Lillgatan 44A, tre rum och kök

Lillgammal klassiker

Vi har fått förmånen att lära känna ännu ett vackert hem här i Jönköpingstrakten med planerad visning efter sommaren. Maila gärna ansvarig mäklare om du önskar ytterligare information.

Välkommen till denna stora lilla lägenhet på lugna gatan. Här har du lika nära till stranden som till parken, och möjligheten att skapa ett alldeles eget litet grönområde på balkongen. Trägolvet är genomgående i alla rum och ger en naturlig mjukhet till både fötter och öga.

De femtiofyra kvadratmetrarna känns oväntat rymliga, och om du vill och behöver så kan du låta matrummet bli ytterligare ett sovrum om familjens sammansättning talar för det. Eller ett eget rum till gäster, eller en inneboende studiekamrat? Ja, här finns alla möjligheter. Solen letar sig in i köket till frukost, från lunch till sen kvällsmat är den på balkongen. Gör den sällskap, vettja!

Snabbfakta
Adress Lillgatan 44A
Område Liljeholmen
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 54 kvm
Vån & Hiss 1 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 3.828 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten, kabel-TV, bredband (100 Mbit) & IP-telefoni
Pris 1.750.000 kr eller högstbjudande
Visning

Visning hålls om

20 dagar


Visning 30 augusti


Samt 31 augusti


Intresseanmälan
Mäklare

Rrezarta Veliqi

Reg Fastighetsmäklare
036- 333 60 85
rrezarta@vastanhem.se
Läs mer

Förening

Hall

En halv trappa upp från gatan, och ett steg in så är du på plats i ditt nya hem. Hallen knyter ihop lägenhetens alla rum, och ljuset flödar in från både öster och väster. Ja, norr också, om badrumsdörren skulle stå på glänt.

"Jag har verkligen trivts här. Det kändes direkt som ett hem."

Vardagsrum

Ett riktigt trivsamt vardagsrum med plats för en rejäl och mysig soffa eller nättare möblemang i flera delar – valet är helt och hållet ditt. Om du väljer att göra om matrummet till ett sovrum så har du plats för ett generöst matbord här. Balkongen öppnar upp möjligheterna ytterligare, förstås.

Balkong

Ljumna kvällar fortsätter vardagsrummet ut på balkongen, och vips har du ett par bjussiga kvadratmeter till att hänga på. Västerläget gör kvällen lång, och här kan du skapa din egen lilla oas; om det blir en frodig växtzon eller stilren loungeyta är upp till dig.

Kök

Ett riktigt arbetskök, anpassat för långa, trevliga sejourer bland grytor och råvaror. Sedan är det bara att sätta allt kladdigt i diskmaskinen som göms bakom en av luckorna. Renoverat 2014 – och med stort fönster och perfekt ljusflöde.

"Bussarna går precis runt hörnet – ettan tar man från Östra Storgatan och tvåans hållplats ligger intill Liljeholmsparken. Det är himla smidigt, faktiskt."

Matrum

Direkt intill köket gömmer sig matrummet. Idag är det ju vanligt att man väljer att ta ner väggar och öppna upp hej vilt för att få stora, rymliga och ljusa kök. Det är fint, förstås, men det är något visst med att ha det uppdelat också. Här får du både arbetskök där du kan jobba fritt medan matplatsen alltid är lugn och ren från stök och disk. Samtidigt är det ju bara några steg dem emellan. Och du är bara en dörr bort från ytterligare ett sovrum, om du behöver det.

"Det är lite extra högt i tak, det ger extra rymd tycker jag."

Sovrum

Lugn och ro är väl ledorden här. Tyst och stilla mot innergården, gott om utrymme att sträcka ut dig på, liksom alla möjligheter att stänga till och skärma av. Ja, fönstren vetter åt öster, vilket gör sovmorgnarna extra behagliga. Garderoberna rymmer ett och annat, och om du behöver så finns det ytterligare plats för andra förvaringslösningar, men vi tror att du kommer långt med garderoberna som är på plats.

Badrum

Påfallande ljust badrum, med en fantastisk fönsterbänk i natursten. I övrigt ett enkelt rum med det du behöver när allt kommer omkring. Om du på sikt skulle ta dig för en badrumsrenovering så kan rummet ta ytterligare lite plats ut mot hallen.

"Mataffären ett par kvarter bort har verkligen utvecklats! Det är smidigt att den är så nära. Det finns parkering att hyra i samma hus om man vill också."

Omgivning

Ett av stans härligaste lägen! Rakt över Östra Storgatan ligger Vätterstranden, med stora gräsytor, promenadväg längs vattnet, grillplatser och bad. Gångavstånd till ishall och badhus liksom in till Öster med butiker och restauranger. Naturreservatet vid Rosenlundsbankarna ligger också en kort bit bort om du vill springa en sväng. Åt andra hållet ligger Liljeholmsparken, med glass och minigolf och härliga grönområden. Alltihop på behändigt avstånd.

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2016. Nedan följer en kortare sammanfattning av den information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Under hösten kommer bottenstammarna (de horisontella) att bytas. I samband med stambytet kommer tvättstuga och källargolv att fräschas upp. Bytet att bottenstammarna kommer inte att påverka månadsavgiften vilket göra att man ser positivt på den framtida ekonomiska utvecklingen. Kontrollerat med ordföranden 10/8-20.
År 2014 totalrenoverades köket, och det köptes in på Epoq. Kökets maskinella utrustning består av följande; ugn (Electrolux), induktionshäll (Witt), spisfläkt (Electrolux), integrerad diskmaskin (Bosch) och kyl/frys (Samsung). Vitvarorna är genomgående från 2005 förutom den kombinerade kylen/frysen som sattes in 2010.
Friskluftsdon (intag) i sovrum och ventil för vattenavstängning i badrum installerades under 2019.
Solens första strålar träffar köket från tidig morgon och håller sig kvar fram till lunch. På balkongen njuter man av solen från tidig eftermiddag till sen kväll.
Telia står som föreningens leverantör av mediatjänster. Fiber finns indraget.
Till lägenheten följer två förråd. Vindsförrådet mäter cirka sjutton kvm och källarförrådet cirka fyra kvm. Önskas ytterligare förvaringsutrymme kan fler förråd hyras av bostadsrättsföreningen.
I källaren finns en stor tvättstuga med två tvättmaskiner, två torktumlare och mangel. I torkrummet intill finns även ett torkskåp. Tvättiderna sträcker sig från klockan 07 till klockan 22 på kvällen. I huset bredvid finns en mindre tvättstuga som även den är tillgänglig för föreningens medlemmar. I denna tvättstuga gäller samma tvättid (07-22) men kortare tvättpass. Här finns en styck tvättmaskin och en torktumlare. I källaren finns även rum för cykelförvaring.
I området finns gott om parkeringsmöjligheter i den direkta närheten till bostaden och som boende här har man rätt till boendeparkering i området Liljeholmen via Jönköpings kommun.
Till lägenheten hör garderoberna i hall och sovrum.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Lillgatan 44A
Område
Liljeholmen
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1941
Våningsplan
1 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
54 kvm (föreningens information)
Energideklaration
Energiklass E , 117 kWh/m2 och år
Månadsavgift
3.828 kr/mån Värme, vatten, kabel-TV, bredband (100 Mbit) och IP-telefoni
Pris
1.750.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 1
Nuvarande ägare har haft följande driftkostnader: Hemförsäkring på cirka 177 kr/mån och hushållsel på cirka 170 kr/mån.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Snarast eller enligt ö.k.
FÖRENING
Typ
Bostadsrättsförening
Förening
Brf Jönköpingshus nr 1

Bostadsrättsföreningen Jönköpingshus nr. 1 äger fastigheten Falken 2 & 3 i Jönköping. På fastigheten finns två flerbostadshus med totalt 41 bostadsrätter. Lägenheterna fördelar sig enl. följande; 5 st 1 rum & kök, 11 st 2 rum & kök, 25 st 3 rum & kök.

Föreningens fastighet är mycket välunderhållen med bl.a. källarrenovering 2014, takbyte 2007, tillbyggnad av balkonger 1995, fönsterbyte 1993, badrumsrenovering 1987 samt fasadrenovering 1983. Föreningen planerar att byta bottenstammarna (de horisontella) i källaren och i samband med detta kommer tvättstuga samt källargolv kommer att fräschas upp. Bytet att bottenstammarna kommer inte att påverka månadsavgiften vilket göra att man ser positivt på den framtida ekonomiska utvecklingen. Föreningen gjorde en avsättning till underhållsfonden för verksamhetsåret 2017-07-01 - 2018-06-30 med 198 tkr. Enligt underhållskostnaderna för de kommande 30 åren motsvarar en årlig genomsnittlig kostnad på 167 tkr.

Föreningens långfristiga skulder uppgick till dryga 3,5 miljoner kronor vilket är 1 734 kr/kvm och anses som mycket attraktivt och lågt. Årsavgiften uppgick i genomsnitt till 797 kr/kvm/år.

Räntekostnaderna har minskat p.g.a. sänkta räntekostnader i samband med omsättning av ett lån.

Telia levererar levererar idag föreningens mediatjänster genom en fiberkabel. Ett grundutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften.

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar och bostadsrättstillägget ingår.

Bostadsrättsföreningen är medlem i Intresseförening för Riksbyggens bostadsrättsföreningar i Jönköpings län. Föreningen äger via garantikaptialbevis andelar i Riksbyggens ekonomiska förening. Det innebär att föreningen kan ta del av eventuell utdelning från Riksbyggens resultat. Utöver utdelning på andelar kan föreningen även få återbäring på köpta tjänster från Riksbyggen.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
Ventilation
Självdrag
Andel i föreningen
2.72532 %
Andel av årsavgift
2.66403 %
Lägenhetsnummer
215001002-0022
DOKUMENT
KARTA