Malmgatan 18, sju rum och kök

Magnetisk filé

Taberg är en magnetisk plats på jorden tack vare en unik järnhaltig bergmalm. Och huset här på Malmvägen har många mjuka värden, som också har hög dragningskraft. Renoverat in på bara skinnet från källare till snedtak uppe. Allt gjort med sällsynt välvässad fingertoppskänsla. Du kommer upptäcka otroligt många detaljer som är både snygga och praktiska. Tre sovrum, och ett med potential i källaren. Dessutom är el, avlopp och uppvärmningen helt nytt, det som inte syns, men som kan kännas i plånboken.

Förutom att två bra badrum renoverats, har du ett kök som spelar i finaste filé-klassen. Alla snickerierna är handbyggda av ägaren själv. Perfekt måttanpassade i bredd och längd för att passa rummet, och för att assistera köksmästaren. Extra djupa bänkskivor gör att du får extra ytor innanför spishällen, som dessutom håller full 80-bredd. "Smulsugen" utmed golvlisten gör det lätt att hålla golvet nypolerat, även med många två- och fyrbenta invånare som samlas i köket.

Snabbfakta
Adress Malmgatan 18
Område Taberg
Bostadstyp 1½-plansvilla med källare
Antal rum 7 rum och kök
Bo & biyta 128 + 106 kvm
Tomtareal 1447 kvm
Byggår 1938
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Hall

Kök

"Köket har vi lagt väldigt mycket tid på; varenda stomme och lucka är tillverkad för hand och byggd på plats. Vi ville ha allting toppmodernt, men med den där goa gamla känslan som skvallrar om husets ålder."

Skafferi

Duschrum

Matsal

"Vi använder kaminen en hel del, dels för mysfaktorn vid långa helgfrukostar, men också för att den är grymt effektiv om vädret slår om snabbt."

Vardagsrum

Sovrum 1

Altan i väster

"Vi valde läget först och främst, med fin utsikt mot Tabergs topp, sen har vi jobbat med huset utifrån dess förutsättningar."

Hall på ovanvåning

Badrum på ovanvåning

Sovrum 2

"Badrummet här uppe var från början ett litet trångt gäst-WC, men tack vare att det gick att bygga ut så blev det till slut riktigt, riktigt bra."

Allrum på ovanvåning

Sovrum 3

Allrum i källaren

Tvättstuga

"Kolla staketet, han som byggde huset jobbade på televerket, motivet i smidet ska tydligen vara en telefonlur."

Pannrum - hobbyrum

Huset kan antingen värmas med pellets eller elpatron. För att göra hanteringen av pellets enklast möjliga har nuvarande ägare tagit upp ett rejält valv mellan garage och pannrum, så att palleveranserna kan rulla rätt in från gatan. I dessa rum har du möjlighet att förvara en hel del annat dessutom, förutom pellets. Utrymme finns i kubik och kvadrat.

Trädgård

Uteplats i öster och söder

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare köpte fastigheten 2011, och nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar och renoveringar som gjorts sedan dess.
2012-2013 - Installation av ny pelletspanna (Värmebaronen PellMax CU med varmvattenberedare). Renovering av skorsten med syrafast rör neddraget till värmepannan.
2012-2016 - Ommålning av samtliga ytskikt invändigt.
2012-2016 - Invändig tilläggsisolering av de flesta rum.
2013 - Ny tvättmaskin och torktumlare (Electrolux) samt ny skåpsinredning i tvättstugan från Marbodal.
2014 - Omputsning av fasad på de ställen där det behövdes, samt ommålning av hela huset. Tidigare var huset rött.
2014 - Nya hängrännor, stuprör och vindskivor.
2013-2014 - Anläggning av ny infart med parkering för två till tre bilar samt ny stensatt uteplats i öster vid entrén, ny belysning och uttag för motorvärmare vid biluppställningsplats.
2013-2016 - Byte av samtliga avloppsstammar samt omdragning av både kall- och varmvattenrör så att alla vattenrör numera är av koppar. Alla avloppsrör är bytta hela vägen ner till plattan i källarplan, och de enda gamla rör som finns kvar är de som ligger nedgjutna i betongplattan i källaren. I samband med denna renovering drogs mycket rör om av behörig rörmokare så alla kopplingar numera finns samlade i en punkt ovanför taket i allrummet i källaren.
2015 - Provtryckning av skorsten, inga anmärkningar.
2015-2016 - Omgjutning av bjälklag vid hall och kök för ökad hållfasthet samt installation av vattenburen golvvärme som är ansluten till pelletspannan. Shuntar och cirkulationspump till den vattenburna golvvärmen finns bakom väggen i anslutning till källarnedgången från entréhallen.
2015-2016 - Omdragning och utbyte av all el i hela huset via behörig elektriker. Alla uttag är numera jordade och utbytta, så gott som all belysning är kopplad till dimmer, de tre planen (ovanvåning/markplan/källare) är kopplade till varsin jordfelsbrytare och elcentral med automatsäkringar. Pelletspannan har en egen jordfelsbrytare för att verkligen minimera risken för att denna ska stanna. Eluttag från Renova och strömbrytare från Scheider.
2015 - Totalrenovering av både duschrummet i markplan och utbyggnation/ombyggnation av badrummet på ovanvåning. Tätskikt utförda av behöriga våtrumstekniker, all VVS utförda av rörmokare och plattsättning utförd i egen regi. Elburen golvvärme i båda badrummen, vägghängd toastol (IFÖ Sign), infällda LED-spotlights med dimmer.
2016 - Nytt platsbyggt kök i massivt trä med 70 cm djup arbetsbänk. Samtliga vitvaror kommer från Cylindas mest exklusiva serie med 80 cm induktionshäll, varmluftsugn, microvågsugn med grillfunktion, ångugn, diskmaskin för 15 kuvert och en speciell hetvattenkran från Quooker. Extra bred diskho (70 cm) från IFÖ och inbyggd radio med takhögtalare och bluetooth från ELKO.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Malmgatan 18
Område
Taberg
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
7 rum och kök
Bo & biarea
128 + 106 kvm (faktisk uppmätn norm SS 021054)
Tomt
Areal: 1447 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass E , 149 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA