Mjölnargatan 14, sex rum och kök

Lysande utsikter på höjden

"Det var en gång" känns faktiskt helt rätt att inleda den här sagan med. Inte för att det känns som ett overkligt hus eller för att det är sådär fasligt romantiskt egentligen. Men det här är ett hem med en historia, ett hus som har älskats och pysslats om i många år. Ett hus som generationer har vuxit upp i, levt i och lämnat. Fastigheten är nu redo att tas om hand av en ny familj och formas med den.

Huset är ett i raden på den lilla återvändsgatan alldeles ovanför Dunkehallaravinen. Här är utsikten över staden och Vättern fantastisk och lugnet slående (vi är trots allt bara på några minuters gångavstånd från Kortebovägen). Eftersom inga andra bilar än de som ska till något av husen på gatan kör här kan man lugnt släppa ut barnen. En perfekt hem att starta en ny historia i, ett nytt kapitel i sagan om Mjölnargatan 14.

Snabbfakta
Adress Mjölnargatan 14
Område Bymarken
Bostadstyp 2-plansvilla med källare
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 167 + 65 kvm
Tomtareal 862 kvm
Byggår 1924
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Vardagsrum

"I det stora rummet var det finrum. Där fick vi bara vara på julen eller när vi hade främmande."

TV-rum

Balkong vid vardagsrum

"Jag tycker om att det är många skrymslen och vrår. Som på vinden till exempel. Där finns det två små gömmen på kanterna. Perfekt för kurragömmalek eller extra förvaring."

Kök och matplats

Allrum

Hall

"Trädgården är väldigt skyddad från insyn. Det är skönt när man sitter ute på kvällarna."

Gästtoalett med dusch

Balkong på ovanvåning

"Tomten är bland de bättre på gatan. Den är lite kuperad, med stenmur och fruktträd."

Duschrum

Toalett

En liten separat toalett finns direkt ovanför trappan när man kommer upp på övervåningen. Kanske vill man ordna ett större och mer modernt badrum också, men en extra toalett är aldrig fel om man är en familj som bor. Lägg märke till tapeten här. Säkert 50 år gammal men lika modern nu som då!

Sovrum 1

Sovrum 2

Sovrum 3

"Jag tycker att det finns en charm och ett värde i att mycket av det gamla finns kvar i huset. Det är inte sönderrenoverat. Nu finns chansen att göra om det såsom man vill ha det, och ta hand om det som är fint och tidsenligt."

Källare

Vind

Bakom en dörr i övre hallen finns en brant trappa som leder upp till vinden. Här uppe är det ståhöjd till taket och längst in finns faktiskt ett litet inrett rum. Om man vill fortsätta på den banan och inreda mera eller välja att uppskatta ytan som bra förvaring är upp till var och en. Men en överraskande plus-yta i huset är det hur som helst!

Garage

Trädgård

Omgivning

En lugn återvändsgata, tillräckligt långt upp på Bymarken för att ha fin utsikt över stan och Vättern. Och ändå inte så högt att det blir jobbigt att gå hem om man har varit i stan. Kan det bli bättre? Här är nära till Stadsparken, Dunkehallaravinen och inte så långt till stan heller. Ett tryggt och lugnt område där barnen kan cykla omkring, där det är trevligt att ta en kvällspromenad i villakvarteren och där trafiken mest består av dem som bor i området.

"Det var en väldigt bra gata att växa upp på. Inte mycket trafik och perfekt när man skulle lära sig cykla."

Planritning

Situationsplan

Mäklaren informerar
Bergvärmeanläggningen installerades 2005 då det samtidigt borrades ett borrhål om ca 150 meter. Värmepumpen kommer från IVT med utförd service 2015. Fram till 2016-04-12 finns en särskild försäkring som täcker eventuell maskinskada på anläggningen. I samma rum finns även en extra varmvattenberedare från NIBE som installerades 2003.
2015 installerade Tenhults Bygg en mekanisk frånluftsventilation i den del som är tillbyggd i entréplanet. Protokoll från en radonmätning som är gjord i denna del av huset bifogas presentationen. Under mätperioden har fläkten stått på lägsta varvtalet, nivå 1 av 5.
En stor del av elen på våning två byttes ut under 2015.
Automovern i trädgården ingår i köpet.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Mjölnargatan 14
Område
Bymarken
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
167 + 65 kvm (faktisk uppmätn norm SS 021054)
Tomt
Areal: 862 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass B , 39 kWh/m2 och år
Tillträde
Snabbt tillträde möjligt
KARTA