Museigatan 3, två rum och kök

Stjärnklart romantiskt

Gör dig redo. Den här texten blir en ren kärleksförklaring, mer än en lägenhetsbeskrivning. Huset, gården och lägenheten är som ett fnöske som flammar upp så fort du kommer in genom gamla vagnsporten, in på kullerstenen. Lägenheten ligger högst upp under takåsarna med tre rundbågade fönster ut mot Hovrättsparken. Snedtak i mångahanda vinklar kan utlovas, och huset i sig är charmerande med lite sneda väggar och skeva golv. Det är sånt som du får räkna med efter ca 140 års leverne. Du kan också räkna med en kakelugn som går att elda i.

Lägenheten är kärleksfullt renoverad under senare tid, där köket är i princip helt nytt. Men i gammal stil såklart för att hedra helheten. Stort vardagsrum med de fina fönstren som tittar ut bland trätopparna. Sovrummet har ett takfönster precis ovanför huvudgärden så att du kan titta rätt upp i den klara, mörka vinternatten, där bara stjärnorna lyser. Att sova för öppet fönster får här en helt ny dimension. I anslutning till lägenheten finns ett helt oinrett vindsutrymme som blir ditt stora vindsförråd eller yta för annat beroende på din kreativitet.

Snabbfakta
Adress Museigatan 3
Område Jönköping City
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Bo & biyta 63 kvm
Vån & Hiss 3 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 3.537 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten, TV & bredband
Pris 2.400.000 kr eller högstbjudande
Visning

Visning hålls om

9 dagar


Visning 8 november kl. 12:00 - 13:00
Öppen visning. Välkomna! För att boka privat visning kontakta ansvarig mäklare.


Samt 9 november
Kontakta mäklaren för bokning. Varmt välkomna!


Intresseanmälan
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Bänken i hallen var det första jag byggde; jag sitter ofta där och läser eller bara tittar ut över taken, gården och vårt eget kastanjeträd."

Entré

"Fönstren är underbara med sin runda form, sen sitter de också lite lägre ner mot golvet så att man ser rakt ut även när du sitter i soffan."

Vardagsrum

"Parken utanför fönstren är fina alla årstider, inte minst så här på hösten. Du lever i höjd med trätopparna, och trafiken ser du inte mycket av."

Kök

"Jag har bytt alla strömbrytare och elkontakter också, så att det känns lite mer tidsenligt."

Badrum

Sovrum

Klädkammare

Oinredd vind

Föreningen

"Föreningen har en fin tvättstuga precis intill på gården, men jag valde att ha både tvättmaskin och tumlare i mitt eget badrum."

Föreningens innergård

"För att bo så centralt äter vi väldigt lite ute på restaurang, det finns mycket gott i kvarteren runt omkring, men vi lagar oftast hemma i nya köket."

Omgivning

"Lördagsfrallorna köper vi helst på Stuk, sen ligger lägenheten precis mitt emellan två Coop-butiker, så vi behöver inte gå långt för att hitta fina råvaror."

Planritning

Mäklaren informerar
Här finns möjligheten att bo i ett K-märkt hus från 1700-talet omgiven av kullerstensbelagda gränder och med en mysig och blomstrande innergård. Allt detta i ett supercentralt men helt lugnt läge i stan.
Solen går upp och ger härlig morgon- och förmiddagssol på innergården. Värmen lagras i stenläggningarna och håller gården ljummen även på sommarkvällarna. En gång om året ses alla medlemmarna och har en gemensam "fixardag" och ser över innergården.
Badrummet totalrenoverades under 2013 av "BoHag Bygg AB" och det finns kvalitetsintyg om så önskas.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Museigatan 3
Område
Jönköping City
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1854
Våningsplan
3 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
63 kvm (säljarens information)
Månadsavgift
3.537 kr/mån inkl värme, vatten, TV och bredband
Pris
2.400.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Säljarens kostnad för hushållsel uppgår till cirka 350 kronor per månad. Säljarens kostnad för hemförsäkring uppgår till cirka 200 kronor per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Typ
Bostadsrättsförening
Förening
Brf Jönköpingshus nr 15

Bostadsrättsföreningen Riksbyggens Brf Jönköpingshus nr 15 äger fastigheten Dolken beläget i ett mycket centralt läge i Östra Centrum i Jönköping. På fastigheten äger föreningen ett unikt flerfamiljshus innehållande 21 lägenheter och en lokal. Stora delar av byggnaden uppfördes ursprungligen under sent 1700-tal. Huskroppen utmed Kanalgatan återuppbyggdes i mitten av 1980-talet efter en brand.

Föreningen disponerar här ett av Jönköpings mest centrala bostadslägen mitt i Öster Centrums kommersiella handels- och nöjesstråk. Här kryllar det av butiker, restauranger och ett kulturutbud där Jönköpings Teater, Jönköpings Stadsbibliotek och Länsmuséet är föreningens närmsta grannar på två håll! På gårdssidan av huset, som vänder sig mot öster, ligger två lugna, lummiga och härligt planerade innergårdar. Här finns ytor för rekreation och umgänge. Innergårdarna är anlagda med vackra traditionella stenläggningar, träd, buskar och mycket grönska. På gårdarna finns även komplementsbyggnader innehållande tvättstuga, soprum, cykelförråd och övernattningsrum. Föreningens adresser är Museigatan 1 - 7 och den totala bostadsarean i föreningen är 2 088 kvm och lokalytan är 160 kvm.

Föreningen har en mycket väl underhållen fastighet och har under åren löpande utfört reparationer efter behov och enligt den fastlagda underhållsplanen.

Ekonomin i föreningen bedöms som god och stabil och årsavgifterna i föreningen kan hållas låga. Den senaste förändringen av avgifterna gjordes 2014 då avgifterna höjdes med 3%. Den senaste tidigare förändringen gjordes 2008. Föreningen har i dagsläget inga planer på att höja sina avgifter (2020-05-27). Belåningsgraden är låga och trygga 2.885 kr/kvm lägenhetsyta vilket gör att föreningen står stabilt om räntorna skulle höjas. Vid utgången av 2019 hade föreningen cirka 2.7 Mkr i sin underhållsfond.

Föreningen har tidigare arrenderat tomtmarken av kommunen men under 2013 köpte föreningen fastigheten, alltså sin tomtmark, av Jönköpings kommun och har nu helt och hållet kontrollen över sin mark. Föreningen har f.n. en belåning om knappt 6,5 miljoner varav 2,9 miljoner togs upp för finansieringen av köpet av tomtmarken. Föreningens förvaltningen sköts genom biträde av Riksbyggen Jönköping.

Leverantör av kommunikations- och underhållstjänster till föreningen är Telia och detta avtal omförhandlades i november 2018 och sedan dess ingår bredband 100/100Mbit/s, bredbandstelefoni, Tv-paket "Lagom" samt Tv-box och wifi-router i månadsavgiften.

Föreningen har kollektivt tecknat försäkringstillägget bostadsrättsförsäkring för alla medlemmar i föreningen, vilket innebär att medlemmar i föreningen inte själva behöver teckna dessa.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Andel i föreningen
3.46933 %
Andel av årsavgift
3.1926 %
Lägenhetsnummer
15015.000.0009
DOKUMENT
KARTA