Långgatan 12, sex rum och kök

Möbelmästarens finrum

Är du förtjust i 50-talets sparsmakade formspråk kommer du strax bli förälskad. Här har du fina proportioner, tre vackra rum i fil, tre sovrum uppe och en källare med plats för en och annan rövarhistoria. Ett Habo-hus i sitt livs form som välkomnar med en ytterst elegant svängd trappa upp mot ytterdörren. Vardagsrummets förlängning är en tillbyggnad som gjordes bara några år efter att huset byggdes, och det är tveklöst svensk arkitekturhistoria. Häng med nu!

När nuvarande ägare visar de gamla ritningarna på tillbyggnaden är de signerade Bruno Mathsson, vår internationellt mest kända möbelarkitekt, men som också ritade ett antal hus runt om i landet. Dessa var så moderna för tiden att många inte såg storheten förrän långt senare. I stället var det fåtöljerna Pernilla, Eva och Ingrid m.fl. som blev internationella kändisar. Här i tillbyggnaden har du ett mäktigt glasparti mot trädgården, som går i princip från golv till tak; ett typiskt Bruno-signum.

Tomten och läget är inte heller så dumt. Här har du ca 1200 plana kvadratmetrar att sparka boll på, odla, sola eller göra något annat som du drömt länge om att göra. Och sen har du i princip allt du behöver i vardagen på fem minuters avstånd: station, skola, förskola, vårdcentral och mataffär. Det är aldrig långt trots att du bor på Långgatan.

Snabbfakta
Adress Långgatan 12
Område Habo Kommun
Bostadstyp 1½-plansvilla med källare
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 145 + 52 kvm
Tomtareal 1276 kvm
Byggår 1951
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Hall

"Spjället till öppna spisen är egentligen en stinspinne från början, och när vi flyttade in satt även plåtskylten kvar."

Vardagsrum 1

Matsal

"Att kunna stänga mellan de tre rummen nere är en stor fördel när man har gäster och några vill titta på tv, och andra vill sitta och prata."

Vardagsrum 2

Kök

Gästtoalett

Uteplats

"Vi har suttit otroligt mycket på altanen genom åren, som tur är får vi en ny lika fin i lägenheten vi köpt."

Uppe

Sovrum 1

Sängkammare

Sovrum 2

"Förra ägaren var stins, vilket satt sina spår lite varstans inne och ute i huset."

Badrum

Källare

"Tar man med sig sina gäster ner i källarens vinkällare, vet man aldrig när man kommer upp igen."

Svartklubben

Lilltoalett

Trädgården

"Trädgårdsförrådet är en gammal väntkur som stod borta vid Fiskebäck förr i tiden."

Garage

Omgivning

Habo är en offensiv kommun som växer stadigt. Ett lugnt samhälle med all service du behöver i vardagen, max fem minuter hemifrån. Det är cirka två mil in till centrala delarna av Jönköping och du pendlar smidigt med buss, tåg eller bil, om du inte väljer att vardagsmotionera per cykel, för då glider du fram ljudlöst på den vackraste vägen av dem alla. Mest nedförsbacke in, mer lite uppför hem - skönt.

Bortom Habo och Sjogarp blir landskapet mer vilt utmed Vättern. Bland annat hittar du en av Sveriges nordligaste bokskogar på nära håll. Och uppåt Hökensås tar ett säreget landskap vid med äventyr och utflyktsmöjligheter som väntar i alla former, året runt. Det är bara din egen kondition och ambition som sätter gränser. Varje år ordnas öringsafari i ån när fisken stiger upp för att leka, till och med ända upp i samhället.

"Det låter nästan lite klyschigt, men till allt du behöver här i Habo är det bara fem minuters promenad: skola, vårdcentral, affärer, pizza, stationen och frisören."

Planritning

Tomtkarta

Mäklaren informerar
En mycket charmig bostad i Habo med en fantastiskt rik historia! De nuvarande ägarna är ägaren nummer två på detta hus sedan det byggdes på 50-talet! Nuvarande ägare har lagt ner mycket tid och energi de senaste åren för att lyfta denna pärla till sitt härliga skick med bibehållen känsla! Entréplan med generösa sällskapsytor och övre plan med en intimare känsla. Underbart ljusflöde i hela huset!
Nedan presenteras i stora drag de förändringar och förbättringar de nuvarande ägarna utfört under senare år. Generellt gäller att i ej nämnda rum har de flesta ytskikt slipats, målats, tapetserats eller på annat sätt behandlats.
Köket renoverades 2013 med helt ny inredning med vita klassiska luckor och lådfronter svarta granitbänkskivor och liggande vitt kakel. Köket fick samtidigt nya golv. Vitvarorna är av blandad ålder enligt följande: Kylskåp, frys och häll 2001, fläkt 2010, ugn och micro 2012 och slutligen diskmaskin från 2013. Charmigt och härligt och passande till huset!
Fönsterbyte utfördes på hela ursprungshuset 2010 då nya 3-glasfönster från Elitfönster sattes in. De klassiska fönsterpartierna i Bruno Mathssons tillbyggnad fick såklart vara kvar. Originalfönstren i källaren renoverades samtidigt.
Takbyte gjordes på ursprungshuset 2009 då både takpapp, läkt och pannor byttes. Ordning och reda! Taket på tillbyggnationen är knappa 20 år gammalt.
Originalfasaden är mycket gott skick och har noggrant underhållits med kalkfärg i omgångar mellan åren 2002 och till 2017. Fasader putsade med kalkputs och kalkfärg är enkla att underhålla och förnya och har stora estetiska fördelar!
Fjärrvärme installerades i huset 2005. Smidigt och i stort sett underhållsfritt!
2001 byttes all el i bostadsdelarna, dvs entréplan och övre plan av Lindhs Elektriska i Habo. Kablar, kontakter och säkringsskåp är alltså relativt nytt!
Tvättmaskinen och torktumlaren i källaren är från 2012 respektive 2013.
Öppna spisen i vardagsrummet är godkänd för eldning. Brandskyddskontroll utfördes i öppna spisen senast i november 2016.
Fastigheten är ansluten till HaboNets fibernät för en framtidssäkrad uppkoppling. Nuvarande ägare använder nätet för både internet och kabel-tv. Läs gärna mer på www.haboenergi.se
Visa mer
BOSTAD
Adress
Långgatan 12
Område
Habo Kommun
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
145 + 52 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 1276 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass E , 137 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA