Markabergsvägen 8, sex rum och kök

Solkatten i full spänst

Gul är en glad färg som smittar av sig, särskilt tidiga mornar eller sena kvällar när sol och hus glöder ikapp. Det här är en myndig 25-åring som lagt barn- och ungdomsåren bakom sig och startat på ny kula med i princip alla ytskikt renoverade, uppdaterade, fintrimmade och kalibrerade med tidens tycke och smak. Redo för ett nytt liv.

Om barnen själva får bestämma, är läget bästa tänkbara, bara en bollspark bort till lekplatsen och granne med vändplanen där biltrafiken är behagligt låg och svängradien för att lära sig cykla, åka skateboard, breake-dansa och slå ett slagskott är befriande stort. Vätterstranden har du på nära håll dessutom, med en egen badplats för lokalbefolkningen som väldigt få hittar till. Det är bara att slinka ner under järnvägspassagen en bit bort.

En av husets nuvarande ägare är uppenbarligen både finsmakare och finsnickare. Det mesta av renoveringen är gjord på egen hand, utom installationer som kräver fackmannakunskap. Men hela köket är platsbyggt och handbyggt från början till slut, med både dörrar och lådor fräst i massiv ek. Dörrar och fronter är sen handmålade för få den rätta känslan i träets ådring. Huset har dessutom krönts av en ny balkong med en vacker glasveranda som får solen att kasta solkatter i taket i morgonkaffets blänka.

Snabbfakta
Adress Markabergsvägen 8
Område Trånghalla
Bostadstyp 1½-plansvilla
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 184 + 33 kvm
Tomtareal 764 kvm
Byggår 1991
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Film

Glasveranda - Entréhall

"Det här huset har vi älskat i 20 år; Det har fungerat utan barn, med spädbarn, småbarn, skolbarn, tonåringar"

Kök

Matplats

"Några vintrar har vi åkt skridskor ända in till stan."

Vardagsrum

Sovrum 1 - Arbetsrum

"Området är så lugnt att du kan släppa ut dina småttingar på bobycar, cykel, inlines eller så småningom på moped utan oro."

Badrum 1

Tvättstuga

Allrum

"På morgonen blir det frukost på balkongen och framåt lunch flyttar över till altanen med sol fram till klockan åtta på kvällen i högsommartid.

Balkong

Sovrum 2

"På gatan åker det max tio bilar per dygn; vändplan gör det tryggt att släppa ut barnen för att leka."

Sovrum 3

Badrum 2

"Oj så många små badvikar som vi hittat genom åren, där du får vara ensam i totalt lugn."

Sovrum 4

Groventré

"Ljuset i Trånghalla är magiskt; gå ner till Vättern en tidig sommarmorgon och ta ett dopp, så fattar du."

Uteplats

Trädgård

"När det är dags för nyårsskålen brukar vi inta balkongen för att kolla in alla raketerna. Här syns det mesta över stan, och alla får en bra ståplats."

Huset

Garage

"Våra två magnolior på framsidan, hade vuxit sig väldigt höga, så vi klippte rejält i år; nästa år är blommorna tillbaka."

Omgivning

Mäklaren informerar
Underbart hus med en stor charm och hemkänsla! Här känner man sig hemma direkt. Ljusflöden och rumsdisposition som verkligen får dig att trivas!
De nuvarande ägarna har med sina barn bott och njutit av sitt hus i precis 20 år nu. Under tiden har huset underhållits och vårdats väl och flera omgångar av ytskiktsrenoveringar och förbättringar har utförts. Till de större och senaste hör;
Kök totalrenoverat 2015 med platsbyggt kök med massiva handmålade ekluckor och lådor och med bänkskkiva i stenkomposit, vitvaror från Husqvarna och Miele.
Badrum 1 renoverades delvis 2014 då väggar bredspacklades och målades, belysning fälldes in i tak samt ny kommod, blandare och wc-stol sattes in.
Altan på baksidan byggd 2011.
Fasad målad 2010.
Glasveranda tillbyggd 2008.
Badrum 2 renoverat och ombyggt 2004.
Varmvattenberedare bytt 2014
Centraldammsugare installerad 2013
Huset har ett härligt läge med sol under hela dagen från tidig morgon då solens första strålar på morgonrn träffar framsidan och balkongen. Sol sedan under hela dagen i trädgården och på baksidan går solen ner på altanen ca kl 20:00.
Visa mer
"Just på vår tomt fanns för länge sedan en backstuga för människor som vandrade eller kom med häst och vagn in mot staden."

Planritning

Situationsplan

BOSTAD
Adress
Markabergsvägen 8
Område
Trånghalla
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
184 + 33 kvm (faktisk uppmätn norm SS 021054)
Tomt
Areal: 764 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass E , 84 kWh/m2 och år
Tillträde
29 juli eller enligt ök.
KARTA