Lyckogatan 7, sex rum och kök

Lyckopiller med potential

Lyckogatan – här anar du hemlängtan bara av att höra gatunamnet. Och den fina förstukvisten med snickarglada stolpar gör inte saken sämre. Ett vackert 20-talshus med fina proportioner, och den gamla locklistpanelen i bästa skick och fason. Villan ligger i lugna villakvarter med många fina gamla kompisar utmed gatorna. Gångavstånd till centrum, med ett svårt val att göra – ska du ta östra eller västra sidan av Munskjön. Längtar du ut i skogen går du bara åt Gräshagen till och dribblar dig upp bland allsköns stigar till Vattenledningsparken.

Huset har haft samma ägare sedan tidigt 80-tal, löpande underhåll borgar för ett hus i gott skick. Som nästa ägare kanske du vill sätta din prägel på ett och annat, eller så flyttar du rätt in och tar dagen som den kommer. Inget akut renoveringsbehov någonstans. Vill du komma husets ursprung närmare, finns gamla golv att upptäcka under nyare, gamla dörrar att hämta från vinden, och kanske sätta in en eldstad i husets murstock antingen här eller där. Med fjärrvärme från kommunen är dock driften tryggt säkrad både till stabilt i pris och miljömässigt klokt.

Snabbfakta
Adress Lyckogatan 7
Område Strömsholm
Bostadstyp 2-plansvilla med källare
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 132 + 76 kvm
Tomtareal 992 kvm
Byggår 1926
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Från gatan uppfattar man inte riktigt att nästan hela källaren är ett suterrängplan med vanliga fönster och dörrar. Bra för ens stor familj."

Entré

Kök

"Köket är ett riktigt bonnakök, som man hade på landet förr, bra förvaring, arbetsbänkar så det räcker och plats att sitta många till vardags."

Matsal

Vardagsrum

Badrum

Trappa och hall

"Gamla köket uppe var kvar när vi flyttade in, men vi har det som vår sängkammare nu mera."

Sovrum 1

Allrum - Sovrum 2

Sovrum 3

"Den lilla fönsterkupan på taket finns kvar, men vi var tvungna att bygga igen den när badrummet blev till där uppe."

Wc - Dusch

"Jag kommer sakna den stora tvättstugan när vi nu flyttar till lägenheten i stan. Att ha riktigt mycket plats vika."

Gym-rummet

Källare - Tvättavdelning

Dusch - Bastu - Relax

"Det här huset har värmts på många sätt genom åren – ved, olja, el och sedan 2006 med fjärrvärme vilket är väldigt praktiskt. Några kakelugnar är tyvärr inte kvar."

Hobbyrum - Förråd - Matkällare

Uterum

"Några fruktträd finns och så druvor som är riktigt goda. Biggaråerna ger enormt med bär, men då brukar vi vara i sommarstugan. Matkällaren kommer väl till pass."

Trädgård

Garage

"Det var tydligen Munksjö som byggde många av dessa hus i början av industrialiseringen för att kunna locka till sig arbetskraft."

Strömsholm

Planritning

Tomtkarta

Mäklaren informerar
Det trevliga solgula huset på Lyckogatan 7 har varit i samma ägares hand sedan 1975 och vårdats och omhändertagits med mycket omsorg under alla år. Nedan följer en kort sammanfattning av utförda förändringar, samt annan information som kan vara bra att ha med sig vid köp.
2013 kompletterades köket med en ny del arbets- och förvaringsytor, den äldre köksdelen från Marbodal har varit här sedan -78 och håller trots åldern en tacksam klassisk stil. Släta vita köksluckor funkar alltid!
Nuvarande ägare bytte spis, fläkt och diskmaskin 2009 och kyl och frys 2016.
Badrummet på entréplan totalrenoverades 2013, är stort och luftigt och har generöst med plats för vardagsbehoven.
2006 anslöt nuvarande ägare huset till Jönköpings Energis fjärrvärmenät. Tidigare har både olja och ved värmt huset. Fjärrvärmeväxlaren har precis genomgått sin stora 10-årsservice och har nu ytterligare garanti kvar i 6 år!
2008 fick huset nytt tak då takpapp, läkt och pannor byttes.
2009 fortsatte renoveringen med fönsterbyte då entréplan och övre plan fick nya energisnåla 3-glasfönster. Arbetet utfördes av M&G Entreprenad & Bygg.
Fastigheten är ansluten till Wetternets öppna fibernät för en framtidssäkrad uppkoppling. Läs gärna mer på www.wetternet.se.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Lyckogatan 7
Område
Strömsholm
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
132 + 76 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 992 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass D , 118 kWh/m2 och år
Tillträde
1 juni eller enl. ök.
KARTA