Mjölnargatan 7, sex rum och kök

Mjölnarns varma kram

Att komma hem ska kännas i magen, i andningen, i hela kroppen. När man stiger över tröskeln i hallen och automatiskt tar ett djupt andetag, då har man hittat rätt. Och precis så är det väldigt lätt att känna i huset vid Mjölnargatans slut.

Nästan hundra år gammalt har huset redan tagit väl hand om familjer i flera generationer. Och människorna har i sin tur tagit hand om sitt bo med kärlek och respekt. Under åren har moderna inslag lagts till utan att förstöra den vackra, gedigna ursprungskänslan. Som fönstren till exempel, som nyligen renoverades och fick ett nytt energieffektivt innerglas medan de gamla bågarna och de handblåsta ytterglasen fick en kärleksfull upputsning.

Entréplan har rummen för dagen; kök, matrum, vardagsrum och toalett. En trappa upp är det mer privat med tre mysiga sovrum och badrum. Och ännu en trappa upp är vinden inredd, perfekt som gästrum, kontor, allrum eller kanske egen våning till tonåringen. Som det anstår ett äldre hus finns också en finfin sval källare med tvättstuga och fler förvaringsmöjligheter än du vågar hoppas på, vi lovar! Välkommen upp i Bymarksbacken, precis intill härliga Dunkehallaravinen.

Snabbfakta
Adress Mjölnargatan 7
Område Bymarken
Bostadstyp 2-plansvilla med inredd vind och källare
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 152 + 77 kvm
Tomtareal 616 kvm
Byggår 1923
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Hall

Kök

"Vi hade ett matbord i köket tidigare, men kom på att det är en härligare känsla att sitta i matrummet när vi sitter tillsammans. Det är så ljust och fint."

Matrum

Vardagsrum

Altan

"Jag älskar golven. De har varit här i snart hundra år och är fortfarande fantastiskt fina."

Gästtoalett

Trapphus

Sovrum 1

"Det är ett snällt hus som liksom tar hand om en."

Sovrum 2

Sovrum 3

"Det finns många små skrubbar och utrymmen i huset, som man kanske inte tänker på."

Wc - Dusch

Balkong

"Man vill ju att det ska komma någon som älskar huset lika mycket som vi gör. Som också får den här känslan att här är hemma."

Inredd vind

Källare med tvättstuga

"Bland det bästa med trädgården är syrenhäcken som går längs hela ena sidan. Dels är den tät, så man har ingen insyn på sommaren. Och så luktar den så fantastiskt på våren."

Trädgård

"Det är bara vi som bor här i slutet av gatan som kör här. Det känns väldigt lugnt och tryggt när man har barn."

Omgivning

Mäklaren informerar
Fastigheten är ansluten till Wetternet genom en optisk fiberanslutning för snabb datakommunikation. Säljaren har idag ett bredbandsabonnemang om 100/100 Mbit/s. Köparen är fri att välja den leverantör av data, tv och telefontjänser som önskas. Läs gärna mer om utbudet av tjänster på www.wetternet.se.
Kakelugnen i vardagsrummet används regelbundet av säljaren. Provtryckning och kontroll genomfördes 2016-02-23. Protokoll bifogas till försäljningsmaterialet.
Köket helrenoverades med ny köksinteriör och vitvaror 2003. Vitvarorna kommer i huvudsak från Whirlpool.
I tvättstugan står en torktumlare från Bosch som installerades 2004 samt en tvättmaskin från Whirlpool som installerades 2007.
Under senare år har fastigheten renoverats med bl.a. omlagt tak med nya pannor, papp och läkt 2004, byte av värmesystem till bergvärme 2005, renovering samt montage av energiglas i originalfönstren 2013 (Sandhs fönsterteknik), ny garderobsvägg i "Sovrum 1" 2013 samt målning i hall och "Sovrum 3".
Hatthyllan i källarförrådet ingår ej i försäljningen.
Visa mer

Planritningar

Situationsplan

BOSTAD
Adress
Mjölnargatan 7
Område
Bymarken
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
152 + 77 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 616 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass C , 53 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA