Lovisagatan 20B, tre rum och kök

Lovisas ljusa 50-tal

Att vakna till syrenblomsdoft och morgonsolens strålar genom öppen dörr till fransk balkong. Att tassa från rum till rum, som alla badar i härligt ljus. Alla med detaljer från husets ungdom i mitten av förra seklet, men precis lagom mycket modernt uppdaterade. Att börja och sluta varje måndag, tisdag, onsdag och härlig helgdag i den avslappnade känsla som man får här, det är inget mindre än superbt.

Oavsett hur din lilla familj ser ut och vilka rumsliga behov ni har kan vi garantera att ni kan hitta en perfekt lösning för just er vardag. Köket är maxat, praktiskt, smart planerat och inte minst mysigt. Och hemmets tre andra rum är nästan exakt lika stora, vilket ger outsinliga möjligheter för boendeplaneringen. Två balkonger finns att njuta, en med grönutsikt och kvällssol och en av fransk modell mot morgonsolen till. Bekvämt nära stan, samtidigt härligt nära naturens lugn. Mitt på trevliga Gräshagen. Välkommen upp till ljuset på tredje våningen!

Snabbfakta
Adress Lovisagatan 20B
Område Gräshagen
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 82.5 kvm
Vån & Hiss 3 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 5.305 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Hall

"I och med att det kommer ljus från tre håll blir det ett fantastiskt ljus här inne, så man behöver sällan tända lamporna."

Kök

"Vi har hängt mycket här i köket, både själva och med vänner. Det är bara väldigt trevligt."

Vardagsrum

Balkong

"När det är grönt är det väldigt lummigt och fint utanför."

Sovrum 1

"Vi har verkligen uppskattat de grymma förvaringslösningarna. De kunde det här med inbyggda garderober på 50-talet!"

Badrum

Sovrum 2

"Det är härligt att ha ett så här stort andra-sovrum."

Föreningen

Omgivning

På Gräshagen bor du lite söder om Torpa, med alla stans faciliteter nära samtidigt som naturen väntar runt hörnet. Närmaste Ica ligger på toffelavstånd (även när termometern visar minusgrader) och 3:ans buss stannar precis utanför var tionde minut. Annars går det också snabbt som attan att cykla in till stan. I området finns flera lekparker och skola upp till årskurs 6, och riktigt fina promenadvägar uppåt berget strax intill. En bekväm plats att slå sig ner på helt enkelt.

"Även om det är nära till stan så är det också väldigt nära till skogen. Promenadstråk och sånt, det gillar vi."
Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2013. Nedan följer en kortare sammanfattning av de förbättringar som utförts under nuvarande ägares innehavstid samt annan info som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Köket helrenoverades av Johnnys Byggservice 2013/2014 och kommer från IKEA. Samtliga vitvaror installerades i samband med kökets färdigställande. Spishällen har induktionsfunktion. Garantier för kökets vitvaror finns till december 2018.
Övriga renoveringar som utförts sedan 2013 och framåt är; nya golv i hall, sovrum 1 & 2. Ommålning av väggar och tak samt slipning och vitpigmentering av golv i vardagsrum och del av hall.
Lägenheten är ansluten till Com Hems utbud av tjänster i form av bredband, tv och telefoni. Ett grundutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften. Uttag för dessa tjänster finns i vardagsrummet samt i båda sovrummen.
Under sommartid når solens strålar in på balkongen mellan klockan 13-20:30.
Till lägenheten följer ett förråd på vinden om cirka femton kvadratmeter samt ett mindre matkällarförråd. I källaren finns även ett cykelförråd som lätt nås från husets baksida.
Tvättstugorna ligger även de i källaren så det är mycket smidigt att komma intill då ni bokat tvättid. Här är ytorna mycket fräscha. Medlemmarna kan välja på fyra pass om dagen mellan klockan 06:00 och 22:00.
Inom föreningen finns 14 parkeringsplatser samt 4 garageplatser. Den månatliga månadskostnaden för dessa platser uppgår idag till 30-150 kronor. På gatorna i området är det fri parkering.
Föreningen har idag inga ytterligare planerade avgiftsförändringar. Uppgiften är kontrollerad med föreningens ordförande.
Ingår i försäljningen gör; mikrovågsugn, tavellist i kök samt hyllor och tvättskåp i badrum.
I försäljningen ingår ej; hatthylla och krokar i hallen.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Lovisagatan 20B
Område
Gräshagen
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1952
Våningsplan
3 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
82.5 kvm (föreningens information)
Energideklaration
206 kWh/m2 och år
Månadsavgift
5.305 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 3
Säljarens kostnad för hushållsel uppgår till cirka 310 kronor per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA