Mellangatan 25, tre rum och kök

Högläge mellan park och strand

Denna lägenhet har sina goda sidor riktade åt rätt håll kan vi konstatera. Och på rätt höjd över Kilalléns trädbollar. Här på fjärde våningen tassar första morgonsolen in tidigt och klockan hinner slå både tre och fyra på eftermiddagen innan den försvinner utmed Mellangatan. Sen håller den värmen till långt in i natten om du drar för glasdörrarna. Balkongen på hörnet är både extra vardagsrum och matsal. Här kommer du oftare än du vågar erkänna ta en tupplur efter jobbet. Längtar du ut helt och hållet, har du lika nära till både Liljeholmsparken och Vätterstranden.

Det här huset sticker både ut och sticker upp. Lite högre än den äldre bebyggelsen på Liljeholmen, och med sin ljusa putsade fasad vars alla små vinklar och utsprång, ger fin skuggeffekt. Här får du dessutom en liten bonus-släng av Vättern både från burspråket och balkongen. Huset är byggt 2004 och påkostat både inne och ute med bland annat luftiga glaspartier på alla våningar i trapphuset. Här tar man gärna trapporna till vardags, även om du ska högt upp i huset. En mycket stabil och långsiktigt skött ekonomi ger föreningen möjlighet att erbjuda medlemmarna attraktiva månadsavgifter. I källaren finns ett varmgarage som är nåbart med både hiss och trappor.

Snabbfakta
Adress Mellangatan 25
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 80 kvm
Vån & Hiss 4 av 5 (Hiss finns)
Avgift 3.995 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten, tv, bredband
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Hall

Sovrum 1

"Vi är bekväma av oss och använder bilen rätt ofta. Det är skönt att kunna ta hissen till och från varmgaraget."

Badrum

Kök

"Många av grannarna har gröna fingrar, och det finns ett kryddland där alla får ta till husbehov."

Vardagsrum

"Tempo är ofta en räddare i nöden, när något fattas i kylskåpet eller skafferiet; bra att det är så nära, även om vi inte storhandlar där."

Balkong

"Vi monterade infravärmen på balkongen nästan direkt, men den har vi nästan aldrig använt. Det blir snabbt varmt av solen redan i mars."

Sovrum 2

"Blåser det kallt från Vättern har vi vår reservstrand vid Rocksjön, oftast lite varmare i vattnet där."

Gård och garage

"Du går hem från stan i lugnt tempo på 20 minuter; på 15 om du har bråttom."

Föreningen

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2016. Nedan följer en kortare sammanställning av information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Till lägenheten följer ett rejält förrådsutrymme som är beläget i källaren. Storleken uppskattas av säljaren till cirka tio kvadratmeter.
I husets källare finns ett varmgarage med infart från Lillgatan. Kostnaden för en garageplats uppgår till 500 kronor per månad. Tilldelning till dessa platser sker genom ett separat kösystem. I dagsläget är det ingen kö eller mycket kort kö.
Bostäderna i föreningen är anslutna till Com Hem:s kommunikations- och underhållningstjänster. I avgifterna ingår ett basutbud av tv-kanaler samt och bredbandsuppkoppling med en hastighet om 100 Mbit/s.
Samtliga vitvaror i lägenheten förutom fläkten installerades under 2015. Fläkten är från husets nybyggnadsår 2004. Vitvarorna kommer från Husqvarna och Electrolux.
Samtliga väggar i lägenheten målades om 2016 och 2017.
Trätrallen på balkongen slipades och behandlades/målades under 2017. Balkongens storlek uppskattas av säljarna till tio kvadratmeter.
Föreningen har i dagsläget inga planer på att förändra medlemmarnas månadsavgifter. (Kontrollerat 16/8-18)
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Mellangatan 25
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2004
Våningsplan
4 av 5 (Hiss finns)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
80 kvm (föreningens information)
Energideklaration
98 kWh/m2 och år
Månadsavgift
3.995 kr/mån inkl värme, vatten, tv, bredband
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Säljarnas kostnad för hushållsel uppgår till ca 250 kronor per månad. Hemförsäkring kostar cirka 85 kronor per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Ca 1/11 el. enl ök.
KARTA