Målaregatan 22, sju rum och kök

Fjällstugan på solsidan

Letar du efter ett hus som inte är som grannens? Så långt bort du kan komma från vitt mexitegel och tama vinklar och vrår. Men nära solnedgång, vattenfall och lite vild natur. Ja, då det Huskvarnas höjder du ska sikta in dig på. Här står ett vackert hus i svärtat trä och väntar, med ekar i trädgården, 4-5 sovrum, rejäl balkong, en uthyrningslägenhet och ett andäktigt vardagsrum öppet upp i ryggåsen. Huset är löpande renoverat genom åren med bland annat nytt tak, nya fönster och bergvärme. Så sent som förra året byggdes ett splirrans nytt kök. Bara att flytta rätt in.

Här var det någon som ville något mer på mitten av 60-talet. Inte så mycket större, men något helt annorlunda än de långa raderna av konforma hus i kvarteren intill. Arkitekten som höll i ritstiftet kom norr ifrån, kanske gjorde första ägaren det också. Huset har tveklöst hämtat inspiration från traditionell trähusbebyggelse. Lite svensk eller norsk fjällstuga i en varm kombination med nutiden. En kassaskåpssäker ekonomi gömmer sig också bakom fasaden, för uthyrningslägenheten med egen ingång genererar över 50.000 kr/år i intäkt.

Snabbfakta
Adress Målaregatan 22
Område Petersberg
Bostadstyp Suterrängvilla i två plan
Antal rum 7 rum och kök
Bo & biyta 175 + 40 kvm
Tomtareal 1268 kvm
Byggår 1967
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Hall

Sovrum 1 - gästrum

"Målaregatan är återvändsgata längre upp och det märks för det är alltid barn ute på gatan och leker, året om"

Duschrum i entréplan

Vardagsrum

Balkong i väster

"På balkongen äter man middag så fort bara vädret tillåter, eller tar du på en tjockare tröja på och sitter här ändå."

Allrum - TV-rum

Matrum

"Köket gjordes från grunden av snickare för två år sen, och ugnen har en hel del finesser som vi måste få visa nästa ägare."

Kök

Sovrum 2

Sovrum 3

"Tror det finns inte mindre än fyra förskolor på gångavstånd härifrån, och två skolor förstås."

Toalett i markplan

Badrum i markplan

Sovrum 4

"Vi har huggit ner många träd på tomten och röjt buskar och snår framför fasaden."

Inglasat uterum

Uthyrningslägenhet - kök

Uthyrningslägenhet - allrum

"Vi har haft en lugn hyresgäst i alla år som alltid betalat hyran i god tid - det täcker all drift på huset, plus lite till."

Uthyrningslägenhet - dusch

Tvättstuga

Hobbyrum - verkstad

"Innergården är som ett eget rum, där man lever hela sommaren helt utan insyn, men solen tittar in mer än gärna."

Atriumgård i söder

Garage

Trädgård

Omgivning

Om huset är lite fjällstuga, så är läget naturbegåvat i samma anda. Där vändplanen tar vid längre upp hittar du först en lekplats, men sen börjar den riktiga nöjesparken. Här hittar du stigar både upp och ner för berget. Skogen är som regnskog och tätnar allt mer ju närmare du kommer Huskvarnafallen. Är det mycket släpp på vattnet skummar det hela vägen ner och det står som en evig dimma runt omkring. Med lite trixande över ådalsvägen är du snabbt inne på nya stigar som tar dig bort mot utsikten och vidare på alla slingriga stigar bort mot IKHP. Där får säsong och underlag avgöra om du ska välja löparskor, skidor eller kanske mountainbike. Smidiga kommunikationer ner till Huskvarna med buss, men om du tänker cykla får du ha lite tålamod i backarna, i alla fall i början. Sen växer benmusklerna och hjärtat sig starkare. En elcykel kan vara en bra investering, istället för en andra bil. Tipspromenaden borta på IKHP är ju ett måste för besserwissern på söndagarna. Eller bara mums i dig en våffla innan du går hem igen.

Mäklaren informerar
Huset genomgick en större ombyggnation 1987, då det gamla garaget inreddes till uthyrningslägenhet och allrummet/TV-rummet i markplan inreddes.
Husets yttertak är omlagt 2004, och då byttes både underlagspapp, läkt och pannor.
Uppvärmning via bergvärme installerades 2004 (IVT).
Det fristående garaget mot gatan byggdes i sin helhet 2005.
De allra flesta fönster är bytta 2009. På några ställen (uthyrningslägenhet och i allrum/TV-rum) sitter isolerglasfönster från 1987.
Köket i uthyrningslägenheten renoverades 2012 med stommar och luckor från Ballingslöv, och här finns både kyl/frys, spis/ugn, fläkt och diskmaskin. Nuvarande ägare har en hyresintäkt om 4.500 kr/månad inklusive hushållsel, värme och vatten.
Köket i huset renoverades med hjälp av snickare under 2015. Stommar, luckor, handtag och bänkskiva kommer från Marbodal. Induktionshäll, varmluftsugn, inbyggnadsmicro och spisfläkt kommer från Neff och byttes samma år. Diskmaskin och kyl/frys byttes 2009. Frysen har även inbyggd ismaskin.
Under 2015 slipades golvet i matrumsdelen, och samma år tapetserades och målades de flesta rum i huset.
Under 2016 gjordes en rejäl insats i trädgården på framsidan av huset, mängder av vegetation och buskar togs bort, murar och stenläggningar anlades och underhållsfri sjösten lades ut på de ytor som tidigare varit övervuxna.
Under 2017 delades planlösningen i markplan av och två barnrum/sovrum skapades där det tidigare varit ett stort sovrum. Allt arbete utfört av snickare och målare.
I september 2017 provtrycktes eldstaden i vardagsrummet utan anmärkning, så denna är numera godkänd för eldning.
Huset är anslutet till fiberoptiskt bredband via Jönköping Energi, så kallat Wetternet. För mer information om olika kanalpaket för TV och vilka bredbandshastigheter som kan levereras, besök gärna www.wetternet.se
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Målaregatan 22
Område
Petersberg
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
7 rum och kök
Bo & biarea
175 + 40 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 1268 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass E , 90 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA