Museigatan 1, fem rum och kök

Helrätt vid Hovrätt

Väl inne på denna urbaniserade gårdsidyll, är det svårt att gissa var du är. Absolut mer lantligt än stadsnära. Samma sak är det inne i den burgna fem-rummaren. Med pardörrar hit och dit, takhöjden, listerna och de spröjsade fönstren, så tar det ett tag att inse att just detta faktiskt inte är ett gammalt hus. Trots sina ärevördiga grannar. När hela Museigatan rycktes upp ur dåsigt förfall på 1980-talet renoverades de träkåkarna som gick, och nya byggdes i gammal stil. Detta är en av dem. Klädsamt att det inte var 240-tänket som fick styra takhöjd och annat.

Lägenheten ligger med fönster åt både gården och Kanalgatan, så du kan välja vilket väderstreck du önskar ha ditt sovrum. Vardagsrum, bibliotek och ett av sovrummen ligger i fil och med alla pardörrar och skjutdörrar på vid gavel får du en offentlig sektor som imponerar. Köket är lika vidöppet mitt i - vackert. Om du drömmer om en egen liten affärsverksamhet är ett av rummen mot hörnet av Hovrättstorget anpassat för detta, med egen ingång. Även tonåringen i familjen kan kanske lockas av tanken att gå och komma som hen vill med eget självstyre. Vackra pardörrar även där med glasöverstycke.

Snabbfakta
Adress Museigatan 1
Område Jönköping City
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 135 kvm
Vån & Hiss 1 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 6.829 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Entréhall

Badrum

"Alcamo har godast 'panik-pizza' om du är riktigt hungrig och kylskåpet tomt. Annars har du två Coop lika nära."

Kök

Vardagsrum

"Stämningen är skön intill torget, trafiken lugn och husen runt omkring med gamla charmen i gott bevar."

Sovrum 1

Sovrum 2

"Vi äter gärna en bit mat på El Duderino, som är härligt opretentiöst "

Bibliotek - Sovrum

Veranda - Sovrum - Ateljé

"Den lilla rabatten utanför vår egen dörr brukar vi sköta själva, där växer både lavendel och pioner."

Lilla toan

Gården

"Vi har en egen liten sittgrupp utanför vårt eget, sen har föreningen en större sittgrupp och till sommaren kommer grillen fram."

Föreningens fastighet

"Dottern har bekvämt avstånd till Per Brahe Gymnasiet, men det är inte långt till ED heller, fast åt andra hållet."

Omgivning

Mäklaren informerar
Härlig lägenhet med kombination av villa- och våningskänsla. Stora luftiga ytor i en charmig kombination med mysiga mindre rum. Generösa sällskapsytor med näst intill 3 meters takhöjd! Egen ingång från gården och ett supercentralt läge!
Lägenheten byggdes upp från grunden i omgångar mellan 2006 - 2013 i ytor där det tidigare legat utbildningslokaler, vilket möjliggjort skapandet av denna helt unika bostad.
Stor flexibilitet i användandet av ytorna, där den större familjen enkelt använder upp till fyra sovrum! Rumsligheten används annars utan begränsningar som sällskapsytor, hemmakontor, gästrum m.m.
Här finns även möjlighet för den som vill driva en mindre verksamhet från hemmet. Verandan, eller ateljén kan även nyttjas som ett litet kontor med egen ingång eller för annan småskalig verksamhet.
På gården har du sköna sollägen från morgonen ända framåt 17-tiden på eftermiddagen. Förmiddagssolen värmer fint mot den egna entréytterväggen från tidig förmiddag. Värmen lagras i stenläggningarna och håller gården ljummen även sent på sommarkvällarna. Nuvarande och tidigare ägare har haft sina egna utemöbler intill sin entré.
Badrummet har golvvärme, kringbyggt badkar, vägghängd wc med inbyggd vattencistern och handdukstork. Här är även förberett för tvättmaskin.
Golvvärme finns förutom i badrummet även under klinkersgolvet i entrén, köket, lilla toan och i den spännande veranda-sovrums-ateljén! Golvvärmen är elburen.
Till lägenheten följer ett vindsförråd. Förrådet är rymligt, ca 10 kvm.
Lägenheten är ansluten till Telias kommunikationstjäster. I avgiften ingår ett basutbud av tv-kanaler samt bredbandsanslutning. Övriga tjänster enligt enskilda val.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Museigatan 1
Område
Jönköping City
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1984
Våningsplan
1 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
5 rum och kök
Boarea
135 kvm (föreningens information)
Energideklaration
111 kWh/m2 och år
Månadsavgift
6.829 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 3
Säljarnas kostnad för el uppgår till ca 900 kr/månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA