Liljeholmsgatan 3D, tre rum och kök

Atmosfärisk antikvitet

Kan ett hus vara en antikvitet? Absolut säger vi på Västanhem. Här på Liljeholmsgatan står en och väntar på en ny dedikerad ägare. Kanske på dig. Ett av stans äldre hus, definitivt ett av de mest välbehållna och välskötta - både när det gäller ekonomi och huset i sig. Här fladdrar blicken ut genom gammalt fönsterglas, precis som det gjorde för snart 100 år sedan. Foder, lister, dörrar, golv och skafferi - allt gammalt sitter där det ska, kan vi lova.

Köket och det stora badrummet är renoverat med smakstadig hand för att känna sig hemma i miljön. Från början har detta faktiskt varit två enrummare som slagits ihop, men för länge sedan. Den gamla pardörren mellan matsal och vardagsrum är såklart i solitt trä, och nyligen målad i vitt precis som mycket annat i bostaden.

Föreningens medlemmar lever i vördnadsfull symbios med sitt hus. Här tas inga förhastade beslut, alltid husets själ och hjärta i första hand. När något renoveras görs det så pietetsfullt att du knappt märker det. Som de nya säkerhetsdörrarna in till lägenheterna. Ögat luras ända tills du känner den moderna låsmekanismen klicka i. Specialbeställda med samma spegelsättning som de gamla, och marmoreringsmålade för hand, som resten av trapphuset. Så tar man hand om en antikvitet.

Snabbfakta
Adress Liljeholmsgatan 3D
Område Liljeholmen
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 94 kvm
Vån & Hiss 2 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 3.559 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Hall

Kök och matplats

Skafferi

"När vi har gäster hemma så blir vi lika ofta sittande i köket som i vardagsrummet och matsalen, det är liksom inte bara ett kök utan även ett väldigt trevligt umgängesrum det här också."

Vardagsrum

Matsal

"Det finns många som satt tillbaka kakelugnar i rummen, eller satt dit en kamin i stället. Rökgångar finns det gott om."

Sovrum

Arbetshörna vid sovrummet

Duschrum och tvätt

"De första tre åren bodde vi tre personer i lägenheten, lite trångt, men med två toaletter funkar det."

Gäst-WC

Innergård

"Om någon tänder i grillen på gården, är det snabbt fler som kommer ner för att fixa kvällsmaten."

Huset

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan början av år 2000. Nedan följer lite info som kan vara bra att ha med sig vid ett eventuellt köp.
Samtliga ytskikt såsom tak, väggar och golv har renoverats löpande genom årens lopp. Plankgolv har slipats och oljats, väggar bredspacklats och målats och tak målats. Mycket arbete har lagts ner på att återställa den gamla 20-talskänslan i bostaden, utan att renovera sönder.
Köket helrenoverades 2010 genom Electrolux Home AB. Det gamla skafferiet med vädringsfönster ut mot innergården bevarades och kyl och frys gömdes på ett smart sätt under köksbänken.
Badrummet i anslutning till sovrummet helrenoverades 2005 med nya tätskikt, nytt kakel/klinker och ny el genom Roger Nilsens Bygg AB i Gislaved. Här står idag en tvättmaskin och en vägghängd torktumlare som medföljer vid försäljningen.
I bostaden har det tidigare funnits eldstäder som dessvärre har tagits bort innan nuvarande ägare flyttade in. Murstocken går i väggen mellan vardagsrum och matsal och här finns således möjlighet att låta installera en kamin eller motsvarande om så önskas. Kostnader för detta och ansvar för arbetet ligger på bostadsrättsinnehavaren.
Till lägenheten hör hela fyra förråd - ett på vinden (18 kvm) samt ett större (16kvm) och två mindre (2 kvm) i källaren. Hela vindsplanet totalrenoverades av föreningen under 2012 med nya förråd, nya golv och nya väggar.
På vinden och riktigt nära lägenheten ligger även den gemensamma tvättstugan med tre tvättmaskiner, en torktumlare, mangel och grovvask. Intill tvättstugan finns också två stycken torkrum med avfuktare och värmefläktar. Längre bort på vinden hittar ni även föreningens gemensama relax med bastu, dusch och wc.
Som boende i föreningen hjälps man åt att hålla trapphusen rena, och man delar ansvar med sin granne på sitt våningsplan för att hålla detta och trappan ner till nästa rent. Föreningen anordnar även två genemsamma städdagar, en på våren och en på hösten, då man hjälps åt att röja i gemensamma utrymmen och hålla huset i gott skick. Om man inte kan närvara på en städdag så utgår en avgift om 500 kronor.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Liljeholmsgatan 3D
Område
Liljeholmen
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1926
Våningsplan
2 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
94 kvm (föreningens information)
Energideklaration
Energiklass C , 112 kWh/m2 och år
Månadsavgift
3.559 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Specifikation Drift
Nuvarande ägares beräknade årskostnad för hushållsel: 4.000 kr/år.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA