Lasarettsgatan 5A, två rum och kök

Franska ambassaden

Här djupnar skrattgroparna så fort du stiger innanför dörren. Redan i trappan upp flödar ljuset från de stora väggarna med betongglas på varje våningsplan. Inne i lägenheten är det ljus gata nästan rätt igenom huset. En fransk balkong öppnar stort ut åt ena hållet, och in mot gården öppnar sig balkongen från sovrummet, vilket innebär nästan rakt söderläge. Och på femte våningen är det inte mycket skuggsida under dagens lopp.

Att det heter Lasarettsgatan har att göra med att Jönköpings gamla sjukhus låg här. Och lasarett är en fransk avledning av mansnamnet Lasarus i Bibeln - de sjukas beskyddare. Men det finns även en fransk balkong i vardagsrummet, om du nu undrar över rubriken. Hur som helst, du bor mitt i stan med lugn innergård på ena sidan och lugn "yttergård" på andra sidan. Sen får du öva på franskan bäst du vill.

Snabbfakta
Adress Lasarettsgatan 5A
Område Jönköping Väster
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Bo & biyta 67 kvm
Vån & Hiss 5 av 6 (Hiss finns)
Avgift 4.222 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten, TV & bredband
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Entré

Kök

"Vi ville göra något kul och lekfullt så då blev luckorna i köket gröna med tapeter på insidan."

Matplats

"Solnedgångarna över stadsparken är lyxiga i vardagsrummet och i burspråket vid matplatsen."

Vardagsrum

"Både riktig balkong och fransk balkong är snyggt, och nog rätt ovanligt i huset. Varma dagar är det bara att öppna korsdrag genom sovrummet."

Sovrum

"Balkongen har vi mest använt för att odla på; vi borde suttit där mer själva inser man nu när det är dags att flytta. Bästa balkongen i hörnet och ingen ovanpå."

Balkong mot innergården

Badrum

Föreningens fastighet

"Jag har varit engagerad i styrelsen och vet att både ekonomi och kassa är mycket stabila. Vi kommer bland annat lägga om taken och renovera fasad samt garage snart."

Föreningen

"Vi har haft lyxen med både gården och parken utanför vardagsrumsfönstret. På denna våningen är det ljust i alla väder."

Föreningens innergård

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2016. Nedan följer en kortare sammanfattning av den information som kan vara bra att ha med sig vid köp.
I köket har luckorna målats om av nuvarande ägare. Här finns följande maskinell utrustning: spishäll, spisfläkt, ugn, diskmaskin, samt kyl och frys.
I badrummet finns en tvättmaskin samt torktumlare.
Till lägenheten hör två förråd, vilka mäter cirka fyra kvadratmeter. Ett av dem hittar du i källaren på plan -1 och det andra på sjätte våningen, vilket du når med hjälp av hissen.
Från den härliga söderbalkongen mot innergården kan solen under sommartid avnjutas mellan cirka klockan 11 och 19.
Föreningens fastighet är utrustad med fiberanslutning via Telia. I månadsavgiften ingår ett väl tilltaget utbud av tv-kanaler. Dessutom ingår bredband i månadsavgiften (100/10 Mbit).
Föreningen har 191 garageplatser som är belägna i källarplanet på plan -1 och -2. Dessa tilldelas via ett kösystem och det finns ledig plats för köparen av lägenheten. Kostnaden för en parkeringsplats är 500 kronor per månad. Är du intresserad av en plats, kontakta Riksbyggen på 036-108420.
För närvarande finns inga planerade ändringar av månadsavgifterna. (Kontrollerat med föreningens styrelse i september 2020)
Såväl trädgårdsskötsel som trappstädning ombesörjs av föreningen.
När nuvarande ägarna flyttar tar de med sig hatthyllan.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Lasarettsgatan 5A
Område
Jönköping Väster
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1992
Våningsplan
5 av 6 (Hiss finns)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
67 kvm (föreningens information)
Energideklaration
143 kWh/m2 och år
Månadsavgift
4.222 kr/mån inkl värme, vatten, TV & bredband
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Säljarnas kostnader för hushållsel uppgår till cirka 400 kr/mån och kostnad för försäkring till cirka 100 kr/mån.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA