Museigatan 7, rum och kök

Ett modernt museum

Här på Museigatan är beslutsvägarna korta: Gå runt Munksjön eller utmed Vättern? Tapas eller finpizza. Teater eller konsert? Coop eller Ica? Museigatan är en fin paradgata mitt i sta’n, med parkens träd på ena sidan och snickarglada gamla trähus på andra sidan. Gamla rådhuset och Hovrätten, är båda bland de äldsta husen i stan. Ditt eget hus är ärevördigt nog, och byggt i slutet av 1700-talet och renoverat så där 200 år senare, då även kompisarna bredvid återfick sin gamla värdighet. För att inte tala om gården med kullerstenen och stockrosorna.

Lägenheten ligger på hörnet med fyra fönster åt parken, och två mot biblioteket. Här har du lugnet på insidan och stadens puls på utsidan. Treglasfönster borgar för den uppdelningen. Nuvarande ägare har också försett fönstren med en frostad nederdel för att stävja insynen men inte ljusflödet i de spröjsade fönstren. Lägenheten i gott skick, löpande renoverad och utan laga förfall någonstans. Kort startsträcka, bara att flytta rätt in.

Snabbfakta
Adress Museigatan 7
Område Jönköping City
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2.5 rum och kök
Bo & biyta 70 kvm
Vån & Hiss 1 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 4.179 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten, bredband, kabel-TV & IP-telefoni
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Entré och arbetshörna

"Huset är i sig väldigt fint, men innegården måste upplevas; en speciell känsla varje gång du öppnar porten. Här sitter ofta grannar och umgås."

Köket

Vardagsrum

"Läget är ju extremt centralt, men ändå lätt att koppla på stråken runt våra små sjöar, men också utmed Vättern så långt man vill."

Sovrum

Badrum

"För egen del har jag uppskattat närheten till teatern, spira och biblioteket. För den som är intresserad att ta del av stan’s kulturliv så finns det nära."

Föreningens gård

"Att ha Hovrättens gamla hus så nära och parken bakom tycker jag är lite pampigt. Det passar bra till de gamla husen utmed gatan."

Föreningens hus

Omgivning

Planritning

BOSTAD
Adress
Museigatan 7
Område
Jönköping City
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1790
Våningsplan
1 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
2.5 rum och kök
Boarea
70 kvm (föreningens information)
Energideklaration
111 kWh/m2 och år
Månadsavgift
4.179 kr/mån inkl värme, vatten, bredband, kabel-TV och IP-telefoni
Driftskostnad
4.500 kr/år
Specifikation Drift
El: 3.000 kr/år
Försäkring: 1.500 kr/år
Beräknat antal pers: 2
Nuvarande ägares årskostnad för hushållsel och försäkring uppgår till cirka 4.500 kr
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA