Lantmätargränd 1, två rum och kök

Citynäste med takåsvy

Nykänslan sitter i, både inne och ute. I synnerhet inne i denna tvåa som ståtar med en fin balkong högt över östers takåsar. Men inte högre än att du kommer få Kristinekyrkans klocktorn mitt i synfältet så fort du tittar upp ur morgonens frukostskål. En privat köksklocka som går rätt i ur och skur. Balkongen är ett väderstreckt mästerverk, där solen faktiskt kan skina in från alla håll, tack vare det glasade överhänget även mot norr och väster.

Detta hus satte i mångt och mycket standarden för nybyggande i Jönköping när det stod klart för ungefär fem år sedan. Den påkostade känslan är uppenbar, från fasaden och entrén, in i trapphusen och hela vägen in i lägenheterna. Även om det "bara" är en tvåa på pappret är det många kubik och kvadrat i varje utrymme. Stort badrum, stort sovrum och en offentlig sektor med kök, matplats och vardagsrum som höjer volymen samstämmigt och öppet.

Få lägenheter i stan klår det här läget. Det kanske mest centrala läget du kan få; med bara en sväng om hörnet är du nere på Storgatan. Lantmätargränd har dessutom sedan huset byggdes, blivit en livsnerv, med Vox Hotel i denna ände, och hela nybyggda Atollen nere mot Munksjön i den andra.

Snabbfakta
Adress Lantmätargränd 1
Område Jönköping City
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Bo & biyta 73 kvm
Vån & Hiss 6 av 6 (Hiss finns)
Avgift 3.090 kr/mån
Inkluderar Tv, bredband & telefon
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Hall

"Dubbla par garderober i hallen fyller sin funktion när man är två, eller tre som vi blivit. "

Vardagsrum

Balkong

"När vi haft fest, har vi kunnat använda balkongen även mitt i vintern."

Kök

"Balkongen använder vi väldigt mycket, i och med hörnet har vi faktisk sol från tidig morgon, till kvällen."

Matplats

"Sedan Vox Hotel öppnade och Atollen blev klar i andra änden av gränden, har det blivit mer liv och rörelse i kvarteret."

Sovrum

"Tveklöst är det alla tidiga mornar i rosa soluppgång vi kommer att sakna mest."

Badrum - Tvätt

Föreningens gård

Föreningens fastighet

"Det är en förening som präglas av ordning och reda, och eldsjälars noggrannhet."

Föreningens ekonomi

Omgivning

Mäklaren informerar
Säljarens kostnad avseende värme, varm- och kallvatten samt hushållsel uppgick under den senaste 12-månadersperioden till cirka 540 kronor per månad. Denna kostnad faktureras kvartalsvis i efterskott av föreningen.
Till lägenheten följer det ett lägenhetsförråd som är beläget i husets entréplan. Storleken uppgår till cirka fem kvadratmeter. Intill detta utrymme finns även ett rum avsett för cykelförvaring.
Hela entréplanet i det större huset utgörs av ett kameraövervakat flerbilsgarage. Ett mindre antal av dessa platser tilldelas genom föreningens separata kösystem. Ett alternativ till parkering kan vara en boendeparkering i parkeringshus "Sesam" eller "Smedjan" som båda ligger ett stenkast från huset.
I månadsavgiften ingår en ett grundutbud av tv-kanaler, en bredbandsuppkoppling samt ett telefonabonnemang. Mediatjänsterna levereras av Telia och går under benämningen "Telia Lagom". Mer info finns att ta del av på www.telia.se.
Köksinteriören kommer från välkända Myresjökök och samtliga vitvaror här kommer från Husqvarna och Electrolux. Alla vitvaror inklusive tvättmaskinen och torktumlaren som står i badrummet installerades i samband med husets färdigställande 2011.
Tack vare det höga läget på balkongen kan man en solig dag följa solens strålar från soluppgången i ost till dess att den försvinner i väst. Balkongens glaspartier ser till att hålla balkongen varm från tidig vår till sen höst. Glaspartierna kan öppnas upp i sin helhet så att balkongen i princip blir helt öppen. Bra att veta en riktigt varm sommardag!
Hallens hatt- och skohylla följer lägenheten.
I badrummet finns elektrisk golvvärme.
Föreningen har idag inga planer på att förändra medlemmarnas månadsavgifter. (Kontrollerat 13/2 -17)
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Lantmätargränd 1
Område
Jönköping City
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2010-2011
Våningsplan
6 av 6 (Hiss finns)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
73 kvm (föreningens information)
Energideklaration
76 kWh/m2 och år
Månadsavgift
3.090 kr/mån inkl tv, bredband & telefon
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 3
Säljarens kostnad avseende värme, varm- och kallvatten samt hushållsel uppgick under den senaste 12-månadersperioden till cirka 540 kronor per månad. Denna kostnad faktureras kvartalsvis i efterskott av föreningen.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Säljarens önskemål 15/5
KARTA