Lovisagatan 199, tre rum och kök

Punkthus bland trädtopparna

Både pulkabacke och ekbacke utanför fönster och balkong. Huset ligger högt och redan här på fjärde våningen befinner du dig i höjd med trädtopparna, eller över faktiskt om du tittar längre bort. Morgon- och förmiddagssolen kommer inte ha några retliga störningsmoment, förutom molnigare dagar då. Men då får du skylla på SMHI. Bland arkitekter och byggare brukar ett högt fristående hus som detta kallas punkthus. Att det är en fin utsiktspunkt dessutom får du på köpet.

Att bo på Gräshagen och Tokarp är att göra livet lätt för sig på många sätt. Gillar du skog och natur och långa promenader har du en fin kuperad terräng direkt ovanför huset. Den gamla banvallen till Ulricehamn passerar strax ovanför och är en livsnerv för hundägare, joggare och terrängcyklare som vill injicera friskluft lungorna och syre till hjärnan. Lägg till massor av stigar hit och dit, upp och ner bland svamp, hallon och blåbär. Utan att du vet ordet av kanske du hamnat uppe på Dumme mosse.

Snabbfakta
Adress Lovisagatan 199
Område Tokarp
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 77 kvm
Vån & Hiss 4 av 6 (Hiss finns)
Avgift 3.741 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten, TV & bredband
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Madelen Zackrisson

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 83
madelen@vastanhem.se
Läs mer

Hall

"Föreningen är väldigt offensiv, och får saker och ting gjorda. Lekplatserna precis renoverade, vi har fått nya ytterdörrar och trapphuset nymålat. Utan avgifterna har höjts."

Vardagsrum

Sovrum 1

"Buss nummer tre går var tionde minut, och du är inne på stan på 15 minuter. Vill du gå in så tar det 25-30 minuter till Högskolan där jag varit verksam."

Kök

Sovrum 2

"Lägenheten är väldigt väl utnyttjad, inga döda utrymmen, funktionellt på alla sätt och vis. En lägenhet som passar många tror jag, både äldre och yngre, med eller utan barn."

Badrum

"Att sitta på balkongen är som en naturteater; du ser hur naturen förvandlas runt omkring dig under året, och det finns aldrig något bra eller dåligt väder."

Balkong

Huset

"Att ha nära med bussen in till stan och jobbet var ett krav, men att du på bara fem-tio minuter är ute i skogen är bonus vi uppskattat otroligt mycket."

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2014. Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar och renoveringar som är utförda samt information som kan vara bra att ha med sig vid ett eventuellt köp.
Köket renoverades under 2012 av tidigare ägare har följande maskinell utrustning: induktionshäll, spisfläkt, ugn, diskmaskin samt kyl och frys. Köket och vitvarorna är från IKEA och installerades i samband med att köket renoverades. Kyl och frys är från Husqvarna.
Badrummet totalrenoverades 2016 av "Specialsnickerier i Huskvarna".
Lägenheten har ett fint ljus in under hela dagen. På balkongen kan du njuta av solen från morgon till tidig eftermiddag.
Till lägenheten följer ett rymligt lägenhetsförråd om cirka sex kvadratmeter. Förrådet är beläget uppe på vinden. Gemensam tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp finns i entréplan.
Det finns gemensamma utrymmen med snickarbod och datorrum. Om så önskas så finns det ett övernattningsrum att hyra för 100 kronor i månaden. På Lovisagatan 117 finns även ett fräscht gym att tillgå.
Parkeringsplatserna i föreningen fördelas enligt kösystem. Hyra för egen parkeringsplats på parkeringsdäcket är 50 kronor i månaden. Föreningen har även garageplatser för 150 kronor i månaden.
Com Hem levererar tv-kanaler samt telefonitjänster till föreningen. Ett grundutbud av kanaler ingår i avgiften. Ytterligare tjänster beställs direkt från Com Hem. Föreningen erbjuder även internet via företaget Conect och det ingår i avgiften.
Såväl trappstädning som trädgårdsskötsel ombesörjs av föreningen.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Lovisagatan 199
Område
Tokarp
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1980-83
Våningsplan
4 av 6 (Hiss finns)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
77 kvm (föreningens information)
Energideklaration
143 kWh/m2 och år
Månadsavgift
3.741 kr/mån inkl värme, vatten, TV och bredband
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Säljarnas kostnad för hushållsel och försäkring har under den senaste 12-månadersperioden uppgått till 370 kronor per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
KARTA