Mårtenstorp 10, fyra rum och kök

Högsta idyll-index

Vägen slingrar sig som en gammal telefonsladd och gruset sprakar som fyrverkeri under hjulen. Hagar, dungar, ängar. Kor, får och kacklande höns lite varstans i krokarna. Ta vänster mot Hillinge precis när du rullar in i Skärstad, så lyfter du snart blicken högt över landskapet. Efter cirka tre kilometer rullar du in i Mårtenstorp, en högst levande bygemenskap där körsbärsblommen yr om våren. Här är de flesta husen bebodda året runt, och tomterna stora. Avskiljt men ändå nära varandra om du behöver låna lite mjölk eller socker av grannen. Äggen är garanterat närproducerade.

Om det är just detta hus som är Mårtens gamla torp från början vet vi inte riktigt, men helt klart ett gammalt hus som säkert kan se mer än 150 år bakåt i tiden, eller mer. Rustat för den lilla familjen med två gamla eldstäder och modernt kök och badrum. Lite lägre i taket, men idyllindex är högsta tänkbara. Ett inglasat uterum förlänger vardagsrummet och säsongen betydligt. Och på det stora trädäcket med syrenhäcken vördas sommarens alla varma dagar.

Snabbfakta
Adress Mårtenstorp 10
Område Skärstad
Bostadstyp 1½-plansvilla
Antal rum 4 rum och kök
Bo & biyta 88 kvm
Tomtareal 2592 kvm
Byggår 1930
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Vi letade brett efter ett äldre hus och föll snabbt för både läget och huset här i byn. Lagom gammalt, lagom mycket att göra."

Gästhuset

"Stora matsalen är vårt trädäck uppe på tomten, det är där de flesta sommardagar spenderas. Stora kalas med många gäster eller bara en grillkväll med kompisarna. "

Trädäck och trädgård

"Jag gillar att huset knakar och andas, att du vaknar mitt i naturen och kan höra både tuppen och ugglan. Vi har faktiskt en uggleholk i trädgården som brukar ha hyresgäster."

Hall

"Våren kommer som en överraskning varje år; som en explosion i dofter, färger och ljud från fåglarna. "

Kök

"Sina bästa kantarellställen ska man inte avslöja, men det finns guldgruvor att upptäcka runt omkring."

Uterum

"I uterummet växer det så det knakar om du planterar i krukor på våren, som du sen kan lyfta ut i trädgården."

Vardagsrum

Matsal - Sovrum

Badrum

Hall på övre plan

"Springrundan går bort åt Siggarp norrut, sen kan man ta sig tillbaka på den större grusvägen bortifrån Vätterleden."

Sovrum 1

Sovrum 2

"Det är en levande landsbygd i allra högsta grad; kor här, hästar där och får i nästa hage. En bonde brukar sin gård på gammalt vis dessutom, med höet på störar. "

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2015. Nedan följer en kortare sammanfattning av utförda förbättringar, både nuvarande och tidigare ägares, samt annan information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Uppgift rörande boytan är osäker. Uppmätning enligt Anticimex 2015-05-06: 88 kvm (entréplan 65 kvm samt övre plan 23 kvm). Boarea enligt Lantmäteriets taxeringsinformation: 76 kvm.
Nuvarande ägare har under 2016 har målat och tapetserat invändigt, carporten har byggts och gäststugan har färdigställts..
Föregående ägare har lämnat följande upplysningar: Fasad ommålad 2014. Uterum byggt 2014. Fristående trädäck byggt 2010. Insats i braskamin i vardagsrummet 2001. Kök och dess maskinella utrustning är från 2008, förutom fläkten som är från 2013. Vedspisen i köket är ej i bruk. Tvättmaskin är från 2009 och varmvattenberedare från 2000.
Vägförening finns. Nuvarande ägare betalar tillsammans med grannfastigheten i dagsläget 100 kr per skottningstillfälle.
Avloppsanläggningen ligger utanför fastighetens tomtgräns. Avtal/servitut gällande detta saknas.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Mårtenstorp 10
Område
Skärstad
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
4 rum och kök
Bo & biarea
88 kvm (faktisk uppmätn norm SS 21054)
Tomt
Areal: 2592 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
143 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA