Mäster Gudmunds Väg 12, åtta rum och kök

Sockerbullen på Bymarkskullen

Som den perfekta sockerbullen - välknådad och alldeles nybakad - ligger denna mysiga gamla villa precis lagom långt upp på Bymarkens utsiktskant. Här har folk bott i olika konstellationer sedan 1930-talet. Från början i tre lägenheter, en på övervåningen och två i markplan, med varsitt utedass på gården. Idag rumsterar man själv i hela huset, om man vill.

Och bullreferenserna kan fortsätta. För det är ett riktigt mumsigt hem det här. Alla de gamla fina detaljerna finns försiktigt bevarade eller ömsint återställda, med material av hög klass. Samtidigt är det ett modernt hem, fyllt med genomtänkta detaljer som gör livet sådär extra trevligt.

Att man samtidigt blir ägare av två finfina uthyrningslägenheter gör inte saken sämre. När båda varit uthyrda har de genererat en hyresintäkt om 8.500 kr varje månad. Tänk så många go-fikan du kan köpa för de extra kulorna!

Snabbfakta
Adress Mäster Gudmunds Väg 12
Område Bymarken
Bostadstyp 2-plansvilla med inredd källare
Antal rum 8 rum och kök
Bo & biyta 222 + 19 kvm
Tomtareal 822 kvm
Byggår 1932
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Trädgård

Entréhall

"Vi har gett alla nya garderober och skåp ett platsbyggt utseende, för att ge en känsla av att de alltid funnits där."

Möblerbar hall - allrum

Gäst-WC

Hall vid köket

"Vi prioriterade två kylskåp i köket. En separat minifrys i varje kyl, och en stor frysbox i källaren funkar bättre än man kan tro!"

Kök

Groventré - kök

Matsal

Vardagsrum

Altan i öster och söder

"Vi hittade verkligen rätt plats för uterummet. Vi har både morgonsol och kvällssol fram till nio där. Det är helt underbart."

Inglasat uterum

Hall på ovanvåning

Hall vid sovrum 1

"Vi tog vara på några av de gamla innerfönstren från huset och satte dem i uterummet. För att hålla ihop stilen."

Sovrum 1

Balkong vid sovrum 1

Badrum på ovanvåning

Sovrum 2

"Det var häftigt när vi började skala av den slitna fasaden och hittade precis den här sortens träpanel i originalfasaden längst in. Det känns fantastiskt att ge huset sin forna glans tillbaka."

Sovrum 3

Bar nedanför källartrappan

Tvättstuga

"Det finns massor av förvaring! På vinden, i förrådet i källaren, i utrymmet under altanen och i det gamla garaget."

Gårdshuset

Gårdshuset - vardagsrum

Gårdshuset - kök

Gårdshuset - sovloft

"Gårdshuset är verkligen en helt egen enhet, med eget kök, badrum och tvättmaskin. Ett tag bodde vår dotter här ute, men idag finns det en skötsam hyresgäst som alltid betalar hyran i god tid."

Gårdshuset - duschrum

Uthyrningslägenhet

Uthyrningslägenhet - allrum

Uthyrningslägenhet - kök

"Källarrenoveringen är ett kapitel för sig. Det är svårt att tro, men när vi skalade ur allt det gamla materialet så satt jag faktiskt i en liten grävmaskin under huset och grävde ur jord och sten där det idag är ett kök och badrum."

Uthyrningslägenhet - sovrum

Uthyrningslägenhet - duschrum

Garage - Förråd

Omgivning

Bil, båt, buss eller cykel. Att ta sig hit eller dit är ganska lätt. Du är snabbt ute på effektiva kommunikationsvägar in till stan, eller norr ut mot Bankeryd och Habo. Allra effektivast och snabbrörlig är du nog på cykel, när du kommit ner på strandpromenaden in till Jönköping. Du behöver aldrig leta parkering utan kan snabbt uträtta dina ärenden.

Matvaror har du på närmre håll, i form av en Nettobutik på gångavstånd precis borta vid Kaptensbo. Samma väg kan du gå om du vill ner till stranden och den lilla sandviken som du ofta har helt för dig själv. Strandpromenaden är perfekt även för en runda i löpardojorna - det blir inte vackrare.

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare tog över fastigheten 2010. Nedan följer en kortare sammanfattning av moderniseringar och förbättringar som genomförts sedan dess.
Omläggning av yttertak - papp, läkt och nya tvåkupiga Vittinge tegelpannor (2010, Lofthammars Bygg AB).
Inplåtning av skorsten, nya plåtarbeten runt takkupa mot öster, ny sotningslucka och nya hängrännor (2010, Lofthammars Bygg AB)
Uppgrävning runt husgrund, nya dräneringsrör och nya markavlopp som dragits till en dräneringsbrunn utanför gårdshuset. Isolering/dränering av husgrund med 200 mm Isodrän nedtill och 100 mm längre upp (2010, eget arbete och inhyrd grävhjälp).
Nya stensättningar runt huset, utgrävning av förråd under nuvarande altan och gjutning av odlingslådor (2010).
Utbyggnation/ombyggnation av badrum på ovanvåning (2010, Lofthammars Bygg AB och Miljöhallen AB).
Byte av rörstammar och omdragning av kall- och varmvattenrör (2010-2013, Jens Rör AB och Rör-Olle VVS AB)
Utgrävning av källare och inredning av uthyrningslägenhet (2011, elarbeten av Granhöjdens Al AB, avloppsarbete av Jens Rör AB, byggnation av Loftahammars Bygg AB + eget arbete). Där det idag ligger en lägenhet fanns det tidigare ett garage, en toa och matkällare. Allt gammalt material i golvet är utgrävt, en ny isolerad betongplatta med vattenburen golvvärme är gjuten och innerväggar är uppbyggda med stålreglar och gips.
Byggnation av gårdshus (2012, Lofthammars Bygg AB + eget arbete). Isolerad gjuten bottenplatta och stomme av trä. Badrum med golvvärme och egen tvättmaskin, kök från IKEA. Egen varmvattenberedare och vattenledningar med elvärmeslinga utdragna från huvudbyggnaden.
Nytt kök (2013, stommar från IKEA, solida träluckor med gammaldags profil tillverkade av Åsafors Snickeri, lådor och gångjärn från Blum / Theofils Beslag AB). Elaarbeten utförda av behörig elektriker, avloppsarbeten av rörmokare och montering eget arbete.
Byggnation av inglasat uterum (2014, eget arbete). Skjutdörrar från Skånska Byggvaror och återanvända fönster som tidigare satt som fönster på bostadshuset.
Stenläggning av garageinfart och biluppställningsplatser, gamla uppfarten uppgrävd, nya bärlager lagda och paddade, överst stenmjöl och plattor. (2014, eget arbete).
Nya fasadpanel runt hela bostadshuset (2015, OBT AB + eget arbete). Ommålning av fasadpanel med Demidekk Ultimate (2015).
Nya specialtillverkade fönster med en ruta kulturglas och en ruta lågemmisionsglas (2015, Svenarums Snickeri AB).
I övrigt har hela huset gåtts igenom invändigt med omslipning/behandling av trägolv samt målning/spackling av samtliga ytskikt. Målningsarbete utfört av Jensens Måleri AB.
Taxeringsvärdet om 2.653.000 kronor är baserat på de taxerade uppgifterna om bo- respektive biyta som är 148+57 kvadratmeter. Någon omtaxering av huset har ej genomförts efter alla ombyggnationer och moderniseringar.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Mäster Gudmunds Väg 12
Område
Bymarken
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
8 rum och kök
Bo & biarea
222 + 19 kvm (faktisk uppmätn norm SS 021054)
Tomt
Areal: 822 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA