Linnégatan 16A, tre rum och kök

Linnés blomsterhörna

Vi har fått förmånen att lära känna ännu ett vackert hem här i Jönköpingstrakten med visning inom kort. Maila info@vastanhem.se om du önskar ytterligare information redan nu.Söder, väster, norr. Högst upp, fönster på tre håll, sol över allt och du har hela gaveln för dig själv. Med så mycket glasyta är det som ett halvt växthus. Det är inte långsökt att påstå att det är ett himmelrike för gröna växter, och fönstren har kvar sina minst sagt stabila fönsterbrädor sedan byggåret på 1930-talet. Ung eller gammal, det lär inte bli svårt att trivas även för människor.

Här har du en av Huskvarnas ljusaste lägenheter, i utmärkt renoverat skick med all de gamla insignierna på plats: gamla innerdörrar, gamla parketten, lite högre lister vid golvet och fina inbyggda garderober. I köket är det mesta nytt men renoverat med finkalibrerad känsla för husets ålder och själ. Badrummet är också helt nytt, med en känsla av internationellt lyxhotell. Magi.

Snabbfakta
Adress Linnégatan 16A
Område Huskvarna
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 75 kvm
Vån & Hiss 3 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 2.901 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten, kabel-TV & bredband
Pris 1.700.000 kr eller högstbjudande
Visning

Visning hålls om

13 dagar


Visning 29 september
Öppen visning. Välkomna!


Samt 30 september
Öppen visning. Välkomna!


Intresseanmälan
Mäklare

Rrezarta Veliqi

Reg Fastighetsmäklare
036- 333 60 85
rrezarta@vastanhem.se
Läs mer

Förening

Hall

"Den långa promenaden går utmed Vättern i ena eller andra riktningen; den korta går bort till Mjölkafållan med alla blommande körsbärsträd."

Kök

Badrum

"Lägenheten har kvar det mesta av det gamla, och det är medvetna val som är gjorda vid renoveringen. Golven har vi varit väldigt måna om."

Rum

"Vi har haft matgruppen även i det lilla rummet vilket också går väldigt bra, lite beroende på hur stort bord du har."

Vardagsrum

"Balkongen en halvtrappa ner mot gården är allas och är bra både för morgon kaffe och ställa ute mat som behöver kylas av."

Sovrum

"Här är alla måna om sitt boende och omtänksamma om varandra. Här finns drivet som är så viktigt för en bostadsrättsförening."

Huset

"Det är en bra förening som sköter sitt hus långsiktigt, ekonomin på samma sätt. Jag har själv varit med i styrelsen."

Innergård

"Gårdarna mellan husen är så luftiga, och soliga nästan hela dagen. Sittmöbler finns, eller så brer du ut filten på gräset."

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2014. Nedan följer en kortare sammanfattning av den information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Badrummet totalrenoverades under 2012 av Badhuset där även golvvärme installerades och är elburen.
Under 2014 målade nuvarande ägare om samtliga väggar och tak.
Köket totalrenoverades under 2017 av Fredrik Andersson på Profilkök AB och har följande maskinell utrustning: inbyggd kyl/frys (IKEA), integrerad diskmaskin (IKEA), spisfläkt (IKEA), induktionshäll (IKEA), ugn (IKEA) och mikrovågsung (Zanussi). Samtliga vitvaror förutom mikrovågsugnen köptes in 2017. Inköpsåret på mikrovågsugnen är osäker.
I vardagsrummet njuter man av solen från förmiddag tills den går ner. I köket njuter man av de sista soltimmarna sent på eftermiddagen, precis lagom till kvällsmaten.
Jordfelsbrytare finns installerad.
Till lägenhet hör två källarförråd och ett vindsförråd.
I källaren finns en gemensam tvättstuga, cykelförråd och hobbyrum.
Com Hem står som leverantör avseende mediatjänster till föreningen. I avgiften ingår ett grundutbud av TV-kanaler samt bredband (100/10 Mbit).
Föreningen har inte planerat att göra några större reparationer (kontrollerat med ordförande 2019-08-23).
Under de senaste fem åren har föreningen valt att höja månadsavgiften med 2% varje år på grund av inflationen.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Linnégatan 16A
Område
Huskvarna
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1937
Våningsplan
3 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
75 kvm (föreningens information)
Energideklaration
115 kWh/m2 och år
Månadsavgift
2.901 kr/mån Värme, vatten, kabel-TV och bredband
Pris
1.700.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 1
Nuvarande ägare har inte bott i bostaden permanent utan bott under vissa dagar i veckan (veckopendling). De har haft följande driftkostnader: hushållsel på cirka 125 kr/mån och hemförsäkring på cirka 108 kr/mån.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
FÖRENING
Typ
Bostadsrättsförening
Förening
Brf Linnéa

Bostadsrättsföreningen Linnéa i Huskvarna äger fastigheten Jönköping Göta 4, vilket omfattar ett trevånings bostadshus innehållande av 17 lägenheter. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt till medlemmarna inom föreningen.

Föreningen har en mycket väl underhållen byggnad och har under åren löpande utfört reparationer efter behov. Den 30-åriga underhållsplanen följs mycket noggrann och uppdateras varje år. Under 2020 finns beslut om att installera en värmeväxlare vilket redan är budgeterat och kommer inte att påverka månadsavgiften. Nedan följer vad som gjorts under det senaste åren:

2019 - byte av samtliga lampor i förråden på vinden, ny el på vinden samt byte av samtliga fönster i källare och på vinden.

2018-2019 - byte av samtliga fönster i källare och på vinden, inplåtning av skorstenar och skyddsluckor, målning av balkonger samt byte av trätrall på balkonger, fiber installerat till huset.

2017-2018 - ny el på vinden, byte av samtliga lampor i förråden på vinden, byte av alla lampor i gemensamma utrymmen till LED med sensorer, byte av utebelysningen och inoljning och uppfräschning av entrédörrar.

2008 - rörinfodring (Proline)

Nere i källaren finns en gemensam tvättstuga med tvätt- och torkmöjligheter. Dessutom ett hobby- och cykelrum. Samtliga lägenheter har förråd i källaren och på vinden.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av föreningen medan den tekniska förvaltningen sköts av HSB. Trappstädningen sköts av föreningens medlemmar.

Ekonomin i föreningen bedöms som mycket god och stabil. Vid utgången av 2018 var belåningen per kvadratmeter lägenhetsyta cirka 350 kronor vilket är att anse som extremt lågt. Månadsavgifterna höjs med 2% varje år och har gjorts de senaste fem åren.

Innergården är mycket välskött och här är det fritt fram till att slå sig ned för att umgås. Gårdsmöblerna som står ute tillhör föreningen. Medlemmarna kan även nyttja balkongen mellan våning två och tre. Inga åtaganden belastar föreningens medlemmar vad gäller klippning av gräs eller snöröjning. Två städdagar planeras in varje år där bostadshuset och gården städas av medlemmarna gemensamt.


Com Hem levererar bredband (100/10 Mbit) och ett grundutbud av TV-kanaler till fastigheten. Com Hems mediatjänster ingår i månadsavgiften.

Parkering för de boende sker på kringliggande gator, och kommunens boendeparkering tillämpas i området.

Bostadshuset är fullvärdesförsäkrad hos If Skadeförsäkring.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Ventilation
Självdrag
Andel i föreningen
6.282 %
Lägenhetsnummer
3
DOKUMENT
KARTA