Lönnvägen 8, sju rum och kök

Obegränsat barntillåtet

Detta hus har tagit ett resolut steg från 60-talet rätt in moderniteten. Väggar har fallit och ljuset tagit fart i fina siktlinjer rätt igenom huset. Frågan är om det är huset i sig eller läget vid lekparken med "tullt-avstånd" för en tvååring, som är den största fördelen. Mer barntillåtet kan det inte bli, med tanke på att förskolan och lågstadiet ligger bara ett par hundra meter ovanför dessutom. Även lekparken är renoverad för bara något år sedan, med färgglada lekställningar som lockar ögat. Det vore konstigt om det inte blev spring i benen på barnen som växer upp här.

Nuvarande ägare har bott här sedan 1982 och flexibiliteten och användningen av rummen har ändrats många gånger. Fyra döttrar har vuxit upp här och tagit fart ut i livet. Ett gediget hus i grunden där alla de gamla kvaliteterna finns kvar med massor av förråd, hobbyrum, matkällare. Fyra sovrum som det är i dag, men det går att skapa fler om det behövs, och så har det varit genom åren när familjen växte. Ett av rummen i källaren skulle lätt kunna hyras ut till en student som ett fint tillskott på huskontot varje månad om du inte behöver rummet själv.

Snabbfakta
Adress Lönnvägen 8
Område Jöransberg
Bostadstyp 2-plansvilla med suterräng
Antal rum 7 rum och kök
Bo & biyta 144 + 88 kvm
Tomtareal 792 kvm
Byggår 1969
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

"Vi valde själva huset efter läget vid lekplatsen, och det har vi aldrig ångrat, det blev full fart med lekkompisar direkt när vi flyttade in."

Hall

Kök

"Det är verkligen ett socialt hus där vi längtar efter att ha gäster, barn och barnbarn på besök. Buffén har sin givna plats på köksön."

Matplats

Vardagsrum framför murstocken

"När barnen bodde hemma hade vi ytterligare två sovrum. Det går lätt att återskapa den rumsindelningen för den som behöver."

Vardagsrum bakom murstocken

Balkong

Badrum

"Vi har bott här ensamma länge, en inredningsintresserad och en ingenjör, och vi har kompletterat varandra väl i renoveringarna genom åren."

Sovrum 1

Sovrum 2

Gästtoalett

Allrum nedre plan

Sovrum 3

Sovrum 4 - Uthyrning

"Blåbär, vitsippor och liljekonvalj i massor hittar du på promenaderna ner i skogen utmed vätterbranten bort mot Carlfors Bruk."

Tvättstuga

Groventré

Källare

Garage

Trädgård

"Trädgården är lättskött som den är i dag, men kan så klart arrangeras med fler rabatter och odlingslådor om man vill. Persikoträdet är vi väldigt stolta över att det ger frukt här uppe."

Jöransberg

Jöransberg med "J" är ett bostadsområde som balanserar på södra Vätterbrantens kant med vild terräng ned mot Huskvarnas södra delar och jordbruksmark som tar vid bort mot Carlforsbruk. Mitt i bostadsområdet finns en stor öppen park som till stora delar sköts och utvecklas av områdets byalag som har cirka 300 hushåll som medlemmar. Just nu har klätterställningarna byggts om. Vintertid spolas skridskois på asfaltsplanen och pulkabacken fylls av kälkar och tefat, eller andra friktionsbefriade farkoster. På konstgräsplanen kan barn och vuxna spela tennis, fotboll, handboll, volleyboll eller innebandy.

I skogen finns en med gula käppar uppmärkt löpslinga på ca 5 kilometer. Skogens alla stigar ingår i ett finmaskigt nätverk som kan ta dig hela vägen bort till IKHP-stugan utan att du behöver springa, gå eller cykla många meter på asfalt. På vägen dit passerar du bland annat Huskvarna-fallet som kastar vattnet cirka 100 höjdmeter ner mot Vättern. Vackert i alla årstider.

Skolor och förskolor finns lite varstans här uppe på berget, Nordskogen, Stensholm, Fagerslätt, Hakarp bland annat. På den lilla närbutikens påsar står det Tempo; handla regelbundet där så finns den kvar när du som bäst behöver den. Att åka ner till sta'n en extra vända kostar en del, om du inte tar cykeln.

Jöransbergs Byalag har de varit en positiv kraft i området sedan ca 40 år tillbaka. I princip alla hushåll är medlemmar och stöttar en mycket uppskattad verksamhet som gör det möjlig att genomföra många kul aktiviteter under året, inte minst vid påsk och valborg. Den som vill hitta på projekt som kan komma fler till glädje här uppe, kan göra det med bra stöd av Byalaget. Bli medlem direkt du flyttar hit!

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har ägt fastigheten sedan 1982. Nedan följer en kortare sammanställning av de förbättringar som utförts under de senaste åren samt annan info som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Större renoveringar under senare år är; tilläggsisolering 1983, ombyggnad av entré 1999, bergvärmeinstallation 2000, byte av yttertak 2001, byte av el på entréplan 2003, byte av rörstammar på entréplan 2003, kök 2003, badrum på entréplan 2003, duschrum nedre plan 2007 samt fönsterbyte 2009. (Komplett lista över samtliga renoveringar utförda av nuvarande ägare finns specificerad i lista som bifogas frågelistan bland dokumenten)
Köket renoverades som nämnt ovan 2003 av Pålssons Bygg. Vitvarorna i köket kommer i huvudsak från Whirlpool och installerades även dessa 2003. Kyl, frys och diskmaskin kommer från Electrolux respektive Miele och installerades 2018.
Tvättmaskinen som står i tvättstugan installerades 2018.
1990 utfördes en radonmätning i sovrummen som är belägna i suterrängplanet. Resultatet visar på en radondotterhalt under 50 Bq/m3 EER. Korttidsmätningen genomfördes innan den mekaniska ventilationen i suterrängplanet installerades. Protokoll bifogas till beskrivningen.
Den öppna spisen i allrummet på nedre plan provtrycktes 2003. Säljarna använder båda eldstäderna regelbundet under årets kalla månader.
Huset är anslutet till Jönköpings stadsnät, Wetternet. Läs gärna mer på wetternet.se för mer information om utbudet av tjänster.
I badrummet på entréplan samt i allrummet och "Sovrum 3" på nedre plan finns vattenburen golvvärme.
Solen går upp på husets framsida och ner på baksidan.
I köpet ingår robotgräsklipparen från Husqvarna, samtliga persienner, lamellgardiner, rullgardiner, lampor över köksö, hylla för kokböcker samt garderobsinredning.
Visa mer

Planritning

Situationsplan

BOSTAD
Adress
Lönnvägen 8
Område
Jöransberg
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
7 rum och kök
Bo & biarea
144 + 88 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 792 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass C , 51 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA