Neptunusvägen 18, fem rum och kök

Trädtoppat parhus

Här har barn och fåglar samma frihet att flaxa runt bäst de vill. Hela bostadsområdet är som en stor lummig grön park. Biltrafik i snigelfart gör att barnen kan springa, cykla, hjula och rulla skateboard desto snabbare. Lekkompisar lär inte saknas, och när sommaren böljar kommer det springas in och ut överallt. Inte minst ut i kojskogen precis intill. Ett mer naturnärande läge är svårt att tänka sig med sta’n så nära. Med cykel rullar du ner till city på 10 minuter.

Huset är ett spännande bygge på utsidan, med många vinklar och vrår och utsprång. Och denna spänning fortplantar sig självklart till insidan, där taket i matsal och vardagsrum tar höjd nästan dubbelt upp mot 240-standard. Svensk byggnorm var flexibel redan på slutet av 1980-talet. Stort luftigt kök med matplatsen nästan som i ett burspråk. Köket och badrummet uppe är fint renoverat, men även tvättstugan kommer göra att du - nästan - längtar efter att kicka i gång första kulör-tvätten.

Snabbfakta
Adress Neptunusvägen 18
Område Mariebo
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 124 kvm
Vån & Hiss 1 av 1 (Hiss finns ej)
Avgift 5.701 kr/mån
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Rrezarta Veliqi

Reg Fastighetsmäklare
036- 333 60 85
rrezarta@vastanhem.se
Läs mer

Framsida

Uteplats 1

"Vi har trivts så sjukt bra i detta område; vi bodde från början i en lägenhet i samma förening, innan vi flyttade in här i huset."

Hall uppe

Kök

Tvättstuga

Vardagsrum

"Jag jobbar nere i centrum och rullar på cykeln ner till stan på tio minuter, lite mer ansträngning för att komma hem; vi har klarat oss med en bil."

Balkong

Matplats

"Här får du den maxade villakänslan utan att själv ha ansvar för allt underhåll och all yttre renovering. Trots offensivt underhållsprogram har vi kunnat sänka avgifterna."

Badrum uppe

"När vi flyttade in var huset helt original, sen har vi gjort vid alla ytskikt precis överallt, utom badrummet nere som vi lät va som det var."

Sovrum 1

Hall nere

Badrum nere

"Det finns en smidig cykelväg direkt ner till Gräshagen och Torpa. Bor man här tillhör barnen Gräshagsskolan, vilket blir nära och bra."

Sovrum 2

Sovrum 3

"Vi har bott här med fyra barn nu på slutet, och det har gått det också. Redan tidigt byggde vi om förrådet till en sängkammare."

Sovrum 4

Uteplats 2

"Det är så otroligt lummigt och grönt i området och i lövskogen intill. Sen är det väldigt nära upp till området runt vattenledningsparken."

Trädgård

Förening

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2014. Nedan följer en kortare sammanfattning av sådan som gjorts och annan info som kan vara bra att ha med sig vid ett eventuellt förvärv.
Föreningen har en mycket god och stark ekonomi där medlemmarna har fått en avgiftsfri månad de två senaste åren. 2018 sänktes avgiften med 5% och i år sänktes den ytterligare med 10%.
Kvitton, kvalitetsintyg och fotodokumentation finns för samtliga renoveringar som gjorts. Ett externt besiktningsprotokoll finns också.
2012 - nya tak (inkl. plåt) på samtliga hus, installation av fjärrvärme och fiber.
2013 - nytt ventilationsaggregat och fläkt.
2014 - uppdelning av rum på nedervåning, det gamla förrådet gjordes om till sovrum 1 och fönster sattes in, ommålning/tapetsering av alla väggar och innertak, nytt golv och nya golvlister i hela bostaden, byte av strömbrytare och eluttag, el indraget i sovrum 1.
2015 - ommålning av trädetaljer, nya stuprör, byte av lampa entré, installation av belysning i förråd.
2016 - totalrenovering av kök (HTH).
2017 - ny trall, nytt cykelskjul, uteplats vid carport.
2018 - byte av samtliga termostatventiler.
2019 - nytt balkongräcke och balkonggolv, besiktning av balkong, ny spaljé vid carport, byte av lås i ytterdörr till Yale Doorman, nya dörrar (balkong och sovrum 2), spolning av avloppsstammar.
2020 - totalrenovering av badrum uppe och tvättstuga, ny spaljé vid uteplats, utvändig trappa och avsats, byte av vindslucka och stege, nytt innertak samt ommålning i badrum nere.
I HTH-köket finns följande maskinell utrustning: integrerad diskmaskin, induktionshäll, spisfläkt, ugn samt full-size kyl och frys. Samtliga vitvaror är av märket Siemens förutom spisfläkten som är av Fläkt Woods. En mikrovågsugn har satts in vid ett senare tillfälle (2018) och står i skåpet ovanför ugnen. Bänkskiva i granit.
Badrums- och tvättstugerenoveringen stod Badhuset för. Elburen golvvärme installerades i båda rummen. I den praktiska och smidiga tvättstugan står en tvättmaskin (2015) och torkmaskin (2019) och är av märket Bosch.
Två förråd i anslutning till huset finns att tillgå, ett på vinden och det andra är vägg i vägg med sovrum 2.
Huset är anslutet till Jönköping Energis öppna fiberoptiska bredband, för mer information om olika bredbandslösningar och olika TV-paket som kan beställas, besök gärna www.wetternet.se
Jordfelsbrytare finns installerad.
Solens första strålarna träffar balkong, trädgård och uteplats 1 som håller sig kvar fram till lunchtid. På uteplats 1 njuter man av solen även hela dagen och fram till sen eftermiddag/kväll.
Fjärrvärme, vatten och ventilation sköts av föreningen och en gång varje år byts ett filter ut till ventilationen.
I föreningens registeruppgift är bostaden registrerad som fyra rum och kök, men är idag omgjord till fem rum och kök. Sovrum 1 är ursprungligen ett förråd.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Neptunusvägen 18
Område
Mariebo
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Radhuslägenhet i två plan samt suterrängplan
Byggnadsår
1989
Våningsplan
1 av 1 (Hiss finns ej)
Antal rum
5 rum och kök
Boarea
124 kvm (säljarens information)
Energideklaration
104 kWh/m2 och år
Månadsavgift
5.701 kr/mån
Driftskostnad
23.500 kr/år
Specifikation Drift
Uppvärmning: 19.000 kr/år
Renhållning: 2.700 kr/år
Försäkring: 1.800 kr/år
Beräknat antal pers: 5
I uppvärmningskostnaden ingår hushållselen. Säljarnas kostnad för larm via Verisure har under den senaste 12-månadersperioden uppgått till 150 kr/mån.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse.
KARTA