Långgatan 14A, sju rum och kök

Klokt på alla plan

Letar du klokt boende för den riktigt stora familjen har du hittat helt rätt. Centralt i Huskvarnas norra villakvarter hittar du detta fina svartfärgade hus. Ett parhus som staplar funktioner och sovrum på höjden. Totalt fyra inredda och beboliga plan och 176 kvadrat bo- samt 84 kvadrat biyta i fint renoverat skick. Entréplan helt vigt åt sociala ytor där hela familjen kan mötas, stötas och blötas, och prata om allt som hänt stora och små under dagen. Sen har du sovrum både uppåt och nedåt i huset.

Huset ligger precis där Norrängen kan sägas börja, och har lika nära upp till Stadsparken som till Mjölkafållan. Din halva av det stora gamla 4-familjshuset ligger i den södra änden vilket innebär fönster och kupor i tre väderstreck. Både upp mot berget och ut över Vättern till viss del. Alla fall fullt tillräckligt att för att se himlen flamma upp i solnedgången. Även trädgården delad i ungefär hälften, men inte revirmarkerad med staket eller häck i dagsläget. Lämnar du trädgården så har du max fem minuter cykelväg till badstranden.

Snabbfakta
Adress Långgatan 14A
Område Norrängen
Bostadstyp Parhus i två plan med inredd vind och källare
Antal rum 7 rum och kök
Bo & biyta 176 + 84 kvm
Tomtareal 635 kvm
Byggår 1917
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Hus och trädgård är delad och styckad i två helt separata fastigheter, men vi har inget staket eller så som delar av gräsmattan."

Trädgården

"Med sandlåda, gunga och stor gräsyta är även trädgården bra för en familj med många barn."

Uteplats

Entré

Kök & Matplats

"Jag har cyklat mycket in till jobbet utmed vattnet. Även på vintern eftersom de sopsaltar hela vägen in till Jönköping."

Vardagsrum

Badrum på entréplan

Här har du husets andra badrum som nog till viss del är inrett i en tidigare klädkammare med ett litet fönster mot söder. Här kommer du inte missa att rätta till nattens kuddfrisyr innan du går till jobbet. Helkaklat och med golvvärme. Detta blir också husets gästtoalett, så håll rent och prydligt alla dagar i veckan om du får oväntat kaffe-besök.

Balkong

"Ovanför Stadsparken tar stigarna och spåren upp mot IKHP vid och där går vi gärna om man ska komma ut på en längre promenad."

Sovrum 1

Badrum på övre plan

Sovrum 2

Sovrum 3

"Vi går såklart ofta ner till sandstranden vid Oset, med cykel tar det inte fem minuter ens, 15 om du går till fots. "

Vindsplan

"Barnen kan nästan sitta inne tills de ser bussen och sen springa ut till hållplatsen. Oftast tar dom Grännabussen in till stan - snabbt och smidigt."

Källarplan

Sovrum 4

"Vi har levt med många tonåringar i huset och verkligen nyttjat varenda kvadrat av huset, även i källaren. "

Sovrum 5

"Vill du ha mer spännande lekplats finns det två i närheten, dels i Mjölkafållan, dels i svackan ner mot Junex-huset. Och i Stadsparken såklart."

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2018. Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar som utförts under nuvarande och föregående ägares innehavstid samt annan info som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Köket som renoverades av tidigare ägare 2014 kommer från HTH. Här finns följande maskinell utrustning: Spishäll, spisfläkt, ugn, mikrovågsugn, diskmaskin, kyl och frys. Samtliga vitvaror installerades i samband med kökets färdigställande 2014.
Från tidigare ägare märks bl.a. följande renoveringar: Fönster och ytterdörrar utbytta (2006). Dränering samt nya avloppsrör, vattenrör och uppsamlingsbrunn (2008). Altanen på framsidan och renovering av tvättstuga (2008). Målning av fasaden och installation av dubbla luft/luftvärmepumpar (2009). Totalrenovering av badrummet på övre plan (2013).
Nuvarande ägare har målat om löpande från det att de köpte huset, samt skapat ytterligare ett sovrum i källarplan (sovrum 4).
Huset är utrustat med jordfelsbrytare.
Fastigheten är ansluten till Wetternets öppna fibernät för en framtidssäkrad uppkoppling. Läs gärna mer på www.wetternet.se.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Långgatan 14A
Område
Norrängen
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
7 rum och kök
Bo & biarea
176 + 84 kvm (faktisk uppmätn norm SS 21054)
Tomt
Areal: 635 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass D , 57 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA