Lärlingsgatan 12, sju rum och kök

En bedårande låda från 60-talet

Detta är 60-talet när det var som bäst. En fin funkis-låda som bevarats väl och älskats av samma ägare sedan 1966. Öppna ytor, och fin utsikt i tre vädersträck, och om du vrider lite på nacken ser du faktiskt Vättern dessutom. Fyra sovrum, med option på ett till om du skulle vilja och behöva eftersom gamla garaget numera är integrerad boyta och kan användas på många sätt beroende på familjens sammansättning.

Huset är i mycket fint bruksskick, med löpande renoveringar genom åren. Men säkert vill du sätta din prägel på det ena och andra, men du kan lugnt flytta in och fundera på vad som passar både dig och huset bäst. Ett så här välbevarat 60-talshus är värt en fingertoppskänslig renovering där materialvalen handplockas. Ett klokt sätt att förvalta hus och investering för egen del och Huskvarnas gemensamma byggnadshistoria.

- - - - - - - - - -

Vi på Västanhem arbetar aktivt med att anpassa våra visningar efter rådande läge. Om du önskar att boka en enskild visning av den här bostaden är du välkommen att ta kontakt med mig så hittar vi ett säkert sätt för oss att mötas. // Daniel Sörman Rudenstam, ansvarig mäklare

Snabbfakta
Adress Lärlingsgatan 12
Område Huskvarna Söder
Antal rum 7 rum och kök
Bo & biyta 157 + 26 kvm
Tomtareal 550 kvm
Byggår 1964
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Vi har bott här med tre barn, och det har fungerat väldigt bra i många år. Vi har trivts med grannarna och läget."

Entré

Gästtoalett

"För barnen har det alltid varit smidigt med närheten till skolorna, både Alfred Dahlin och sen med Sanda under gymnasietiden."

Vardagsrum

Kök

"Utsikten mot Huskvarna-berget är fin hela året, men hösten när löven ändrar färg är kanske bäst ändå. Nu har vi hittat en lägenhet med samma fina utsikt."

Matsal

Nere

"Vi har byggt ut balkongen en liten bit för vi ska få plats lite bättre, där sitter vi gärna till frukost. men oftast sitter vi ute på gaveln."

Sovrum 1

Sovrum 2

"Vi gillar att promenera, och går ofta rundan ner mot Vättersnäs och utmed stranden och tillbaka. IKHP-stugan ligger också bra till, men då tar vi bilen dit."

Sovrum 3

Sovrum 4

"Vår matsal var från början garage som vi inredde redan 1971; vi hr haft både tv-rum och sängkammare där genom åren."

Badrum

Tvättstuga

Uteplats

Baksidan

"På tre minuter är du ute på E4:an, många som bor här pendlar till jobb längre bort, och du är snabbt på väg dit du ska."
Mäklaren informerar
Nedan följer en kortare sammanfattning med information om fastigheten som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Nuvarande ägare har ägt fastigheten ända sedan 1966, då huset var mer eller mindre nytt!
Stora delar av huset är bevarat i sin ursprungsform med originalmaterial och planlösning i stort sett intakta.
Några av förändringarna som ägt rum i huset är följande:
1976 byggdes nedre plan till på huset norrsida med ytterligare ett sovrum samt en groventré.
2011 utfördes stora arbeten på huset tak då nytt tak lades på huset då den äldre konstruktionen med papptak byttes till tåligare gummiduk. Samtidigt kläddes taksargerna med falsad plåt. En snygg och långlivad kvalitetslösning!
2011 konverterades uppvärmningskällan från olja till fjärrvärme.
2012 byggdes balkongen om för att bli rymligare och rejälare. Bland annat byttes räcken till rejäla sargar. Infravärme monterades på balkongen 2013.
2013 byttes även vattenmätarkonsollen.
2017 byttes samtliga fönster på husets entréplan. Fönstren från Elitfönster är energieffektiva 3-glasfönster vissa har spaltventiler upptill i karmen.
Köket är i stora delar från byggåret men har delvis anpassats under åren. Följande maskinell utrustning finns: Häll 2007, inbyggd ugn och inbyggd micro 2011 samt diskmaskin 2017.
Fastigheten är ansluten till Wetternets öppna fibernät, läs mer om hos wetternet.se
Visa mer

Planritning

"Köket har faktiskt kvar sina originalstommar, men vi har bytt luckor. Fönstret gör att man ha bra koll på vad barnen håller på med ute."
BOSTAD
Adress
Lärlingsgatan 12
Område
Huskvarna Söder
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
7 rum och kök
Bo & biarea
157 + 26 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 550 kvm
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA