Mäster Gudmunds Väg 10, tio rum och kök

Gudmundligt vackert

En klassisk adress där Bymarken är som bäst. Mäster Gudmunds väg ligger tillräckligt högt upp för gudomlig utsikt, lagom långt ner för att ha nära och smidigt in till stan. Inga branta backar med cykeln eller barnvagnen. Och världens vackraste gång- och cykelväg utmed Vättern, åt antingen norr eller söder, vart du nu behagar.

Huset är väl underhållet och renoverat genom årtiondena av samma ägare sedan 1989. Förnyelsen har gjorts med huset bästa för handen, så att renoveringarna i mångt och mycket talar samma formspråk. Exempelvis gjordes en större tillbyggnad på entréplanet redan på 60-talet, som i ett nafs ökade livsrummet rejält i kubik och kvadrat. Nytt parkettgolv i gammalt snitt las klokt nog in i hela entréplanet då för att undvika tidskrockar. Nuvarande ägare har lika klokt rättat till några fönster som kunde störa stilpolisens öga.

Från början ett tvåfamiljshus, som i dagsläget är disponerat för att passa en storfamilj. I källarplanet finns dessutom en mysig liten tvårumslägenhet som passar perfekt till den lilla familjen eller en flitig student. Ett rejält tillskott till hushållskassan med andra ord. Husets entréplan bjuder på stora sällskapliga ytor, och en mer privat sfär på ovanvåningen med fina sovrum. Men var du än befinner dig i huset har du betagande utsikt över staden och Vättern.

Snabbfakta
Adress Mäster Gudmunds Väg 10
Område Bymarken
Bostadstyp 2-plansvilla med källare
Antal rum 10 rum och kök
Bo & biyta 242 + 94 kvm
Tomtareal 857 kvm
Byggår 1927
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Detta var en pastorsbostad innan vi flyttade in 1989, och vi fick lova att låta diakonissan bo kvar. Hon hängde alltid sin gröna rock på en krok i trappan."

Hall

Matsal

Vardagsrum

"Uthyrningslägenheten i källaren har varit en stabiliserande inkomst under alla åren vi bott här."

Kök - Matplats

Badrum entréplan

Sovrum 1

Sovrum 2

"Vi har alltid försökt tänka på husets själ och hjärta när vi renoverat eller förändrat något."

Altan

Trappan

Balkong i norr

Sovrum 3

Badrum övre plan

Serveringsgång

Sovrum 4

Balkong mot Vättern

"Jag har gjort miljoner äppelpajer genom åren; på trädet nedanför altanen växer mina favoriter."

Vardagsrum - Sovrum 5

Allrum

Källare

"Källaren är så praktisk, med förråd och skafferi, där allt får plats. Även plats för roddmaskinen om det skulle vara så."

Relax - Bastu

Uthyrning - 2 rum & kök

"När fruktträden blommar är trädgården som ett hav av brudbuketter."

Garage & Carport

Trädgård

Omgivning

Mäklaren informerar
Fastigheten på Mäster Gudmunds väg 10 är ett underbart ställe med enorm charm och känsla! Nuvarande ägare har ägt fastigheten sedan 1989 och har sedan dess vårdat och underhållit fastigheten på ett fullgott sätt. Under senare år har bl.a. följande större förbättringar utförts; omläggning av tak med nytt lertegel, 1998, renovering av fönster 1998, ny puts på husfasad, garage & mur 1998, utbyte av värmesystem till bergvärme 2000, helrenovering av kök och installation av nya vitvaror 2001, dränering av framsida samt del av baksida 2002, relax- och bastubyggnation 2005, renovering av badrum 2004 & 2012, diverse målningsarbeten 2016, ny altandörr i "sovrum 2" samt ny altandörr i uthyrningslägenheten.
Som ni ser ovan byttes köket 2001. Ett arbete som utfördes av Interhem i Habo. Huvuddelen av vitvarorna installerades samma år och kommer från Electrolux.
Tvättmaskinen i tvättstugan kommer även den från Electrolux och installerades 2008.
Huset har två eldstäder på entréplan samt en på övre plan. Samtliga är under året besiktigade och provtryckta. Protokoll bifogas till beskrivningen.
Husets huvudsakliga uppvärmningskälla är en bergvärmepump från IVT som installerades 2000. Förutom att pumpen värmer radiatorerna värms även golvet i kök, entréplanets badrum och relaxavdelningen av denna anläggning. Hallen i entréplanet värms upp med en elburen golvvärmeslinga. I anslutning till bergvärmepumpen sitter även en separat ackumulatortank för att säkra tillgången av varmvatten.
Jönköpings Energi har nyligen grävt ned tomrör för dragning av fiberoptisk kabel i det fall köparen vill ansluta fastigheten till Jönköpings stadsnät, Wetternet. Surfa gärna in på wetternet.se för mer inom om anslutningsavgift och utbudet av tjänsteleverantörer.
I suterrängplanet ligger en uthyrningslägenhet med separat entré på husets södra gavel. Lägenheten disponeras idag som två rum och kök med en storlek om 38 kvadratmeter. Nuvarande fastighetsägare har tidigare tagit ut en hyra om ca 77.000 kronor per år för lägenheten.
En boareamätning daterad till 7/10-16 bifogas beskrivningen.
I köpet ingår; frysboxen i matkällaren, vinkylen i relaxen samt mikrovågsugnen i uthyrningslägenheten.
Visa mer

Planritningar

Situationsplan

BOSTAD
Adress
Mäster Gudmunds Väg 10
Område
Bymarken
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
10 rum och kök
Bo & biarea
242 + 94 kvm (faktisk uppmätn norm SS 021054)
Tomt
Areal: 857 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass D , 71 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA