Långgatan 60B, tre rum och kök

Kärlek med lägesenergi

Här har tiden näst intill stått still sedan början av 1940-talet. I alla fall gått mycket varsamt fram. Och det är bara av godo kan vi intyga, särskilt när man ser hur renoveringsivern gått bestialiskt fram med nästan alla gamla hus i grannskapet. Här sitter alla gamla attribut där de ska, från den gamla putsen (som är i utmärkt skick) till de fiskbenta parketterna, fönsterbänkarna i kolmårdsmarmor och den svängda funkisbalkongen. En trerummare med rundgång, kök och badrum tipp-toppsatt, och utsikten magisk redan från kudden. Vi på Västanhem har sett många fina lägenheter, men här blev vi kära.

Panorama är ett grekiskt ord från början, och betyder ordagrant ”se allt”. Ordet kan inte vara mer rättvisande än just här på tredje våningen. Ställ dig på balkongen, och du har 210-graders utsikt, med Vättern i princip helt obruten framför dig. Redan två steg in i hallen, är blicken långt bort, långt ut. Kvällsljuset kommer att vara epidemiskt beroendeframkallande nästan året runt. Ständigt nya ljusfenomen när sol och måne letar sig ner genom dimma och moln med sina strålar.

Snabbfakta
Adress Långgatan 60B
Område Norrängen
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 73 kvm
Vån & Hiss 3 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 3.192 kr/mån
Inkluderar Värme & vatten
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Äppelträden levererar nästan alltid frukt och i år har det varit ovanligt mycket frukt. Gamla skafferiet håller låg temperatur nästan hela året och är särskilt bra för år som dessa."

Hall

Vardagsrum

"Det var nog en speciell lägenhet redan från början; öppen spis, marmorbänkar i fönstren och parkettgolv redan i hallen. Dom andra lägenheterna har inte det."

Balkong

"Trots att vi bott här ganska länge nu så ropar vi på varandra nästan varje kväll när himlen visar upp sig på ett nytt sätt med solen som letar sig igenom molntäcket."

Sovrum 1

Kök

"Köket har jag byggt och planerat själv, och jag ville gärna ha extra djup bänkskiva med 80-breda lådor för att få plats även med stora grejer."

Badrum

Sovrum 2

"Lilla rummet hade inte fiskbensparkett från början, så den som ligger där nu har jag lagt in själv. Lite pilligt men det blev bra till slut."

Omgivning

"Vill du ut och vandra så börjar stigarna upp på berget bara 50 meter från huset, sen är du snabbt uppe bland IKHP-spåren och Bauer-leden som passerar på nära håll."
Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan i början av 2013. Nedan följer en kortare sammanfattning av information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Till lägenheten finns två förråd som är bekvämt belägna på samma våningsplan som lägenheten. Storleken på dessa förråd uppskattas till totalt cirka tio kvadratmeter. I källaren finns ytterligare två förråd som kan nyttjas av ägaren.
I föreningens källare finns en gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. I källaren finns även ett cykelrum.
Köparen ges möjlighet att hyra en parkeringsplats med elstolpe redan från inflyttning. Kostnaden för den platsen uppgår idag till 50 kronor per månad. Det finns även ett garage som eventuellt är tillgängligt.
Bostadsrättsföreningen investerade för några år sedan i en Automower som sköter om gräsmattorna på husets baksida.
Köket, som helrenoverades 2013, kommer huvudsakligen från IKEA. Vitvarorna är enligt följande; kyl/frys 2006, spishäll 2008, spisfläkt 2011, mikrovågsugn 2013 samt diskmaskin 2018.
Badrummet renoverades från grunden 2008. Några år senare utförde bostadsrättsföreningen renovering av avloppsstammarna.
Övriga renoveringar under senare år är; tapetsering i vardagsrum 2013, nytt parkettgolv samt tapetsering av "sovrum 2" 2015, målning av innerdörrar och utbyte av handtag 2016 samt ommålning och tapetsering av hall 2016.
Jordfelsbrytare för samtlig el finns installerad i elcentralen.
Den öppna spisen i vardagsrummet är godkänd att elda i. Bostadsrättsföreningen ansvarar för rökgångarnas skick och sotning av dessa.
I köpet ingår ej; spegel, påshylla samt takarmatur i hall. Tavellist och väggfäste för TV i vardagsrum. Hyllor, kroklister samt sängbord i "Sovrum 1".
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Långgatan 60B
Område
Norrängen
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1943
Våningsplan
3 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
73 kvm (föreningens information)
Energideklaration
157 kWh/m2 och år
Månadsavgift
3.192 kr/mån inkl värme och vatten
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Säljarens kostnad för hushållsel har under den senaste 12-månadersperioden uppgått till cirka 270 kronor per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Tidigast 19/11 2018
KARTA