Mobergsvägen 9, sju rum och kök

Sockerbiten på högkant

Det här är inte ett hus, snarare en askungesaga. Ett stycke nybyggd finfunkis, med väldigt fina proportioner på höjden, som på bästa sätt tar vara på den mäktiga utsikten från klipphyllan högt upp över Huskvarna. Men här blir vi lite lurade, det är faktiskt ett gammalt hus som renoverats mer genomgripande än vad man skulle kunna tro var möjligt. Snacka om personlighetsförvandling.

Det enkla enplanshuset av så kallad "egnahemstyp" har blivit ett lysande vitt utropstecken för vad som är möjligt om du har förmågan att göra sagan till sanning. Här har vision och vilja firat stor triumf, och du ska vara mycket skarpögd för att upptäcka några spår av det gamla huset överhuvudtaget. På övervåningen går du garanterat bet, för här har en helt ny våning byggts på, toppat av ett svagt sluttande pulpettak som öppnar ut mot dalen. Totalt omfattar huset runt 190 kvadratmeter inredd och uppvärmd yta.

Här har du fyra sovrum startklara och tre allrum, ett på varje våning skulle man kunna säga. Det som sticker ut mest - bokstavligt och bildligt - är övervåningen där trappan mitt i rummet är som ett smycke i glas, ek och rostfritt. Kök, vardagsrum och matplats i ett enda stort luftrum. Glaspartier ut mot balkongen som i sin tur snappar upp solen alla tider på dagen i alla fyra väderstreck.

Snabbfakta
Adress Mobergsvägen 9
Område Huskvarna Egnahem
Bostadstyp 2-plansvilla med källare
Antal rum 7 rum och kök
Bo & biyta 126 + 63 kvm
Tomtareal 1155 kvm
Byggår 1950
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Huvudentré

Gäst-WC

"Det är alltid vackert att komma upp här på Egnahem, och återvändsgatan gör det extra lugnt."

Sovrum 1

TV-rum - allrum

Sovrum 2

"Vi valde att göra entréplanet till familjens sovplan, med ett eget TV-rum till barnen. Det funkar så bra, när vi har vänner hemma så kan de små kampera här nere medan vi vuxna sitter uppe och umgås."

Sovrum 3

Vardagsrum

Matplats i vardagsrummet

"Övervåningen är vårt hjärta, och på balkongen har vi solen med oss hela dagen; till och med luften är speciellt hög och klar här uppe på berget."

Kök

Matplats vid köket

Säljarens kvällsbilder

"Utsikten är ju nästan brutal och solnedgångarna dramatiska nästan varje dag, i synnerhet höst och vår; ständigt nya ljusfenomen."

Altan i söder och väster

Möblerbar hall i källarplan

Badrum och dusch

"I källaren var det i princip stampat jordgolv när vi började renoveringen; vi har lagt väldigt många timmar och mycket pengar på att få det som vi ville."

Sovrum 4 - kontor

Sovrum 5 - allrum i källarplan

Groventré

"Att gräva bort den gamla betongplattan och låta gjuta en ny med vattenburen golvvärme tog både tid och var inte helt enkelt. Men det är aldrig nåt vi ångrat, varma fötter efter duschen en februarimorgon är oslagbart."

Tvättstuga och bergvärme

Trädgård

Uteplats med utsikt

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2005, och genomfört mängder av stora förbättringar och renoveringar. Nedan följer en kortare sammanfattning av vad som gjorts.
2005 - Ny planlösning i entréplan, inläggning av stålbalk för bärigheten, borttagning av bärande vägg. Nedläggning av vattenburen golvvärme i bjälklaget, inläggning av klinker i hallen och parkettgolv i övriga utrymmen.
2006 - Helrenovering av gäst-WC, nytt kakel/klinker och porslin. Byte av samtliga fönster i källarplan till Elit 3-glas isolerfönster. Dränering och tilläggsisolering av hela källarvåningen med 100 mm Isodrän + platonmatta, samt nya dagvattenrör.
2007 - Helrenovering av tvättstuga och relaxavdelning. Gamla betomgplattan är uppbilad och en ny har gjutits med nytt grus och ny isolering under. I både tvättstuga och relaxavdelning ligger vattenburen golvvärme ansluten till bergvärmepumpen. I samband med helrenoveringen så byttes all el i denna delen av huset. Montering av L-stöd i betong ut mot gatan med fyllnadmassor för att skapa en planare tomt. Mot muren ligger Isodrän invändigt för att skydda från markfukt.
2010 - Renovering av allrum/TV-rum samt groventré i källarplan med ny ytterdörr, nya golv, tapeter/målning och nya element.
2011 - Renovering av hall och sovrum/kontor i källarplan. Inläggning av platonmatta mot betongen, sedan tunn isolering och sedan ekparkettgolv. Golvlisterna sitter med distanser så att luft kan cirkulera och konstruktionen kan andas. Ny trappa från entréplan till källare, ommålning och omdragning av el.
2011-2012 Påbyggnad av ett helt nytt plan med pulpettak, 3-glas aluminiumfönster från Elit och Webers tjockputssystem. Allting utfört av Vista Bygg AB och JM Fasadservice AB. Kök från IKEA, vitvaror från Husqvarna (förutom induktionshällen, den kommer från Cylinda). Vattenburen golvvärme och slipbar ekparkett i hela nya planet. Tillbyggnad av den stora altanen i söder/väster med glasräcken, även detta utfört av Vista Bygg AB. Ny ektrappa från Bunntrappan AB med tillhörande glaspartier mellan entréplan och ovanvåning.
2012 - Ommålning/omtapetsering av hela entréplanet. Omslipning av ekparkettgolv i hela entréplanet.
2014 - Nytt entréräcke vid huvudentrén.
2015 - Stenläggning på framsida, nya murar upp mot tomten, planteringar. Byte av diskmaskin. Installation av bergvärme (CTC EcoHeat 408) med 170 meter borrhål.
2016 - Ommålning av uteförråd, ommålning av grund på huset, byggnation av ljusgluggar mot baksidan med sten, byggnation av uteplatsen på tomtens högsta punkt, omputsning av källartrappa och nytt smidesräcke samt installation av braskamin.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Mobergsvägen 9
Område
Huskvarna Egnahem
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
7 rum och kök
Bo & biarea
126 + 63 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 1155 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass B , 38 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA