Liljeholmsgatan 3D, fyra rum och kök

Sandal-centralt nära stranden

En stor fyra högst upp i en av stans bättre bevarade hemligheter. Ett rejält stenhus med halvmetertjocka väggar och den ursprungliga känslan helt intakt i trapphusen. Lägenheten är en sammanslagning av två mindre, som på ett naturligt sätt skapar en privat sovrumsdel och en luftig offentlighet på sydväst-hörnet med Rocksjöparken en bit bort. De två badrummen och köket är dock helt tipp topp. Utedassen har för länge sedan konverterats till praktiska förråd på gården.

Det här huset är som en långlagrad ost. Det har varit i rätta händer i snart hundra år. Inga klåfingriga renoveringar som förvanskat själ och hjärta. En av stadens mest välskötta föreningar, med gemenskap och avgifter som många bara kan drömma om. Här har den offensiva konservatismen upphöjts till dogm. Husets stil och ålder har alltid fått styra investeringarna, aldrig kortsiktiga trender. Fastighetsnära kärlek har gjort att Liljeholmsgatan 3 idag kan betraktas som ett antikvariskt arv. Och därför sitter gamla fönster där de ska, liksom foder, lister, dörrar och det mesta av golven.

Snabbfakta
Adress Liljeholmsgatan 3D
Område Liljeholmen
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 4 rum och kök
Bo & biyta 116 kvm
Vån & Hiss 3 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 4.498 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Föreningens innergård

Hall

"Gården är en magnet, här sitter alltid någon när det blir varmt; det finns alltid plats vid bordet och på grillen om man vill."

Kök och matplats

Vardagsrum - matsal

Sovrum 1

"Öppna spisen är provtryckt och fungerar utmärkt, och är helt ljuvlig att tända upp när höstblåsten nu kommer."

Badrum

Allrum - sovrum 2

Duschrum

"Fredagsbadet har varit ett stående begrepp i familjen, åtminstone för min dotter."

Sovrum 3

Föreningen

Övriga utrymmen

I källaren finns gott om förrådsutrymmen, både gemensamma och de som tillhör lägenheten. Dessutom även ett gym med nyinköpt träningsutrustning. Även på vinden finns bra förvaring, vilket ligger nära till hands från denna lägenhet som ligger på översta plan. Även tvättstugan har stigit till väders och hittas under takåsarna en trappa upp. Till just denna lägenhet följer väldigt mycket förvaringsutrymme; ett nybyggt och superfräscht vindsförråd om ca 15 kvm, plus två källarförråd om 8 kvm vardera. Som om inte det vore nog, så finns även två matkällarförråd för pilsner och inlagd gurka.

"Vi har inget skafferi kvar i vårt kök, men vi använder ofta balkongen i trapphuset för att hålla saker kylda när vi har fest."

Omgivning

Planritning

BOSTAD
Adress
Liljeholmsgatan 3D
Område
Liljeholmen
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1925
Våningsplan
3 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
4 rum och kök
Boarea
116 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
4.498 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Driftskostnad
4.800 kr/år
Specifikation Drift
El: 4.800 kr/år
Beräknat antal pers: 4
Nuvarande ägares beräknade kostnad för hushållsel: Ca 400 kr/månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA