Långgatan 32A, sju rum och kök

Nyfödd 90-åring

Detta är ett boende som berör och behagar. Och det på många sätt, kan vi lova. Redan trädgården är ett fint kapitel. Sen har du kakelugnarna som mer än gärna eldas i höst och vinter, och så huset i sig som till det yttre tillhör Huskvarnas vackra gamla husskatt. Men när insikten om att utsikten bara blir bättre och bättre för varje våning, så är det nog solnedgångarna som blir det svåraste att motstå. När du kommer upp på andra våningen, får du se vinden blotta sig med så där 5-6 meter upp i nock och med en frihängande trappa och takfönster i tre väderstreck. Den här 90-åringen är ovanligt ungdomlig.

Här bor du i södra delen av ett gammalt tvåfamiljshus där både hus och tomt är delat i två separata fastigheter. Totalt 188 kvadrat delat på tre våningar, plus en källardel om ytterligare 100 kvadratmetrar med ett sovrum som mycket enkelt skulle kunna hyras ut separat till en student om du vill, om inte dina egna tonåringar lägger beslag på integriteten där nere. Det öppna vindsloftet utmanar i förstone eventuella svindeltendenser, men snart nog kommer de majestätiska solnedgångarna bli ett abstinent inslag i vardagen som du inte kan leva utan. Tänk att ställa dubbelsängen här uppe och sova vind för våg rent bokstavligt. På tomten finns dessutom ett fullt isolerat extrahus om cirka 30 kvadratmeter som idag används som målarateljé.

Snabbfakta
Adress Långgatan 32A
Område Huskvarna Tätort
Bostadstyp Parhus i 2,5 plan med inredd källarvåning
Antal rum 7 rum och kök
Bo & biyta 142 + 71 kvm
Tomtareal 596 kvm
Byggår 1926
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Huvudentré

Kök och matplats

"Huset är faktiskt byggt på 20-talet, men det kanske man inte kan tro så mycket som vi har renoverat och låtit bygga om under årens lopp."

Matsal

Vardagsrum

Loggia - allrum

"I mitten av 90-talet råkade vi ut för en brand i huset, och när vi renoverade så tillkom både loggian, eller ljusrummet som jag kallar den, och hela vindsvåningen."

Västerbalkong i entréplan

Gäst-WC

TV-rum på andra plan

"Jag tröttnar inte på att lyfta blicken uppåt när man är halvvägs upp för trappan och se rymden upp mot yttertaket, det är vackert tycker jag."

Sovrum 1

Västerbalkong på andra plan

Sovrum 2

"Kakelugnen som står på fötter i ena sovrummet demonterades från ett hus i Dunkehalla och fick flytta hit, jag tror den har trivts här på solsidan."

Duschrum på andra plan

Österbalkong på andra plan

Allrum på vindsplan

"Vindsvåningen har jag använt som kontor och studio, den kommer jag sakna. Ljuset är magiskt, året om."

Sovrum 3

Tvättstuga - bastu - dusch

Utrymmen i källarplanet

"Det fanns såklart ett garage från början, men vi behövde nånstans där man kunde vara kreativ med färg. Så då föddes det vi kallar för ateljén, eller extrahuset."

Ateljé - målarverkstad

Orangeri - uterum

Uteplatser i trädgården

"Vi får väl se om nästa ägare har samma trädgårdsintresse, det är en liten oas som jag tycker väldigt mycket om."

Trädgård

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 1977 och löpande underhållit och tagit hand om sitt hem. Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar som gjorts och annan information som kan vara bra att ha med sig vid ett eventuellt förvärv.
En omfattande ombyggnation och totalrenovering av huset gjordes under 1993 efter att ägarna råkat ut för en brand. I samband med denna renovering gjordes också utbyggnationen i entréplan som innehåller loggian som ligger intill vardagsrummet och balkongen i väster som ligger intill detta nya rum. Skjutglaspartier från Hajom monterades och klinkergolv med golvvärme under lades in i nya rummet. Ovanpå det nya rummet byggdes en balkong i väster med fin sjöutsikt, till denna kommer man ut via ett av sovrummen på andra plan. Under utbyggnaden skapades ett trivsamt orangeri/växtrum med skjutglaspartier mot trädgården i väster. Hela elsystemet är genomgånget och moderniserat och jordfelsbrytare finns installerad.
Det som tidigare varit en råvind med förvaring byggdes om till nuvarande lounge/allrum och en takkupa lades till mot väster vilket skapade mer användbar boyta och en enormt fin utsikt i väster ut över grannskapet och bort över Huskvarna och Vättern. Takfönster från Velux finns i både öster och söder vilket gör att denna våning upplevs som mycket ljus och trivsam.
Badrummet på andra plan renoverades år 2000 med hjälp av behöriga hantverkare, och under klinkergolvet ligger elgolvvärme.
I huset finns två stycken luftvärmepumpar, en i anslutning till hallen i entréplan och en i TV-rummet på andra plan. Dessa installerades runt år 2010.
Huset är omdränerat med Platonmatta i samråd med grannen år 1994, och även hela yttertaket är omlagt samtidigt som grannen år 2001. År 2005 byggdes en snygg mur vid uteplatsen i öster bredvid huvudentrén i samråd med grannen.
I huset finns tre stycken fungerande kakelugnar, en i vardagsrummet i entréplan och två i sovrummen på andra plan. Protokoll för dessa finns att tillgå.
Det som tidigare var ett garage har under årens lopp byggts om till gästhus/målarateljé och är fullisolerat och hålls uppvärmt året om. I entrén till detta ligger klinkergolv med golvvärme under, och "storstugan" värms med hjälp av elradiatorer. Värmegolv med elslingor under finns också på ett flertal ställen i huvudbyggnaden; i huvudentré/hall, i köket och matplats, i loggian vid vardagsrummet, i tvättstugan och i allrummet/sovrummet i källarplan.
Fiberoptiskt bredband via Jönköping Energi är installerat, så kallat Wetternet. För mer info om olika bredbandshastigheter och TV-paket som kan fås via denna öppna fiber, besök gärna www.wetternet.se
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Långgatan 32A
Område
Huskvarna Tätort
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
7 rum och kök
Bo & biarea
142 + 71 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 596 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass E , 98 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA