Långgatan 38, fem rum och kök

Hoppa högt i Habo

Ett storslaget vardagsrum och många små detaljer gör denna villa till ett unikum. Arkitektritat för nuvarande ägare i en behaglig New-England-stil. Spännande takvinklar redan från utsidan, som får fritt spelrum inne kan vi lova, med snudd på 5 meters takhöjd i kök och vardagsrum. Om du inte vet var du ska göra av barnens studsmatta nästa vinter kan du ställa den här. Huset byggt av Willa Nordic, landets kanske mest kvalitets-ambitiösa husföretag.

Kamin, gästhus, gasspis, uterum, dubbelgarage och fina glaspartier från danska Velfac är trevliga rumskompisar alla dagar i veckan. En annan detalj som vi på Västanhem föll för, var de fem trappstegen i etage från hallen ner till den öppna ytan i vardagsrummet, och fortsatt ut i trädgården via de stora glaspartierna. Du gör en snygg entré ner i det offentliga rummet där det är lika naturligt att läsa läxor som att laga lasagne. Och barnen kan öva nya danssteg eller judogrepp innan maten är klar.

Snabbfakta
Adress Långgatan 38
Område Habo Kommun
Bostadstyp 1-plansvilla
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 166 kvm
Tomtareal 1285 kvm
Byggår 2006
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Hall

Matplats

"Kaminen är rätt dimensionerad för det stora rummet, du kan myselda ganska länge utan att det blir för varmt."

Kök

Vardagsrum

Inglasat uterum

"Läget är bästa tänkbara i Habo, max tre-fyra hundra meter till affärerna, skolorna, vårdcentral och stationen."

Allrum - TV-rum

Sovrum 1

Klädkammare vid sovrum 1

"Jag är väldigt nöjd med att vi fick till all volym till förvaring. Vi har inte saknat stuvutrymme på något sätt."

Badrum och bastu

Sovrum 2

Sovrum 3

"Pojkarna kommer sakna vändplanen; dom är nästan jämnt ute och leker där, och kompisarna kommer hit från alla håll."

Groventré och tvättstuga

Duschrum

Klädkammare vid groventré

"Gästhuset byggde vi från början för att jag skulle ha mitt kontor där, men jag kan tänka mig att det finns en och annan tonåring som skulle vilja flytta ut också."

Altan i söder och väster

Trädgård

Dubbelgarage och förråd

"Garaget var en öppen carport från början, men vi kände att det var skönt att kunna ställa in både cyklar och bilar; så fick vi även en bra liten verkstad bakom."

Gästhus - hemmakontor

Omgivning

Habo är en offensiv kommun som växer stadigt. Ett lugnt samhälle med all service du behöver i vardagen, max fem minuter hemifrån. Det är cirka två mil in till centrala delarna av Jönköping och du pendlar smidigt med buss, tåg eller bil, om du inte väljer att vardagsmotionera per cykel, för då glider du fram ljudlöst på den vackraste vägen av dem alla. Mest nedförsbacke in, mer lite uppför hem - skönt.

Bortom Habo och Sjogarp blir landskapet mer vilt utmed Vättern. Bland annat hittar du en av Sveriges nordligaste bokskogar på nära håll. Och uppåt Hökensås tar ett säreget landskap vid med äventyr och utflyktsmöjligheter som väntar i alla former, året runt. Det är bara din egen kondition och ambition som sätter gränser. Varje år ordnas öringsafari i ån när fisken stiger upp för att leka, till och med ända upp i samhället.

Mäklaren informerar
Huset uppfördes 2006 av nuvarande ägare och kommer från Willa Nordic. Nedan följer lite information som kan vara bra att ha med sig vid ett eventuellt förvärv.
Solen går upp på framsidan av huset. Sommartid rundar den kortänden mot söder runt kl. 11:00 på förmiddagen och stannar kvar i trädgården och på altanen under hela dagen, och går ner runt kl. 20:30 på kvällen.
Fiberoptiskt bredband via Habo Energi finns framdraget till mätarskåpet på fastigheten. Ungefärlig kostnad för att dra in detta i huset är 3.000 kr. För att läsa mer om vilka bredbandshastigheter som erbjuds, besök gärna www.haboenergi.se/privat/stadsnat/. Huset är anslutet till kabel-TV via Habo Energi.
Garaget var från början en öppen carport men byggdes om till isolerat dubbelgarage under 2015/2016. Garageporten är fjärrstyrd och monterades av Höglunds Bygg AB och all klinkersättning i garaget är gjord av JW Kakelsättning AB. Innanför garaget finns en separat förråds-/hobbyrumsdel med förvaring och fönster mot trädgården.
Huset målades om invändigt under 2017 och i samband med detta lades nytt ekparkettgolv i hela köks-/matplats-/vardagsrumsavdelningen. Allt arbete är utfört av hantverkare.
Vid ägarbytet medföljer den Husqvarna Automower som sköter om gräsytorna. Dock medföljer inte följande som kommer flytta med säljaren till dennes nya bostad: Spa-bad på baksidan av huset, TV-möbel i vardagsrum samt hatthylla/skomöbel i huvudentrén.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Långgatan 38
Område
Habo Kommun
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rum och kök
Bo & biarea
166 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 1285 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass E , 143 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA