Lillgatan 44B, två rum och kök

Ljusnande framtid

Det enkla är oftast det sköna, och det sköna hemmet ha vi lärt oss börjar nästan alltid med ett fint golv. Ju äldre och enhetligare desto bättre. Här möts du av gammalt plankgolv redan i hallen, vilket inte är så ovanligt i och för sig, men du upptäcker snart att det fortsätter även in i sovrum, kök och i vardagsrum. Inte slipat och vitbalanserat på några år nu, men det får känslorna att tina upp och ljusna.

Lägenheten ligger tre trappor upp med fönster åt både öster och väster, så du kan räkna med att både morgonsolen och kvällssolen hittar in, vilket inte är så konstigt, för det är ju samma sol. Kök och badrum bra i ordning. Balkongen sitter perfekt på kvällssolssidan, med ett kepstätt tak som gör att du även klarar en regnskur i augusti.

Snabbfakta
Adress Lillgatan 44B
Område Liljeholmen
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Bo & biyta 46.3 kvm
Vån & Hiss 3 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 3.323 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten, kabel-TV, bredband (100 Mbit) & IP-telefoni
Pris 1.600.000 kr eller högstbjudande
Visning

Visning hålls om

3 dagar


Visning 17 november kl. 14:45 - 15:15
Öppen visning. Välkomna!


Intresseanmälan
Mäklare

Rrezarta Veliqi

Reg Fastighetsmäklare
036- 333 60 85
rrezarta@vastanhem.se
Läs mer

Hall

"Med så nära till allt har jag enkelt både kunna jobba och plugga samtidigt."

Vardagsrum

Balkong

"Balkongen är ju väldigt stor, och det går att glasa in vilket några i huset har gjort."

Kök

Sovrum

"Jag springer gärna runt Rocksjön, det blir en lagom runda härifrån och genom Liljeholmsparken."

Badrum

"Förra sommaren gick man bara ner i bikinin till stranden och tog sig ett bad när det blev för varmt."

Förening

Huset

"Att bo så nära stranden ger rätt mycket semesterkänsla på sommaren. Det är mycket folk ute, och det händer alltid något."

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2015. Nedan följer en kortare sammanfattning av information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Kökets maskinella utrustning består av följande; ugn, fläkt, mikrovågsugn och kyl/frys.
Badrummet är renoverat och arbetet är utfört av Lofthammars Bygg AB.
Solens första strålar träffar köket från tidig morgon och håller sig kvar fram till lunch. På balkongen njuter man av solen från tidig eftermiddag till sen kväll.
Telia är föreningens leverantör av mediatjänster. Fiber finns indraget.
Till lägenheten följer det två förråd. Ett förråd är beläget på vinden och mäter cirka tio kvadratmeter och det andra förrådet i källaren mäter cirka tre kvadratmeter. Önskas ytterligare förvaringsutrymme kan fler förråd hyras av bostadsrättsföreningen.
I källaren ligger en stor tvättstuga med två tvättmaskiner, två torktumlare och mangel. I torkrummet intill finns även ett torkskåp. Tvättiderna sträcker sig från klockan 07 till klockan 22 på kvällen. I huset bredvid finns en mindre tvättstuga som även den är tillgänglig för föreningens medlemmar. I denna tvättstuga gäller samma tvättid (07-22) men kortare tvättpass. Här finns en styck tvättmaskin och en torktumlare. I källaren finns även rum för cykelförvaring.
I området finns gott om parkeringsmöjligheter i den direkta närheten till bostaden och som boende här har man rätt till boendeparkering i området Liljeholmen via Jönköpings kommun.
Föreningen har beslutat att byta avloppsstammarna i källaren, vilket planeras att göras under 2020. En höjning om 2% har diskuterats, men för närvarande finns inga beslut tagna om avgiftsändring (kontrollerat med ordförande 2019-10-16).
Visa mer
BOSTAD
Adress
Lillgatan 44B
Område
Liljeholmen
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1941
Våningsplan
3 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
46.3 kvm
Energideklaration
Energiklass E , 117 kWh/m2 och år
Månadsavgift
3.323 kr/mån Värme, vatten, kabel-TV, bredband (100 Mbit) och IP-telefoni
Pris
1.600.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 1
Nuvarande ägare har haft följande driftkostnader: Hemförsäkring på cirka 177 kr/mån och hushållsel på cirka 170 kr/mån.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
FÖRENING
Typ
Bostadsrättsförening
Förening
Brf Jönköpingshus nr 1

Bostadsrättsföreningen Jönköpingshus nr. 1 äger fastigheten Falken 2 & 3 i Jönköping. På fastigheten finns två flerbostadshus med totalt 41 bostadsrätter. Lägenheterna fördelar sig enl. följande; 5 st 1 rum & kök, 11 st 2 rum & kök, 25 st 3 rum & kök.

Föreningens fastighet är mycket välunderhållen med bl.a. källarrenovering 2014, takbyte 2007, tillbyggnad av balkonger 1995, fönsterbyte 1993, badrumsrenovering 1987 samt fasadrenoverring 1983.

I dagsläget finns inga större fastighetsrenoveringar planerade och vilket göra att man ser positivt på den framtida ekonomiska utvecklingen. Föreningen gjorde en avsättning till underhållsfonden för verksamhetsåret 2017-07-01 - 2018-06-30 med 198 tkr. Enligt underhållskostnaderna för de kommande 30 åren motsvarar en årlig genomsnittlig kostnad på 167 tkr.

Föreningens långfristiga skulder uppgick till dryga 3,5 miljoner kronor vilket är 1 734 kr/kvm och anses som mycket attraktivt och lågt. Efter att ha antagit budgeten för det kommande verksamhetsåret har styrelsen beslutat om att höja årsavgiften med 2% från och med 2018-07-01. Årsavgiften uppgick i genomsnitt till 797 kr/kvm/år.

Räntekostnaderna har minskat p.g.a. sänkta räntekostnader i samband med omsättning av ett lån.

Telia levererar levererar idag föreningens mediatjänster genom en fiberkabel. Ett grundutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften.

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar och bostadsrättstillägget ingår.

Bostadsrättsföreningen är medlem i Intresseförening för Riksbyggens bostadsrättsföreningar i Jönköpings län. Föreningen äger via garantikaptialbevis andelar i Riksbyggens ekonomiska förening. Det innebär att föreningen kan ta del av eventuell utdelning från Riksbyggens resultat. Utöver utdelning på andelar kan föreningen även få återbäring på köpta tjänster från Riksbyggen.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
Ventilation
Självdrag
Andel i föreningen
2.26901 %
Andel av årsavgift
2.29281 %
Lägenhetsnummer
215001002-0038
DOKUMENT
KARTA