Lustigkullegatan 34, rum och kök

Sikta högt och mjuklanda i parken

Håll i dig, detta blir ett rymdäventyr så fort du sätter foten över tröskeln. Dessa gamla sjukhusbyggnader har en minst sagt frisk takhöjd. Tumstocken viker inte ner sig förrän du kommer runt 3,40 m, och då har du passerat svensk byggstandard med råge. Men rummen är ymnigt tilltagna även på bredden märker du snabbt. Direkt innanför dörren har du siktlinje rätt igenom hela huskroppen, ut i parken. Men först har blicken passerat de höga gamla fönstren, som dessutom har ett öppningsbart överstycke.

Vardagsrum, kök och matplats är en väldigt öppen volym, som ger nästan en sakral känsla tack vare den gudomliga takhöjden. Mot söder har du en stor uteplats, och sen tar hela parken vid med enorm gräsyta och sporadiska lövträd här och där, men som inte stör solens insikt. Perfekt för fotboll, tipspromenad, kubb och eller brännboll. Och det bästa är att du får gräset klippt ända in på terrassplattorna.

Nuvarande ägare är begåvade med både fingertoppskänsla och målmedvetenhet, när det gäller "hemkunskap". Vilket resulterat i en tonsäker känsla i materialval, ytskikt och färgval. Köket är en gedigen Kvänum-pjäs med kalkstenskivor från Gotland, som fick oss på Västanhem att sukta högljutt. Här har flärd och funktion fått växelspela maximalt. Bilderna kan aldrig förmedla den känsla som handen känner i skåp och lådor.

Snabbfakta
Adress Lustigkullegatan 34
Område Rosenlund
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3.5 rum och kök
Bo & biyta 112 kvm
Vån & Hiss 1 av 1 (Hiss finns ej)
Avgift 6.377 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer
"Kastanjerna på framsidan planterades tydligen samtidigt som huset byggdes, och de beskärs med stor omsorg. Dessutom snyggt belysta kvällstid."

Entré - Hall

"Ett så praktiskt kök kommer det bli svårt att bygga, eller hitta i ett annat boende."

Kök

Matplats

"Vi vände på kök och sovrum och öppnade upp mellan vardagsrum och matsal och fick en helt annan dynamik."

Vardagsrum

Sovrum 1

"Det har varit tryggt att bo i en förening med så god ekonomi att man får extra pengar två gånger om året i form av avgiftsfria månader."

Sovrum 2

Badrum

"Vi har försökt skapa en skön stenkänsla i sällskapsdelarna genom att skrapa väggarna helt rena inpå bara murbruket."

Dressingroom

Uteplats

"När vi har gäster brukar vi ha antingen femkamp, tipsrunda eller fotbollsmatch ute i parken."

Huset

Parken

"Vi märker att både barnfamiljer och äldre blir väldigt förtjusta i både lägenheten och parken, när de är på besök. Det passar nog alla."

Föreningen

Omgivning

"Jag har mätt, och det är ganska exakt två kilometer till där Östra Storgatan blir gågata."
Mäklaren informerar
Fantastisk bostad i ett otroligt lugnt och lummigt läge direkt intill grönskande omgivningar. Den som gillar en unik, lite smartare bostad med stor rymd och charm kommer verkligen att gilla den här!
De nuvarande ägarna har gjort stora förändringar i bostaden och försatt den i ett mycket gott och attraktivt skick! Nedan nämns de större förändringar som utförts;
Köket, ett specialanpassat Kvänumkök, byggdes på sin nuvarande position 2013. Köket är fullutrustat med helintegrerade vitvaror från Siemens, snyggt inbyggda bakom innanförliggande luckor. Bänkskivor i Gotländsk kalksten och liten inbygd vinkyl. Ett helt fantastiskt kök!
Vid renovering 2013 öppnades ytorna mellan kök/matplats och vardagsrum upp för att få en mer tilltalande sällskapsyta i bostaden. Vardagsrummets sittdel är fortfarande avskärmad med vägg mot övrig yta. I väggen finns smart inbygd förvaring för elektronik m.m.
2013 gicks även samtliga övriga ytor över med bl a slipning av parkettgolv i kök vardagsrum och hall, målning av väggar och tak i samtliga rum.
Badrummet renoverades av tidigare ägare 2010.
Bostaden har också ett fantastiskt fint solläge med uteplats på husets baksida med sol under hela dagen från tidig morgon och stannar där ända framåt 20-tiden på somrarna. På husets framsida värmer solen under seneftermiddagen tills den går ner.
I föreningen finns garagelängor där man som medlem kan hyra plats. Även parkeringsplatser utomhus finns att hyra. Hyra för garageplats är 450 kr/månad och för parkeringsplats 157 kr/månad. Både garage och parkeringsplats finns f.n. tillgängligt.
Ett stort lägenhetsförråd om ca 12 kvm finns tillgängligt i intilliggande gårdshus.
Föreningen har en mycket god ekonomi och under de senaste åren har medlemmarna haft två (!) avgiftsfria månader! Detta innebär i praktiken att avgiften utspritt per månad endast har varit 5 316 kr/mån!
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Lustigkullegatan 34
Område
Rosenlund
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
1-plans bostadsbyggnad
Byggnadsår
1932
Våningsplan
1 av 1 (Hiss finns ej)
Antal rum
3.5 rum och kök
Boarea
112 kvm (föreningens information)
Energideklaration
168 kWh/m2 och år
Månadsavgift
6.377 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Säljarnas kostnad för hushållsel har uppgått till ca 300 kr/mån
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA