parkeringsplats och kostnaden för platsen är 80 kronor per månad. För att erhålla ytterligare en parkeringsplats eller carport-plats är det separat kö.

Fastigheten är ansluten till Telias fibernät. Ett grundutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften. Önskar köparen en bredbandsuppkoppling kan samma leverantör leverera även detta till en förmånlig kostnad.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas samt några enkelglas
Ventilation
Mekanisk till/frånluft med återvinning
Andel i föreningen
1.18737 %
Andel av årsavgift
1.18735 %
Lägenhetsnummer
215301001-3000086
DOKUMENT
KARTA