Nätered 8, tre rum och kök

Bedårande hexagon

Det här är inte ett hus. Snarare en installation, ett konstverk, genomtänkt in i mista detalj. Sjön, solen, tallarna, ja, till och med grässträngen på grusvägen, allt är planerat och kalibrerat. För upplevelsen. Huset arkitektritat med tre stora fönsterpartier som låter dig spana långt ut över sjön Stråken mellan de glesa tall-stammarna. En utsikt som inte förändras nämnvärt under året eftersom lövträden lyser med sin frånvaro. Det är bara solens vridmoment som ändras över himlen.

Huset har en genial enkel hexagonal form med två integrerade flyglar kan man säga. Ett enda stort allrum med kök, matplats och vardagsrum i ett, på nästan 90 kvadrat. Och en stor glaskamin som låter dig se flammorna från alla håll. Sen två sovrum och två badrum. Inne blir snabbt ute när du skjuter upp de stora fönsterpartierna mot skogen och vattnet. Materialvalen lika renodlade som huset i sig. Exempelvis har alla garderober och köksluckor samma vitmenade träton. Så enkel kan magi vara.

Snabbfakta
Adress Nätered 8
Område Mullsjö Kommun
Bostadstyp 1-plansvilla
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 165 kvm
Tomtareal 2950 kvm
Byggår 1999
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Madelen Zackrisson

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 83
madelen@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Trädgård

Trädäck

"Rekordet ligger på över 30 pizzor på en kväll när jag hade många gäster. Jag delar gärna med mig av mitt favoritrecept."

Utekök

"Slänger du in några extra vedträn det sista du gör innan du går och lägger dig är ugnen perfekt varm för ett brödbak på morgonen."

Entré

"Det ska tydligen finnas ett sandstensgolv innanför ytterdörren i hallen, men förra ägaren la in ny ekparkett över hela ytan."

Vardagsrum

Matplats

"Takhöjden gör att du lätt kan ha en julgran som är både hög och vid. Mitt rekord är 4,60 meter."

Kök

Sovrum 1

Badrum 1

"Ute bland tallarna har jag placerat ett antal lampor som lyser upp skogen på ett effektfullt sätt på kvällen. Då känns vardagsrummet ännu större."

Sovrum 2

Badrum 2

"Arkitekten ritade till och med in färisterna utmed grusvägen för att slippa grindar; tydligen kostade bara dessa 125 tusen kronor. "

Tvättstuga

Förråd

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2016. Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar och renoveringar som gjorts under årens lopp och annan information som kan vara bra att ha med sig vid ett eventuellt köp.
Jordvärmepumpen från NIBE som värmer huset installerades 2006 och slingorna till denna ligger på grannfastighetens mark, ett servitutsavtal finns upprättat för detta.
Huset har eget avlopp med trekammarbrunn och infiltrationsbädd, en inspektion av anläggningen är genomförd 2018 utan anmärkning och protokoll på detta finns att tillgå.
Husets dricksvatten tas ur en djupborrad brunn om hela 120 meter och denna brunn försörjer även en intilliggande grannfastighet med vatten, ett servitutsavtal på detta finns upprättat.
2014 lades nytt trägolv i hela huset och 2018 byttes tvättmaskinen ut till en kombinerad tvätt/torktumlare (Cylinda).
Fiberoptiskt bredband finns framdraget till tomtgräns.
Spabadet som står i anslutning till altanen och trädgården installerades 2016 och detta hålls varmt året om. Samma år installerades även utomhusbelysning och året efter, 2017, byggdes uteköket med den vedaldade pizzaugnen.
Under 2018 monterades ljudabsorbenter inne i det stora sällskapsrummet för att få till en behagligare ljudmiljö inomhus.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Nätered 8
Område
Mullsjö Kommun
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
3 rum och kök
Bo & biarea
165 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 2950 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass E , 98 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA