Mäster Gudmunds Väg 21, sju rum och kök

Köksvägen till hjärtat!

Välkommen till nedre Bymarken, med ett överlägset bra utsiktsläge. En perfekt välhållen villa som både är troget sitt ursprung och sin samtid. Ett hus som är väl investerat att möta många nya år och nyfikna människor - stora som små. Här har det mesta fått en översyn under senare år, med köket som absolut höjdpunkt. Här kan du stå och reducera en sås vid hällen, samtidigt som du ser nordanvinden vispa skummande vågor på sjön. Men den kopparklädda entrédörren är tack och lov helt intakt med sina små knopp-toppar.

60-talet - revolutionärernas årtionde, så även när det gäller husbyggande. Frågan är om det någonsin byggts så praktiska och på samma gång estetiska hus som då? Man vågade ta ut svängarna, tänja på gränserna och vågade skilja ut sig från grannen. Samtidigt behöll man allt det praktiska med både öppna ytor och många rum, men även ett aktivt källarplan med massor bra biytor. I det här fallet även ett praktiskt uthyrningsrum som kan bidra till drift och underhåll av hela huset.

Fasaden är relativt nyputsad ovanpå teglet, taket omlagt och de flesta fönstren bytta till 3-glas. Lägg till att det står en riktig snåljåp i källaren som alstrar bergvärme till dusch och radiatorer, så är det inga problem att se sig själv flytta in.

Snabbfakta
Adress Mäster Gudmunds Väg 21
Område Bymarken
Bostadstyp 1-plansvilla med souterrängplan
Antal rum 7 rum och kök
Bo & biyta 193 + 63 kvm
Tomtareal 775 kvm
Byggår 1964
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Hall

Klädkammare vid hallen

Vardagsrum

"Målet med köket var att kunna laga pannkakor, samtidigt som man tittar på Huskvarna."

Kök

Matplats

TV-rum

"Taket omlagt och teglet relativt nyputsat - det är ett ganska bekymmersfritt boende som väntar. Men i eget hus finns det alltid något att plocka med."

Duschrum

Sovrum 1

Sovrum 2

Sovrum 3

"Alla investeringar vi satsat på är gjort av proffs, vi är inga hemmafixare själva precis."

Sovrum 4 - gästrum

Gäst-WC

Uthyrningsrum eller sovrum 5

Tvättstuga

"Ett uthyrningsrum i källaren som inte inkräktar på integriteten, men som bidrar med intäkter, gör hela ekvationen väldigt lätt att räkna hem."

Vinkällare

Förråd vid garaget

Passage med klädförvaring

Balkong

"På sommaren har vi vår egen lilla strand som vi brukar gå till nere vid Kaptensbo."

Trädgård i väster

Altan i söder och väster

Omgivning

Bil, båt, buss eller cykel. Att ta sig hit eller dit är ganska lätt. Du är snabbt ute på effektiva kommunikationsvägar in till stan, eller norr ut mot Bankeryd och Habo. Allra effektivast och snabbrörlig är du nog på cykel, när du kommit ner på strandpromenaden in till Jönköping. Du behöver aldrig leta parkering utan kan snabbt uträtta dina ärenden.

Matvaror har du på närmre håll, i form av en Nettobutik på gångavstånd precis borta vid Kaptensbo. Samma väg kan du gå om du vill ner till stranden och den lilla sandviken som du ofta har helt för dig själv. Strandpromenaden är perfekt även för en runda i löpardojorna - det blir inte vackrare.

Mäklaren informerar
Under 2006 gjordes en omfattande ombyggnation i den del av huset som omfattar kök, vardagsrum och matplats. Väggar togs ner och en stålbalk fälldes in i taket för att klara av bärigheten.
Köket platsbyggdes 2006, samtliga maskiner kommer från Husqvarna förutom köksfläkten som är från Fjäråskupan. Arbetsbänkarna är i mörk granit.
Bergvärme installerades 2006, pumpen kommer från IVT och borrdjupet på hålet är 150 meter. Borrning av Rubenssons Brunnsborning och installationer av Perssons Rör AB.
Alla fönster och altandörrar i markplanet är bytta mellan 2006-2010, i det nedre entréplanet sitter originalfönster.
Rörstammarna i kök och badrum byttes 2006 av Perssons Rör AB.
Stensättningarna på framsidan av huset gjordes 2009 av Mark- och Trädgårdstjänst AB.
Fasaden putsades om 2009 av Rogers Fasad AB från Eksjö.
Taket lades om 2011 av Ostermans Tak AB från Habo.
Uteplatsen i väster, på baksidan av huset, byggdes 2012 av Torstenssons Bygg AB.
Tvättmaskin & torktumlare kommer från Husqvarna och byttes 2006.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Mäster Gudmunds Väg 21
Område
Bymarken
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
7 rum och kök
Bo & biarea
193 + 63 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 775 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass C , 48 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA