Lyckåsvägen 16, fem rum och kök

Vita Huset i Tenhult

Uppdaterad tegelvilla som lämnat de gråa decennierna långt bakom sig. Nya vita fönster, vitkalkad fasad, källaren lyxigt rumsren och två fina badrum som är startklara för vardagslogistik och livspussel. Köket såklart också uppdaterat på senare tid. Göttast av allt i vintermörkret är nog ändå den fina kaminen i vardagsrummet; här har du kapacitet att värma hela ovanvåningen, om du vill låta värmepumpen gå på sparlåga.

Lyxigare än förlagan i Washington är nog ändå tvättstugan som kommer göra många timmars marktjänst lite ljusare. Stort, snyggt, praktiskt. Inga trumpna miner här inte. Husets positionen i Tenhult är inte heller så dum med gångavstånd både till centrum, tågstation och Tenhultasjöns badplats. Gatan trygg återvändare med vändplats, där barnen kan både spela utebandy, åka skateboard och vingla i väg på första cykelturen utan att rädas hårda bilar.

Snabbfakta
Adress Lyckåsvägen 16
Område Tenhult
Bostadstyp 1-plansvilla med källare
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 113 + 65 kvm
Tomtareal 846 kvm
Byggår 1963
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Huvudentré

Kök och matplats

"Köksdörren sitter perfekt när du kommer med händerna fulla av kassar från bilen."

Vardagsrum

Altan på baksidan

Hall i markplan

"När källartrappan opererades in mitt i hallen, blev köket dubbelt så stort. Det tog lite tid, huset växte rejält."

Sovrum 1

Duschrum i markplan

Sovrum 2

"Hon har önskat och jag har byggt, kan man säga, och har jag varit tveksam, har hon önskat ännu mer."

Hall i nedre plan

Allrum - TV-rum

Badrum i nedre plan

"Handtaget i trappan ner till källaren blev en specialare, som jag fick klura på ett tag."

Tvättstuga

Sovrum 3 - gästrum

Trädgård

Garage

Mycket praktiskt, infart från gården och dörr rätt in i källaren. Om du håller någorlunda fritt från skidor, tält, sovsäckar och cyklar, kommer du lätt få in bilen varje dag på vintern när du behöver det som bäst. En bra anledning att höststäda varje år med målet att få in bilen. Är du svag för små engelska sportbilar behöver du nog inte städa så mycket, men den vill å andra sidan stå inne hela året.

Omgivning

Som sagt, i Tenhult blir vardagspusslet ganska enkelt att lägga, med den mesta servis du kan behöva på när håll: familjecentral, folktandvård, apoteksombud och två pizzerior och en hel del småbutiker. Och dessutom både Coop och Ica att välja på. Med badsjö, friluftsområde och storskogen inpå knuten borde inte friluftslivet vara något problem, det svåra blir kanske att välja.

Att cykla runt Tenhultasjön kan vara en lagom utmaning för stora och små, med en liten bit grusväg på östra sidan; vackert är det hela varvet. Att springa runt kräver en mer vältränad hjärt-lung-apparat. På vintern kan du dock gena över isen, eller stanna och pimpla upp en firre till middagen. Tenhult är redo, för din stund på jorden. Är du?

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har vuxit upp i huset, och tog över det för 4 år sedan. Nedan följer en kortare sammanställning av förbättringar och ombyggnation som gjorts sedan dess.
2015 - Ny planlösning där trappan ner till källaren som tidigare gick via köket flyttades till hallen för att dels skapa ett större kök, och dels skapa en mer funktionell planlösning där rummen i nedre plan blev mer tillgängliga. I samband med denna ombyggnation helrenoverades köket, och under 2017 byttes luckorna till de som sitter monterade nu. Alla köksmaskiner är från 2015. Samma år helrenoverades även duschrummet i entréplan och en vägg flyttades för att göra detta utrymme större.
2015 - Ommålning av fasad, trädgårds-/tomtarbeten med nya stensättningar och belysning. Byggnation av trädäck på entrésidan av huset, byggnation av friggebod på baksidan av huset. Omgipsning av alla innerväggar i i huset och omgipsning av alla tak i entréplan. Byte av alla innerdörrar.
2016 - Byte av samtliga fönster i huset till isolerglasfönster för att få ett varmare klimat och lägre uppvärmningskostnader. Helrenovering av tvättstugan i nedre plan. Installation av braskamin i vardagsrummet.
2017 - Byggnation av trädäck på baksidan av huset, helrenovering av badrum i nedre plan, helrenovering av allrum/TV-rum i nedre plan med vattenburen golvvärme, inredning av sovrum/gästrum i nedre plan.
Vid ägarbytet så följer hyllor i kök med, inredning i garderob, hyllor i sovrum/gästrum i nedre plan och rullgardiner och mörkläggningsgardiner. Hatthyllan vid huvudentrén flyttar med säljaren till deras nya hus.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Lyckåsvägen 16
Område
Tenhult
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rum och kök
Bo & biarea
113 + 65 kvm (faktisk uppmätn norm SS 21054)
Tomt
Areal: 846 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass F , 101 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA