Lasarettsgatan 5A, tre rum och kök

Med aktern i lä och sol

Vi har fått förmånen att lära känna ännu ett vackert hem här i Jönköpingstrakten med visning inom kort. Maila info@vastanhem.se om du önskar ytterligare information redan nu.
Den här lägenheten känns lite som ett båtdäck. Solen sticker in från tre väderstreck genom lägenhetens fönster, och balkongen svänger runt gaveln och plockar soltimmar redan tidig förmiddag om du sätter dig i rätt hörn. Sen är det sol till kvällen. Lägenheten enhetligt renoverad med samma ljusa golv i alla rum. Köket mycket behagligt komponerat, och badrummet helt nyrenoverat av nuvarande ägare, för tanken var inte alls att flytta just nu. Men så dyker plötsligt det rätta tillfället upp, så kan det bli för dig här också?

Läget på Lasarettsgatan innebär många fördelar. Du är inte nära centrum, utan mitt i. Trafikljuden är du dock befriad ifrån här på innergården, som har lämnat vinterdvalan och står i full grönska. Möjliga trafikljud kommer nog snarare i så fall från sparkcyklar och barnens Bobby-cars på gården. En blandad förening, där människor befinner sig i många olika skeden i livet, hit eller dit. Familjen som bor i lägenheten flyttar nu vidare och lär känna "huslivet".

Snabbfakta
Adress Lasarettsgatan 5A
Område Jönköping Väster
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 82 kvm
Vån & Hiss 3 av 6 (Hiss finns)
Avgift 4.823 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten, kabel-tv & bredband
Pris 2.200.000 kr eller högstbjudande
Visning

Visning hålls om

11 dagar


Visning 5 maj
Öppen visning. Välkomna!


Samt 6 maj
Öppen visning. Välkomna!


Intresseanmälan
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Entré

"Man blir ju bortskämd, med så nära till allt vi behöver. Affärer och restauranger såklart, men för vår del även tre förskolor att välja på."

Vardagsrum

"Huset förvaltas av Riksbyggen, och det är inte så mycket du behöver fundera över när det gäller skötsel, varken inne eller ute."

Balkong mot innergården

"Förutom garage under huset finns också ett uthyrningsrum med sex bäddar som du kan hyra om du har gäster."

Sovrum 1

"Det tog två år innan vi upptäckte att vi faktiskt hade två egna förråd, ett på vinden och ett i källaren. "

Badrum

"Badrummet har vi precis låtit göra om, för tanken var som sagt inte att flytta precis just nu, och vi hade gärna njutit av det lite längre, men så är det ibland."

Kök

Sovrum 2

Föreningens fastighet

Föreningen

"Det har hänt en hel del på gården, med nya staket på lekplatsen, och ny sopsortering. Det är alltid mycket väl i ordning"

Föreningens innergård

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2013. Nedan följer en kortare sammanfattning av den information som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Köket som renoverades av tidigare ägare under 2011 kommer från välkända HTH. Här finns följande maskinell utrustning: induktionshäll (Siemens), spisfläkt (Franke), ugn (Siemens), diskmaskin (Siemens) samt kyl/frys (Siemens). Samtliga vitvaror installerades i samband med köket färdigställande 2011.
Badrummet renoverades 2019 av Badhuset i Jönköping AB. Våtrumsintyg hittar du ihop med övriga dokument. I badrummet finns tvättmaskin och torktumlare av märket Electrolux. Dessa installerades 2019.
Nuvarande ägare har lagt golvet på balkongen 2013, tapetserat om i vardagsrummet 2014, målat om väggar och tak i köket 2016 samt under 2018 målat om väggarna i sovrum 1.
Lägenheten är utrustad med jordfelsbrytare.
Till lägenheten hör två förråd. Ett av dem hittar du i källaren på plan -1 och det andra på sjätte våningen, vilket du når med hjälp av hissen.
Från den härliga västerbalkongen mot innergården kan solen under sommartid avnjutas mellan cirka klockan 11 och 19.
Föreningens fastighet är utrustad med fiberanslutning via Telia. I månadsavgiften ingår ett väl tilltaget utbud av tv-kanaler. Dessutom ingår bredband i månadsavgiften (100/10 Mbit).
Föreningen har 191 garageplatser som är belägna i källarplanet på plan -1 och -2. Dessa tilldelas via ett kösystem. Är du intresserad av en plats, kontakta Riksbyggen på 036-108420.
Såväl trädgårdsskötsel som trappstädning ombesörjs av föreningen.
För närvarande finns inga planerade förändringar av månadsavgifterna. (Kontrollerat med föreningens styrelse, 2019-04-XX)
När nuvarande ägarna flyttar lämnar de kvar garderoberna i hallen, sovrum 1 samt i sovrum 2.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Lasarettsgatan 5A
Område
Jönköping Väster
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1992
Våningsplan
3 av 6 (Hiss finns)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
82 kvm (föreningens information)
Energideklaration
143 kWh/m2 och år
Månadsavgift
4.823 kr/mån inkl värme, vatten, kabel-tv & bredband
Pris
2.200.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 4
Säljarens kostnad för hushållsel uppgår till cirka 200 kr/mån och kostnad för försäkring cirka 125 kr/mån.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Förening
Brf Hälsan

Mitt på Väster, med närhet till allt det en stad kan erbjuda, ligger bostadsrättsföreningen Brf Hälsan inom kvarteret med samma namn.

Fastigheten som heter Jönköping Hälsan 1, bebyggdes 1994 med ett stort flerbostadshus bestående av totalt 222 bostadslägenheter samt 6 lokaler. Den totala ytan för dessa är ca 20 000 kvm. Dessutom finns det under jord ett stort garage med 191 garageplatser som går att hyra av föreningen. Byggnaden har flera trappuppgångar med adresser från Kungsgatan och Lasarettsgatan. Garaget nås genom gårdshusen på innergårdarna där man kan ta hissen ner. Till garageplatserna är det separat kö.

Föreningen har en stor och mycket välskött innergård. Här finns uteplatser med sittgrupper och fina planteringar. All skötsel av grönytor handhas av Riksbyggen Service och som medlem har man därför inga åtaganden gällande detta. Även trappstädning köps in av föreningen.

Föreningens ekonomi är stabil och 2018 uppgick föreningens belåningsgrad till låga 3.485 kr/kvm. Under 2017 sänktes månadsavgifterna med 4%, och fr.o.m. halvårsskiftet 2018 sänktes dem med ytterligare 5%. Föreningen har även f.n. ca 15 lägenheter vilka idag hyrs ut av föreningen. När hyresgäster flyttar säljer föreningen dessa vilket betyder att föreningen på detta sätt förvaltar ett "dolt" kapital om uppskattningsvis ca 25-30 miljoner kronor. Detta kapital kommer föreningen tillgodo vid försäljning och minskar föreningens belåning.

Föreningens fastighet är utrustad med fiberanslutning via Telia. I månadsavgiften ingår ett väl tilltaget utbud av tv-kanaler, ca 18 kanaler. Dessutom ingår bredband i avgiften (100/10 Mbit).

Som medlem finns möjlighet att hyra föreningens gästlägenhet. I lägenheten finns 4 sängplatser, dusch, WC och ett litet kök för enkel tillagning. Lägenheten bokas via kundwebben till en avgift om 200 kr/natt.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Andel i föreningen
0.4603 %
Andel av årsavgift
0.48873 %
Lägenhetsnummer
215120001-0533
DOKUMENT
KARTA