Lovsjövägen 43, sex rum och kök

Behagligt nära staden och hagen

Drömmer du om idyllen på landet, men är lite tvekande, och vill helst ha stadspulsen på tvärhands avstånd? Då är detta helt rätt. Här går ett 20-tal kor i hagen på andra sidan vägen, men du har bara 8-10 minuter in till centrum på Väster. Det är en rätt behaglig ekvation kan vi lova. Huset är en mysig gamling med snedtak, spröjsade fönster och vedspis i köket, som dessutom fungerar att elda i. Matlagningen är räddad även i de svåraste av tider. Nu behöver du nog inte rädas elavbrott, så mycket på landet är det inte.

Huset väl i ordning med stort kök, två badrum och ett vardagsrum som låter ljuset komma in raklångt från både väst och öst. Och massor av fönster däremellan. Nuvarande ägare har gjort en hel del investeringar de senaste fem åren. Mycket måleriarbeten, ett nytt tvättrum och samtliga fönster utbytta till täta, tysta och energisnåla 3-glasfönster med spröjs. Även terrass- och balkongdörrarna är bytta i samma veva. Ett hus som bara väntar på att få leva ut sin fulla potential, med långkok, släktträffar och bångstyriga barn.

Snabbfakta
Adress Lovsjövägen 43
Område Barnarp
Bostadstyp 1½-plansvilla med källare
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 196 + 25 kvm
Tomtareal 1523 kvm
Byggår 1934
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Huvudentré

Kök och matplats

"Vi ville ha ett stort vardagsrum med plats för många gäster, därför rev vi en vägg och fick ljus från tre håll och plats för flera stora soffor."

Vardagsrum

Matsal

Inglasat uterum

"Uterummet fungerar som ett andra vardagsrum under stora delar av året. Det är inte isolerat, men solen värmer upp det tidigt på säsongen."

Altan i söder och väster

Groventré

Duschrum

"Jag föll nog mest för köket när flytten till huset gick, det är det enda som vi inte ändrat något på."

Tvättstuga

Hall på andra plan

Balkong på andra plan

"Här bor du på landet, med korna på andra sidan hos bonden, öppet och ljust åt alla håll."

TV-rum - Allrum

Sovrum 1

Badrum på andra plan

"Det jag gillar är att det är så stora ytor överallt; det får plats en dubbelsäng i alla tre sovrummen till exempel."

Sovrum 2

Sovrum 3

Garage och uthus

"Huset på gården har vi mest till förråd, men det kan utan problem bli ett fint gästhus, eller ett uthyrningsrum."

Trädgård

Omgivning

Barnarp ligger cirka en mil från Jönköpings city, upp på höjderna söder ut. Kommunikationerna är enkla med buss och bil, men även med cykel - nedförsbcke till stan och lite mer utmaning hem, där duschen väntar. Jobbar du på Torsvik är det lagom att snöra på sig löparskorna och börja arbetsdagen med en kort löptur, så tar du bussen hem, eller tvärt om, kanske är bättre. Cykelväg hela sträckan om du vill köra tvåhjuligt.

Barnarp växer nu på många håll med både villor och lägenheter. Skolor och förskolor växer i samma takt. Mycket beroende på närheten till Torsvik som hela tiden expanderar. Egen kyrka mitt i byn påminner om att det är en plats med anor och historia, där människor levt i många hundra år på skönt avstånd från "Köpingen". Så gör man fortfarande, även om staden krupit närmare på senare tid. Willys på Råslätt är din närmaste livsmedelsaffär. Lätt att stanna till på väg hem innan backen.

I skogsområdena finns gott om aktiviteter med massor av stigar, spår och mindre vägar att upptäcka. Många små badsjöar finns också som snabbt blir doppvänliga.

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2012. Nedan följer lite info som kan vara bra att ha med sig vid ett eventuellt köp.
Huset värms via bergvärmepump som installerades 2009.
Taket lades om 2010 och i samband med takbytet så gjordes även en hel del plåtarbeten om.
Både köksspisen och den öppna spisen är godkända för eldning, protokoll finns under fliken "Dokument" i presentationen.
Duschrummet i markplan helrenoverades 2010 och under klinkergolvet ligger elgolvvärme.
Tvättstugan helrenoverades 2012 och samma år byttes även tvättmaskin och torktumlare (arbete utfört av Mariebo Bygg & Kakel AB).
Alla fönster byttes till 3-glas isolerfönster 2012 (arbete utfört av Mariebo Bygg & Kakel AB).
Under 2012-2013 öppnades planlösningen i vardagsrummet upp då en vägg togs bort mot det som tidigare varit ett sovrum/gästrum. I samma veva lades det in nytt ekparkettgolv och väggar och tak målades.
Gårdshuset/garaget håller enklare standard och fungerar idag mest som förvaring och förråd, men här skulle med fördel kunna inredas en gästlägenhet eller ett kontor om så önskas. El är utdraget och delar av byggnaden är även isolerad, men visst renoveringsbehov föreligger.
Den Husqvarna Automower som finns installerad på tomten medföljer huset vid köpet om så önskas.
Visa mer

Planritning

Tomtkarta

BOSTAD
Adress
Lovsjövägen 43
Område
Barnarp
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
196 + 25 kvm (faktisk uppmätn norm SS 21054)
Tomt
Areal: 1523 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass B , 60 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA