Liljeholmsgatan 3D, tre rum och kök

Pampig rundgång

Det här är magi på högsta nivå, i alla fall på 3:e våningen i en av stan's mest välskötta föreningar. Långsiktigt och bakåtsträvande på samma gång. Här görs allt rejält, för att det ska vara längre. Och alltid med husets bästa i minne. Det innebär magiska golv, och att dörrar, fönster, lister och foder sitter precis där de alltid gjort. Även en kakelugn ståtar i matsalen, ett rum som nuvarande ägare unnar sig som sängkammare.

Från början är detta faktiskt två lägenheter som slagits ihop till en. Två spegelvända ettor med stora kök, som blivit en riktigt pampig 3-rummare. Hopslagningen säkert gjord för väldigt länge sedan, för den stora pardörren mellan vardagsrummen ser lika gammal ut som resten av dörrarna. Det enda som avslöjar ursprunget är lilla fönstret i dagens gästrum, som en gång i tiden satt i kökets skafferi. En annan fin detalj är de gamla fönstren, både glas och bågar har suttit där i hundra år och får fortfarande utsikten att darr-fladdra när du flyttar blicken.

Snabbfakta
Adress Liljeholmsgatan 3D
Område Liljeholmen
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 93.9 kvm
Vån & Hiss 3 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 4.081 kr/mån
Inkluderar Inkl. värme, vatten, kabel-tv.
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Entré

"Vi gillar att det är samma golv överallt i lägenheten, och att det gamla har kunnat bevarats så fint."

Kök

Vardagsrum

"Det känns som vi har sol in i lägenheten hela dagen, vardagsrummet badar i alla fall i sol hela eftermiddagen och långt in på kvällen."

Matsal - Sovrum

Hall

"Som hundägare uppskattar vi väldigt mycket att ha två naturreservat på så nära håll där vi kan ströva runt; både runt Rocksjön och upp på Rosenlundsbankarna."

Badrum

Sängkammare

"Att ha egen tvättmaskin är inte så dumt, även om föreningens egen ligger på vinden en trappa upp; vi använder både och."

Wc - Tvätt

Huset - Föreningen

"Det har varit lite stökigt med fasadrenoveringen, men vi flyttade in precis lagom och har fått njuta av en rejäl ansiktslyftning."

Gården

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
Unik våning med generösa luftiga rum och ett fantastiskt ljusflöde över ytorna! En härlig bostad med massor av charm i ett mycket gott skick.
2016 fick denna bostad en ordentlig genomgång av ytorna då köket totalrenoverades med ett minimalistiskt kök med fina raka linjer. Avsaknaden av överskåp ger köket fin volym och får köksinredningen att upplevas mer som en möbel. Fina förvaringsytor i köksskafferiet kompenserar överskåpen. Induktionshäll, varmluftsugn, fläkt och helintegrerad diskmaskin kommer från Electrolux. Kyl och frys från Bosch.
2016 målades även samtliga och väggar och tak i lägenheten och badrum 1 fick nya badrumsmöbler.
2011 totalrenoverades Badrum 2 och samtidigt sattes en tvättmaskin in här. Arbetet utfördes av Connys Bygg- och Takservice AB.
Kakelugnen i Matsal - Sovrum sattes in 2004 och är godkänd för eldning.
Till lägenheten hör två lägenhetsförråd, ett på vinden och ett i källaren. Förrådet på vinden är ett mycket stort förråd med stor volym, så här kommer förvaringsbehovet definitivt att täckas! Hela vindsplanet totalrenoverades av föreningen under 2012 med nya förråd, nya golv och nya väggar.
På vinden ligger även den gemensamma tvättstugan med tre tvättmaskiner, en torktumlare, mangel och grovvask. Intill tvättstugan finns också två stycken torkrum med avfuktare och värmefläktar. Längre bort på vinden hittar ni även föreningens gemensamma relax med bastu, dusch och wc.
I källaren finns även ett gym med nyinköpt träningsutrustning.
Som boende i föreningen hjälps man åt att hålla trapphusen rena, och man delar ansvar med sin granne på sitt våningsplan för att hålla detta och trappan ner till nästa rent. Föreningen anordnar även två gememsamma städdagar, en på våren och en på hösten, då man hjälps åt att röja i gemensamma utrymmen och hålla huset i gott skick. Om man inte kan närvara på en städdag så utgår en avgift om 500 kronor.
Fastigheten är ansluten till Com Hems utbud av mediatjänster. Ett grundutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften.
I området finns gott om parkeringsmöjligheter i den direkta närheten till bostaden. Som boende här har man rätt till boendeparkering i området Liljeholmen till en kostnad av 128 kr per månad.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Liljeholmsgatan 3D
Område
Liljeholmen
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1926
Våningsplan
3 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
93.9 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
4.081 kr/mån Inkl. värme, vatten, kabel-tv.
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Säljarnas kostnad för hushållsel har varit ca 300 kr/månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA