Liljeholmsgatan 3 D, tre rum och kök

Alla goda ting är tre

Huset, läget eller lägenheten i sig - i det här fallet är det omöjligt att säga vad som är bäst? Denna gamla fastighet må vara ganska anonym från gatan, men har du ögonen med dig så har du säkert lagt märke till de högfärdiga proportionerna, de vackra spröjsade fönstren och den fina porten mitt på. Där inne ryms det många välbevarade skatter, inte minst gården i sig.

Här har de boendes kärlek till huset gått i arv i decennier, och gått hand i hand med en disciplinerad förvaltning som aldrig svävat ut, aldrig styrt vilse från fastighetens själ och hjärta. Därför möts du av ett dekorationsmålat trapphus som är sig likt sedan snart hundra år, med undantag för en liten detalj, som vi återkommer till. Och det är därför du varje månad även möts av låga avgifter, som många andra föreningar bara kan drömma om.

Lägenheten i sig rymmer tre stora rum, två våtutrymmen och ett stort kök. Högt i tak i alla rum. Kakelugnen i vardagsrummet står diskret i hörnet och sprider kärlek. Den stora förändringen i bostaden har troligen skett i husets tidiga historia, för egentligen är detta två stora 1:or som slagit sina fina volymer ihop. Du märker det bland annat på att du har det gamla skafferifönstret bevarat i sovrummet. Dessutom har en genväg tagits upp mellan köket och detta sovrum.

Snabbfakta
Adress Liljeholmsgatan 3 D
Område Liljeholmen
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 93.9 kvm
Vån & Hiss 3 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 3.502 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare
Hittade ingen mäklare
Läs mer

Film

Huset

"För mig har huset och föreningen varit som en storfamilj, alla är tillmötesgående och hjälper varandra med det dom kan."

Hall

Kök och matplats

"När jag första gången klev in genom dörren till lägenheten blev jag blixtförälskad. Det skulle bli vi, något annat fanns inte. Kärleken har inte mattats utan snarare vuxit sig starkare med åren."

Vardagsrum

Matsal

"Om det hade gått skulle jag flytta med mig huset till Skåne dit jag flyttar nu."

Sovrum

Mellangången

Badrum

Gästtoalett med tvättmaskin

"Jag har hyrt en garageplats av Riksbyggen i kvarteret bredvid"

Källare och vind

Föreningens innergård

"Att sitta på gården med morgonkaffet är svårslaget; eller att packa korgen och ta frukosten på stranden."

Sommar på gården

Vinter på gården

Omgivning

"Bussen går i alla riktningar, men det tar inte mer än 20 minuter att gå till stationen, och inte mer till A6 heller."
Mäklaren informerar
Till bostaden hör ett vindsförråd om cirka 15 kvm samt tre källarförråd; två av dem är cirka 6 kvm vardera, och det tredje är cirka 2 kvm.
I köket finns spis från 2013 (Gorenje), fläkt (okänd ålder), diskmaskin från 2011 (Bosch "supersilence") samt kyl/frys från 2011 (Bosch).
Kakelugnen är gammal, och det saknas ursprungsålder på den. År 2004 monterades den på plats i denna bostad. 2013 genomfördes brandskyddskontroll.
Gästtoaletten är renoverad 2011 av Connys Bygg och Takservice AB. Tvättmaskinen är även den från 2011, och är en toppmatad variant med en kapacitet om 5,5 kg (Whirlpool, AA-klass).
Badrummet är renoverat av tidigare ägare, troligtvis under åren kring 2000, men nuvarande ägare har inte något exakt årtal. Handdukstork och termostat till golvvärmen är utbytta under 2011.
Under 2011 fick vardagsrum, matsal och sovrum nya tapeter samt ommålade tak. Samma år målades även hallarnas väggar och tak om. Samtliga persienner är "nyservade".
Vad ingår i köpet, och vad ingår inte? Hörngarderoben i sovrummet lämnas kvar, likaså samtliga rullgardiner. Vitrinskåpet och hyllan i köket kan lämnas kvar efter överenskommelse med ägaren. Hatthyllan i hallen och microvågsugnen följer dock med den nuvarande ägaren till hennes nya boende.
Tillträdet kan eventuellt diskuteras, men bör helst ske i mitten av juni 2016.
Trappstädning utförs av medlemmarna själva och gårdsstädning sker vid två tillfällen per år; vår och höst.
Föreningen tillämpar avstämning av vattenförbrukning en gång per år. I det fall förbrukning per bostad ligger över/under beräknad nivå med minst 300 kr skall ekonomisk justering göras. Efter vattenavstämning för 2014 fick nuvarande ägare erlägga 500 kr i engångskostnad utöver vad som ingår i månadsavgiften (total vattenförbrukning för året var 35 kubik och baseras på 1 vuxen och 2 barn).
Föreningen har under senare år tillämpat en årlig höjning av avgiften med 2 %. I juli 2015 höjdes avgifterna med 7 % på grund av en större renovering av trapphusen. I dagsläget finns inga beslut om kommande större renoveringar. Avgifterna kommer sannolikt att höjas med 2 % från och med juli 2016 (kontroll med föreningen februari 2016). Stamrenovering sker successivt.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Liljeholmsgatan 3 D
Område
Liljeholmen
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1926
Våningsplan
3 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
93.9 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
3.502 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 3
Säljarens kostnad för hushållsel uppgår till cirka 380 kr/månad (årsförbrukning 3108 kwh). Säljarens kostnad för hemförsäkring uppgår till cirka 165 kr/månad. Föreningen tillämpar vattenavstämning per bostad varje år. Efter vattenavstämning för 2014 fick nuvarande ägare erlägga 500 kr utöver vad som ingår i månadsavgiften (total vattenförbrukning för året var 35 kubik). Baseras på 1 vuxen och 2 barn.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Helst mitten av juni 2016
KARTA