Lindallévägen 17, tio rum och kök

I ekarna och rosornas kvarter

Det heter inte Rosenlund av en slump. Och i just dessa kvarter har du bara ett knoppkast bort till rosariet med sina hundratals olika färg- och doftsorter av kärlekens blomma. Detta hus har också begåvats med direkt närhet till den lövskog som tar fart på sandbankarnas sluttning upp mot högsta punkten. Månghundraåriga ekar som grannar och stigar och gångvägar inpå knuten, rätt in i naturreservatet.

Detta hus har också smittats av kärlekens blomma, och vårdats ömt genom väldigt många år. Nuvarande ägare har bott här sedan mitten på 50-talet då huset byggdes. Huset har också gjort en remarkabel klassresa, och vuxit en halvgång till, och kan ståta med en liten motionsbassäng i ett till vardagsrummet gränsande poolrum. Magnifik takterrass och året-runt isolerad vinterträdgård en trappa upp och stora gästrum med uteplats i souterrängplanet.

Stora sällskapsytor nere gör det offentliga rummet mycket behagligt, med rymd, ljus och luft i kubik och kvadrat. Huset är i mycket gott skick, när det gäller yttre och inre funktioner. Ytskikten är såklart inte efter senaste trendspröt, men det finns många genuina detaljer att ta till vara. Bland annat ett vackert parkettgolv i nästan hela nedervåningen, vackert trappräcke i solid teak, badrum i ljus marmor med mera. Men den som vill flyttar rätt in i ett fullt fungerande hus. Bara att ställa soffan på plats och ta fram badkläderna.

Snabbfakta
Adress Lindallévägen 17
Område Rosenlund
Bostadstyp 1½-plansvilla med inrett souterrängplan
Antal rum 10 rum och kök
Bo & biyta 239 + 79 kvm
Tomtareal 780 kvm
Byggår 1954
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Trädgården

Stensatt uteplats i väster

Huvudentré

"Det finns många genuina detaljer att ta till vara. Bland annat ett vackert parkettgolv i nästan hela nedervåningen."

Kök

Matsal

Vardagsrum

Allrum intill vardagsrum

Balkong i väster

"Ytorna i huset är verkligen fantastiska! Här i markplanet kan man ha 50-60 gäster utan att det blir trångt, och en trappa upp har vi det lugna familjeplanet."

Poolrum - relax

Gäst-WC

Sovrum 1 - bibliotek

Sovrum 2

"Den stora tillbyggnaden i början av 70-talet var oerhört omfattande; då växte både poolen och takterassen fram."

Arbetsrum - kontor

Vinterträdgård

Takterass i söder och väster

Badrum på ovanvåning

"Badrummet gjordes i ordning i början av 90-talet, med stort fokus på internationell klass och fina material."

Sovrum 3 - klädvårdsrum

Sovrum 4

Gästrum i souterrängplan

Sovrum 5 i souterrängplan

"Även här nere växte huset vid utbyggnaden, de här två stora tonårsrummen fanns till exempel inte från allra första början."

Sovrum 6 i souterrängplan

Groventré - pannrum

Dusch - bastu i souterrängplan

Tvättstuga

Garage

Garaget ligger i huset, men har ingen egen ingång direkt i huset, men precis bredvid garageporten har du också ingång till pannrummet.

Omgivning

Mäklaren informerar
Huset har varit i samma ägares händer ända sedan byggåret 1953. Nedan följer en kortare sammanfattning av vad som gjorts under de senare åren.
1973 - Tillbyggnad av huset i samtliga tre plan. I souterrängplanet längst ned växte två stora sovrum med egna utgångar till trädgården fram, i markplanet tillkom allrummet intill vardagsrummet samt poolrummet och i det översta planet expanderades huset med kontor, vinterträdgård och takterass. Poolen är gjuten i vattentät armerad betong och prydliga konstruktionsritningar finns från denna tid då bygglovet godkändes. All poolutrustning är samlad i pannrummet och 2015 byttes pump och filter ut till moderna apparater.
1991 - Mätning av radon med resultatet 50 radondöttrar, vilket med dagens värde motsvarar 100 Bq. Rekommenderat gränsvärde för radon är 200 Bq.
2007 - Installation av luft/vatten-värmepump från Autoterm (Aeromax 17 med en 300 liters Strömsnäspanna kopplad).
2009 - Installation av mekanisk till/frånluft i souterrängplanet. Aggregatet från Komfovent (Komfovent RECU 1200VW) sitter i garaget.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Lindallévägen 17
Område
Rosenlund
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
10 rum och kök
Bo & biarea
239 + 79 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 780 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass E , 81 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA