Malmgatan 6, tio rum och kök

Bergtagen

Ska man bo i Taberg, är det kul att ha berget i blickfånget. Om du flyttar in på Malmgatan 6 har du hela den mäktiga siluetten ständigt närvarande. Det känns lite tryggt på något sätt, vad som än händer i världen så är berget bestående. Huset är en nästan lika solid pjäs, där ägarna sett om sitt hus under 18 år med stor respekt för både ursprung och en stor familjs behov av ytor och integritet. Det inglasade lilla uterummet med läsfåtöljen kommer snabbt blir en ögonsten, var så säker.

En sista klok investering är helt ny puts och nya fönster i himmelsblå färg. Ett nytt större entrétak har också kommit på plats. Annars är det mesta sig likt, med de gamla geometriska räckena på balkong och yttertrappa, alla innerdörrar bevarade i fint skick, och de gamla lindarna som välkomnar framför huset. Tomten är rejält stor med vidlyftig plan yta för allehanda lekar och spel. Större trädgårdsprojekt - inga problem. Kanske dags att bli självförsörjande på potatis.

På övervåningen finns fyra stora sovrum och en skön tv-hörna, bottenvåningen är helt vikt för sociala ytor, stor matplats intill köket, stort vardagsrum, och lite högtidligare matsal. Ett arbetsrum ryms också i den ursprungliga planlösningen, och skulle såklart kunna fungera som gästrum. Huset är ursprungligen från 1929 men blev tidigt tillbyggt och nästan dubbelt så stort. Källaren har uppdaterats med klinker och golvvärme och det innebär fler möjligheter att hitta ostörda vrår får ungdomar, släkt och vänner.

Snabbfakta
Adress Malmgatan 6
Område Taberg
Bostadstyp 2-plansvilla med källare
Antal rum 10 rum och kök
Bo & biyta 173 + 105 kvm
Tomtareal 1435 kvm
Byggår 1929
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

"När vi ändå renoverade fasaden la vi till fem centimeter extra isolering och monterade fönstren lite längre ut."

Innergård

Uterum

Trädgård

"Man brukar skoja att Malmgatan är en av de bästa adresserna i Taberg, och vi håller såklart med. Det är nära till allt, men väldigt lugnt här inne."

Hall

Badrum 1

Kök

Matplats

Glasrum

"Tanken med glasrummet var att binda ihop trädgården, med kök och matplats, men också få en ombonad passage ner i källaren."

Arbetsrum

Vardagsrum

Matsal

Övervåning

Allrum 1

"Här har alla tre barnen kunnat ha sina kompisar hemma samtidigt, utan att störa varandra."

Sovrum 1

Badrum 2

Sovrum 2

Balkong

Sovrummets lilla balkong är väl inte rustad för några större sammankomster, men på tu man hand går det att möta morgonen inlindad i sitt täcke som en glasstrut. Det gamla funkisräcket har fått sig en översyn av blästringsmaskinen och den blåa färgsprutan samtidigt som huset fick nya fönster. Snyggt

Sovrum 3

Sovrum 4

Källare

Allrum 2

Badrum 3

Gästrum - Hobbyrum

Tvättstuga

Garage

"Vi har blivit stolta Tabergare med åren, även om vi inte är uppvuxna här."

Omgivning

Planritning

Situationsplan

Mäklaren informerar
Malmgatan 6 är ett underbart rymligt hus med klassisk charm och hemkänsla! Här känner man sig hemma direkt. Och sin egen lilla oas har man i sin charmiga innergård mellan huset och det fristående uterummet. Dessutom en stor trädgård med fruktträd, humlor och gräs och grus! Härligt!
Huset, som varit i den nuvarande ägarnas hand sedan 1996, har i deras regi under åren genomgått flertalet stora renoveringsarbeten och ombyggnationer. Dessa har succesivt satt huset i det fina skick det har idag. Nedan nämns några av de större åtgärder som gjorts under senare år.
Under våren 2015 har hela bostadshuset fått ny revertering utfört med 50 mm tilläggsisolering samt ny puts, utfört av Vätterbygdens Fasadrenovering. Även grundmuren tilläggsisolerades över mark och putsade. I samband med detta har även samtliga fönster bytts till nya energieffektiva 3-glasfönster med utsida av aluminium. Arbetet utfört av MT Bygg.
Under 2014 byttes taket på huset då papp, läkt och takpannor byttes. Även detta arbete utfört av MT Bygg. I samband med takbytet förnyades även takets avvattningssystem då hängrännor och stuprör byttes.
2002 installerades ett jordvärmesystem med hjälp av Wallins Rör. Samma år byggdes badrummet på övre plan om då även avloppsstammen byttes. Övriga badrum byggda 1998 (entréplan) och 2006 (källarplan).
2001 gjordes en både mycket trevlig och samtidigt praktisk tillbyggnation på husets baksida. Ytterväggen från nuvarande matplatsen i köket öppnades upp till en mycket charmig glaspassage mot källaren och mot husets baksida och innergården. Tidigare utvändig källartrappa lades igen och ny passsage skapades här. Glasrummen är en klar favoritplats i huset! Här ligger det dessutom vattenburen golvvärme!
Golvvärme finns i övrigt i badrummen på samtliga plan där badrummet i källaren har vattenburen golvvärme och de andra två elslingor.
Och sol då? Jo, på det här stora tomten har du så klart sol under hela dagen. Den stora plana gräsytan väster om huset ger sol från morgon till kväll. Solen på innergården bakom huset visar sig här från frukost till ca åtta-tiden på kvällarna under sommaren! Och efter den tiden på kvällen så är den skyddande gården väl uppvärmd och håller sig ljummen långt in på småtimmarna..
Visa mer
BOSTAD
Adress
Malmgatan 6
Område
Taberg
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
10 rum och kök
Bo & biarea
173 + 105 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 1435 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass B , 40 kWh/m2 och år
Tillträde
Säljarens önskemål 1/8
KARTA