Lillsvängen 16, sju rum och kök

Socialt och liberalt

Ofta kan små justeringar få stor utväxling. Men i det här fallet har en ordinär villa från slutet av 60-talet scenförändrats totalt med några väl valda uppdateringar. Här har öppenheten bejakats både framåt och bakåt kan man säga. Väggar har fallit, ytor släppts fria och dörröppningar dubblats. Resultatet är välkomnande som en stor öppen famn; först och främst för familjen själv alla dagar i veckan, men så klart också när gästerna är i antågande.

Läget är bästa tänkbara när det gäller att vara barntillåtande. Inte bara längst in på liten gata med stor vändplan. Här har du dessutom en klängig lekplats som närmsta granne vilket kommer bli en magnetisk mötesplats för kvarterets alla barn och få dem att lämna snappar och chattar, poddar och paddor. Vill du komma ner till Vättern är det en smidig promenad ner till Sjöåkra och bort mot Domsand och Vidablick.

Snabbfakta
Adress Lillsvängen 16
Område Bankeryd
Bostadstyp 1-plansvilla med källare
Antal rum 7 rum och kök
Bo & biyta 120 + 140 kvm
Tomtareal 1042 kvm
Byggår 1971
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Entré

"En hel del väggar har fallit för att åstadkomma den hypersociala ytan uppe. Redan från entrén har du full koll in i vardagsrum och kök."

Vardagsrum

Kök

"I vardagsrummet har du kaminen i blickfånget direkt, men den lär värma hela den öppna volymen ovanför hallen."

Matplats

Uterum

TV-rum

"Sola, sova, äta, läsa, vad du än pysslar med här på baksidan så sitter du väldigt skyddat och i lä från huset."

Toalett

Sovrum 1

"Antingen barnen leker på baksidan eller på lekplatsen på framsidan har du bra uppsikt över vad som händer runt huset."

Sovrum 2

Sovrum 3

"Körsbärsträdet är fantastiskt! Värdens bästa gung- och klätterträd och blomningen är otrolig."

Hall - Allrum

Tv-rum - Arbetsrum

Sovrum 4

"Ett rejält badrum med gott om plats för alla, inklusive badankor och vattenpistoler. Badkar med masserande strålfunktion och separat dusch."

Badrum

Dressingroom

"Dressingroomet i källaren är ett smart helhetsgrepp på kläder, tvätt och bad. Allt på ett ställe och du slipper kånka runt i huset med nytvättade kläder."

Tvättstuga

Uteplats baksida

Spabad

Gäststuga

Uteplats framsida

"Vill du komma ner till Vättern är det en smidig promenad ner till Sjöåkra och bort mot Domsand och Vidablick."

Garage

Område

Vill du ut på äventyr så är backen upp mot Nyarp och löp-spåren där närmast. Sen har du hela naturområdet runt Vidablick och Domsand att utforska bara en bit bort. Där tar kilometervis med stigar dig fram och tillbaka över åar och blåbärstuvor. Om du vill så går du ända upp till Habo och Munkaskog om benen är villiga utan att nöta asfalt i onödan. Mot Trånghalla och Jönköping samma sak. Badstranden vid Domsand är flitigt använd av Bankeryds barnfamiljer.
Matsäcken skaffar du på Coop eller Ica vid rondellen mitt i Bankeryd, och du går dit och dän på 25 minuter, kanske längre om kassarna är tunga och du behöver vila. Du har all grundservice du kan behöva i vardagen: vårdcentral, kyrkor, frisör, pizzeria, folktandvård, skolor, förskolor, äldreomsorg. Alltså ingen större anledning att lämna Bankeryd i onödan.

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2013. Nedan följer en kortare sammanfattning av utförda förbättringar, både nuvarande och tidigare ägares, samt även annan information som kan vara bra att ha med sig vid köp.
En helt ny värmeanläggning installerades av de tidigare ägarna 2005. Bergvärmeinstallationen utfördes av det välrenommerade Bankerydsföretaget, AB Kyl & Värmepumpar.
Köket helrenoverades 2005, också av tidigare ägare. Nuvarande ägare har sedan bytt flertalet vitvaror och gjort vissa övriga kompletteringar. Vitvaror är: Fläkt från Siemens 2005, induktionshäll, inbyggd varmluftsugn båda Siemens från 2010. Micro, kyl och frys från Siemens byttes 2017 samt hellintegrerad diskmaskin från Electrolux, också 2017.
2010 byttes samtliga fönster och fönsterdörrar på entréplan till energisnåla 3-glasfönster. Fönstren i entrén byttes ej.
Badrummet i källarplan totalrenoverades också 2010 och har vattenburen värme i golvet. Bubbelbad och generös duschplats känns riktigt lyxigt!
Toaletten på entréplan renoverades året efter, 2011, med inredning från Aspen. Golvvärme även här, elburen.
Samtliga väggar och tak i huset gicks över och målades under 2014-15.
I källarplan lades en ny heltäckningsmatta in 2015.
2016 lades nya golv in i entrén och samtliga tre sovrum på entréplanet.
Tvättmaskin, Miele och torktumlare, Siemens i tvättstugan, är bytta 2017 respektive 2018.
Uteplatsen på husets baksida förstorades 2017 och samtidigt monterades ett stort exklusivt utespa med plats för 6 personer. Badet hålls varmt åren runt och är dessutom extraisolerat för extra låg energiförbrukning.
2017 fräschades gäststugan/varmförrådet upp med nytt golv och målning. Stugan är isolerad och har el indragen samt radiator för uppvärmning.
Uterummet är ca 25 kvm stort och har öppningsbara glaspartier på två av väggarna. Med infravärmarna igång kan du använda rummet när du vill under året!
Fastigheten är ansluten till Wetternets öppna fibernät för en framtidssäkrad uppkoppling. Läs gärna mer på www.wetternet.se.
Visa mer

Planritning

Tomtkarta

BOSTAD
Adress
Lillsvängen 16
Område
Bankeryd
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
7 rum och kök
Bo & biarea
120 + 140 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 1042 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
56 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA