Lasarettsgatan 5A, tre rum och kök

Med aktern i lä och sol

Den här lägenheten känns lite som ett båtdäck. Solen sticker in från tre väderstreck genom lägenhetens fönster, och balkongen svänger runt gaveln och plockar soltimmar redan tidig förmiddag om du sätter dig i rätt hörn. Sen är det sol till kvällen. Lägenheten enhetligt renoverad med samma ljusa golv i alla rum. Köket mycket behagligt komponerat, och badrummet helt nyrenoverat av nuvarande ägare, för tanken var inte alls att flytta just nu. Men så dyker plötsligt det rätta tillfället upp, så kan det bli för dig här också?

Läget på Lasarettsgatan innebär många fördelar. Du är inte nära centrum, utan mitt i. Trafikljuden är du dock befriad ifrån här på innergården, som har lämnat vinterdvalan och står i full grönska. Möjliga trafikljud kommer nog snarare i så fall från sparkcyklar och barnens Bobby-cars på gården. En blandad förening, där människor befinner sig i många olika skeden i livet, hit eller dit. Familjen som bor i lägenheten flyttar nu vidare och lär känna "huslivet".

Snabbfakta
Adress Lasarettsgatan 5A
Område Jönköping Väster
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 82 kvm
Vån & Hiss 3 av 6 (Hiss finns)
Avgift 4.823 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten, kabel-tv & bredband
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Entré

"Man blir ju bortskämd, med så nära till allt vi behöver. Affärer och restauranger såklart, men för vår del även tre förskolor att välja på."

Vardagsrum

"Huset förvaltas av Riksbyggen, och det är inte så mycket du behöver fundera över när det gäller skötsel, varken inne eller ute."

Balkong mot innergården

"Förutom garage under huset finns också ett uthyrningsrum med sex bäddar som du kan hyra om du har gäster."

Sovrum 1

"Det tog två år innan vi upptäckte att vi faktiskt hade två egna förråd, ett på vinden och ett i källaren. "

Badrum

"Badrummet har vi precis låtit göra om, för tanken var som sagt inte att flytta precis just nu, och vi hade gärna njutit av det lite längre, men så är det ibland."

Kök

Sovrum 2

Föreningens fastighet

Föreningen

"Det har hänt en hel del på gården, med nya staket på lekplatsen, och ny sopsortering. Det är alltid mycket väl i ordning"

Föreningens innergård

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2013. Nedan följer en kortare sammanfattning av den information som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Köket som renoverades av tidigare ägare under 2011 kommer från välkända HTH. Här finns följande maskinell utrustning: induktionshäll (Siemens), spisfläkt (Franke), ugn (Siemens), diskmaskin (Siemens) samt kyl/frys (Siemens). Samtliga vitvaror installerades i samband med köket färdigställande 2011.
Badrummet renoverades 2019 av Badhuset i Jönköping AB. Våtrumsintyg hittar du ihop med övriga dokument. I badrummet finns tvättmaskin och torktumlare av märket Electrolux. Dessa installerades 2019.
Nuvarande ägare har lagt golvet på balkongen 2013, tapetserat om i vardagsrummet 2014, målat om väggar och tak i köket 2016 samt under 2018 målat om väggarna i sovrum 1.
Lägenheten är utrustad med jordfelsbrytare.
Till lägenheten hör två förråd. Ett av dem hittar du i källaren på plan -1 och det andra på sjätte våningen, vilket du når med hjälp av hissen.
Från den härliga västerbalkongen mot innergården kan solen under sommartid avnjutas mellan cirka klockan 11 och 19.
Föreningens fastighet är utrustad med fiberanslutning via Telia. I månadsavgiften ingår ett väl tilltaget utbud av tv-kanaler. Dessutom ingår bredband i månadsavgiften (100/10 Mbit).
Föreningen har 191 garageplatser som är belägna i källarplanet på plan -1 och -2. Dessa tilldelas via ett kösystem. Är du intresserad av en plats, kontakta Riksbyggen på 036-108420.
För närvarande finns inga planerade ändringar av månadsavgifterna. (Kontrollerat med föreningens styrelse, 2019-04-26)
Såväl trädgårdsskötsel som trappstädning ombesörjs av föreningen.
När nuvarande ägarna flyttar lämnar de kvar garderoberna i hallen, sovrum 1 samt i sovrum 2.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Lasarettsgatan 5A
Område
Jönköping Väster
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1992
Våningsplan
3 av 6 (Hiss finns)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
82 kvm (föreningens information)
Energideklaration
143 kWh/m2 och år
Månadsavgift
4.823 kr/mån inkl värme, vatten, kabel-tv & bredband
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 4
Säljarens kostnad för hushållsel uppgår till cirka 200 kr/mån och kostnad för försäkring cirka 125 kr/mån.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA