Liljeholmsgatan 3E, två rum och kök

Ädel tvåsamhet vördad och vårdad

Nu är vi här igen, i en av stans absolut charmigaste föreningar. Ett solitt och robust stenhus som fått bästa tänkbara resa mot framtiden. Ett hus som uppenbarligen har en så stark personlighet att dess invånare vördar och vårdar sitt hus med näst intill religiös nit. Västanhem har haft förmånen att förmedla några av dessa lägenheter och kan konstatera att även dessa var för sig, vårdats med samma aktsamma nit.

Denna tvårumslägenhet med pampig entrédörr och rummen i fil mot söder har de flesta attributen bevarade kan vi lova: tidstypiska dörrar, plankgolv och lister. Kolla in de djupa fönsternischerna som är vinklade för att öppna upp infallsvinkeln för ljuset. Kök och badrum är dock av nyare datum kan vi tryggt lova. Från köket har du dessutom god uppsikt över gårdslivet; under den ljusare och varmare årstiden kan du alltid räkna med någon typ av samkväm. Fredagar är det full fyr i grillen, och föreningen står för grillkolen.

Snabbfakta
Adress Liljeholmsgatan 3E
Område Liljeholmen
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Bo & biyta 59 kvm
Vån & Hiss 3 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 2.351 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-TV
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Trapphus

"Skulle vi byta ytterdörrarna, skulle vi göra det med rätt dörrar och rätt känsla, så lika de ursprungliga som möjligt. Så blev det också."

Hall

Sovrum

"I de gamla fönstren ser du hela husets själ; professionellt renoverade och kärnveden i utmärkt skick."

Vardagsrum

"Generellt har alla som bor här varit måna om att renovera med husets historia så väl bevarad som möjligt."

Badrum

"Bastun uppe på vinden är extra uppskattad nu under vinterhalvåret"

Kök

Huset

Föreningen

"Det är alltid någon som har kaffet redo på gården när sommaren kommer, eller så är grillen tänd för alla. Föreningen står för grillkolen."

Föreningens innergård

"Det är ett sammanhang och en gemenskap som vi kommer att sakna väldigt mycket."

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har låtit kakla om i köket under 2017. Här finns följande maskinell utrustning; spishäll (AEG), spisfläkt, inbyggnadsugn (Whirlpool), inbyggnadsmicro (Husqvarna) kyl/frys (Samsung). Här finns även en tvättmaskin av märket Bosch.
Badrummet totalrenoverades på uppdrag av föregående ägare. Fakturor och kvitton finns från denna renovering.
I bostaden har det tidigare funnits två eldstäder som dessvärre har tagits bort innan nuvarande ägare flyttade in. Här finns således möjlighet att låta installera en kamin eller motsvarande om så önskas. Kostnader för detta och ansvar för arbetet ligger på bostadsrättsinnehavaren.
Till lägenheten hör hela tre förråd - ett stort vindsförråd (ca 25 kvm) samt ett större (12 kvm) och ett mindre (2 kvm) i källaren. Hela vindsplanet totalrenoverades av föreningen under 2012 med nya förråd, nya golv och nya väggar.
På vinden ligger även den gemensamma tvättstugan med tre tvättmaskiner, en torktumlare, mangel och grovvask. Intill tvättstugan finns också två stycken torkrum med avfuktare och värmefläktar. Längre bort på vinden hittar ni även föreningens gemensama relax med bastu, dusch och wc.
I källaren finns även ett gym med nyinköpt träningsutrustning.
Som boende i föreningen hjälps man åt att hålla trapphusen rena, och man delar ansvar med sin granne på sitt våningsplan för att hålla detta och trappan ner till nästa rent. Föreningen anordnar även två genemsamma städdagar, en på våren och en på hösten, då man hjälps åt att röja i gemensamma utrymmen och hålla huset i gott skick. Om man inte kan närvara på en städdag så utgår en avgift om 500 kronor.
Fastigheten är ansluten till Com Hems utbud av mediatjänster. Ett grundutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Liljeholmsgatan 3E
Område
Liljeholmen
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1925
Våningsplan
3 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
59 kvm (föreningens information)
Energideklaration
112 kWh/m2 och år
Månadsavgift
2.351 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-TV
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Säljarens kostnad för hushållsel uppgår till ca 300 kr/mån.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA