Liljeholmsgatan 3E, två rum och kök

Charm möter det moderna

Vi har fått förmånen att lära känna ännu ett vackert hem här i Jönköpingstrakten med planerad visning inom kort. Maila gärna ansvarig mäklare om du önskar ytterligare information.

Snabbfakta
Adress Liljeholmsgatan 3E
Område Liljeholmen
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Bo & biyta 59 kvm
Vån & Hiss 3 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 2.526 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-TV
Pris 2.100.000 kr eller högstbjudande
Kontakt

Skicka
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Trapphus

Föreningen

Föreningens innergård

Omgivning

Mäklaren informerar
Föregående ägare har låtit kakla om i köket under 2017. Här finns följande maskinell utrustning; spishäll (AEG), spisfläkt, inbyggnadsugn (Whirlpool), inbyggnadsmicro (Husqvarna) kyl/frys (Samsung). Här finns även en tvättmaskin av märket Bosch.
Badrummet totalrenoverades på uppdrag av föregående ägare. Fakturor och kvitton finns från denna renovering.
I bostaden har det tidigare funnits två eldstäder som dessvärre har tagits bort innan nuvarande ägare flyttade in. Här finns således möjlighet att låta installera en kamin eller motsvarande om så önskas. Kostnader för detta och ansvar för arbetet ligger på bostadsrättsinnehavaren.
Till lägenheten hör hela tre förråd - ett stort vindsförråd (ca 25 kvm) samt ett större (12 kvm) och ett mindre (2 kvm) i källaren. Hela vindsplanet totalrenoverades av föreningen under 2012 med nya förråd, nya golv och nya väggar.
På vinden ligger även den gemensamma tvättstugan med tre tvättmaskiner, en torktumlare, mangel och grovvask. Intill tvättstugan finns också två stycken torkrum med avfuktare och värmefläktar. Längre bort på vinden hittar ni även föreningens gemensama relax med bastu, dusch och wc.
I källaren finns även ett gym med nyinköpt träningsutrustning.
Som boende i föreningen hjälps man åt att hålla trapphusen rena, och man delar ansvar med sin granne på sitt våningsplan för att hålla detta och trappan ner till nästa rent. Föreningen anordnar även två genemsamma städdagar, en på våren och en på hösten, då man hjälps åt att röja i gemensamma utrymmen och hålla huset i gott skick. Om man inte kan närvara på en städdag så utgår en avgift om 500 kronor.
Fastigheten är ansluten till Com Hems utbud av mediatjänster. Ett grundutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Liljeholmsgatan 3E
Område
Liljeholmen
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1925
Våningsplan
3 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
59 kvm (föreningens information)
Energideklaration
112 kWh/m2 och år
Månadsavgift
2.526 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-TV
Pris
2.100.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 1
Säljarens kostnad för hushållsel uppgår till cirka XXX kr/mån och för
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Typ
Bostadsrättsförening
Förening
Brf Öster

Brf Öster äger fastigheten Flöjten 1 i Jönköping vilken består av 25 stycken bostadsrättslägenheter med en total bostadsyta om ca 1885 kvm. Byggnaden uppfördes ca 1926 och består av tre våningar med bostäder, samt vind och källare med biutrymmen. Hela huset är mycket välbevarat och byggnaden är medtagen i Jönköpings kommuns kulturminnesvårdsprogram som kulturhistoriskt värdefull byggnad och som del av en kulturhistoriskt värdefull stadsmiljö. Huset kan även stoltsera med att ha vunnit ett Stadsbyggnadspris.

Bostadsrättsföreningen har höga ambitioner med de restaureringsåtgärder som genomförs. Samtliga originalfönster har restaurerats och trapphusen har i stort sett kvar sitt originalutseende även om de precis nyligen renoverats. Entrédörrarna till lägenheterna är utbytta 2015 till moderna säkerhetsklassade dörrar, dekorationsmålade precis som övriga väggar och dörrar i trapphuset.

I källaren finns förrådsutrymmen, både gemensamma och de som tillhör lägenheterna. Här finns även hobbyrum, cykelrum samt ett gemensamt gym med maskiner inköpta under 2017. På vinden finns också stora förrådsutrymmen, och där hittar vi även gemensam tvättstuga samt bastu med dusch. I tvättstugan finns tre tvättmaskiner och en torktumlare, men även två torkrum.

Medlemmarna i bostadsrättsföreningen Öster tar gemensamt ansvar för städning av föreningens ytor, detta innebär trappstädning enligt schema och gårdsstädning vid två tillfällen per år. I de fall man ej kan medverka vid gårdsstädning erlägger man 500 kr till föreningen.

Avstämning avseende förbrukning av varmvatten utförs årligen individuellt per lägenhet. Normalförbrukning av varmvatten ingår i månadsavgiften. I det fall förbrukning ligger över/under beräknad nivå med minst 300 kr skall ekonomisk justering göras.

Föreningen har under senare år tillämpat en årlig höjning av avgiften med 2%, allt för att säkerställa att föreningen står väl ekonomiskt rustad inför framtiden. Föreningens totala långfristiga skulder till bank var vid utgången av 2017 knappt 4,3 Mkr vilket är att anse som mycket lågt i förhållande till föreningens storlek. Belåningsgraden i föreningen är nu så låg som 2 269 kr/kvm!

Under 2018 har en stor fasadrenovering på fastigheten just utförts, där ytterväggarna har tilläggsisolerats och fått ny puts. Samtidigt har även fönster målats. I samband med dessa renoveringar gjordes en höjning av avgifterna med 10+2% för att täcka kostnaderna. Efter upptagande av nya lån för den stora renoveringen kommer föreningen ha en total belåning om ca 8 Mkr, vilket fortfarande är en mycket attraktiv nivå med tanke på fastighetens mycket fina skick! Belåningsgraden blir även i detta läge mycket förmånlig med ca 4 244 kr/kvm!
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
Ventilation
Självdrag
Andel i föreningen
3.127 %
Lägenhetsnummer
26
DOKUMENT
KARTA